Asiantuntijan vinkit 
Tahkon talveen

Teksti Digimag/Heta Jyrälä Kuvat Kuopio-Tahko markkinointi, Minna Hirvonen
Liiku, seikkaile, rentoudu ja rauhoitu yksin tai yhdessä – Tahkolla kaikki on mahdollista.

Tahkon talvessa riittää näkemistä, kokemista ja tekemistä. Matkailukeskus on varsinkin liikkujien ja ulkoilijoiden unelmakohde. Ensikertalaisille mahdollisuuksien määrä voi tuntua suurelta, mutta onneksi muun muassa Tahko Spa Hotelin henkilökunta osaa kertoa talven parhaat vinkit.

– Tämän talven uutuus on muun muassa Tahko Safareiden tekemä yhdeksän kilometrin mittainen maastopyöräreitti. Reitti kulkee pitkin Tahkon vaihtelevia maastoja, ja se on tarkoitettu ainoastaan läskipyörille, kertoo Minna Hirvonen Tahko Spa Hotelilta. Pyörän saa vuokratuksi hotellin vastaanotosta, Tahko Safareilta tai muilta välinevuokraajilta.

Maastopyöräreitti on hyvä lisä Tahkon monipuolisiin harrastusmahdollisuuksiin. Upea luonto on alueen valttikortti ja mainio keino rentoutua. Myös Hirvonen itse ammentaa mielellään hyvinvointia ja mielenrauhaa liikkumalla ulkoilmassa. Talven suosikkilajeja ovat varsinkin laskettelu ja lumikenkäily.

– Lumikengillä kannattaa käydä esimerkiksi ihailemassa upeaa Huutavanholmaa, mennä kahville Pehkubaariin ja kiivetä syksyllä avattuun näköalatorniin ihailemaan talvisia maisemia. Hyvällä säällä tornista näkyy todella kauas, vinkkaa Hirvonen.

Kaikkiin aktiviteetteihin voi vuokrata välineet paikan päältä, joten uusia lajeja on helppo lähteä kokeilemaan tai palauttamaan mieleen. Muiden ohjelmapalveluiden kautta pääsee kokeilemaan myös vaikkapa ratsastusta, ammuntaa, kalastusta, moottorikelkkasafaria tai icekartingia. 

– Mutta saa täällä myös vain olla – loikoilla tasokkaissa huoneistoissa ja lukea vaikka kirjaa, Hirvonen nauraa.

 

POIMINTOJA KAUDEN PARHAISTA:

Ulos
Laskettelemaan. Tahko on Suomen neljänneksi suurin hiihtokeskus 24 rinteellään. Sopivia rinteitä löytyy kaikentasoisille laskijoille.

Maastohiihtämään. Järviä pitkin pääsee hiihtämään niin historialliseen Aholansaareen kuin Nilsiäänkin. Vaativammalle hiihtäjälle sopii hyvin retki Tahkovuoren huipulle. 

Pyöräilemään. Uusi maastopyöräilyreitti läskipyörille tarjoaa haastetta ja upeita maisemia. 

Sisälle
Keilaamaan. Keilaus on koko perheen hauskaa puuhaa, ja perheen pienimille voi ratojen viereen nostaa laidat.

Kylpylään. Kylpylä on talvipäivän klassikko! Ui pitkää matkaa tai loikoile poreissa. Myös lapsille on oma altaansa.

SuperCorneriin. Sisäaktiviteettipuistossa voi hyppiä, pomppia ja kisailla koko perheen voimin. Aikuiset mukaan leikkimään!

Syömään. Reissun kruunaa hyvä ruoka. Ravintola Riemun herkut vievät kielen mennessään!

Rentoutumaan
Kauneushoitoon. Aina on hyvä syy hemmotella itseään tai läheisiään. Klassisten kasvo-, käsi- ja jalkahoitojen lisäksi tarjolla on mitä ihanimpia vartalohoitoja. 

Hierontaan. Myös hieronnassa on hyvä käydä säännöllisesti. Perinteisen hierojan käsissä kaikkoavat jumit ja kolotukset.

After-skihin ja yöelämään. Tahkon talvi on täynnä huippuja bileitä, maankuuluja after-ski-menoja sekä tähtiartisteja. Jokaisena viikonloppuna tapahtuu!

 

Tahko Spa Hotel
Keitaankatu 1, Tahkovuori
Puh. 0600 550 147 (0,8 €/min + pvm/mpm), sales@tahkospa.fi
https://www.tahkospa.fi

TahkoSpa
tahko
talvimatkailu
lähimatkailu
talvi

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva