Viien tähden

Rauhalahti

Teksti: Jarmo Seppälä Kuvat: Kylpylähotelli Rauhalahti
Kuopiossa on varsinainen matkailijoita ja paikallisia palveleva kokonaisuus. Rauhalahden alue tarjoaa hauskaa tekemistä ja kiinnostavaa ohjelmaa kaikenikäisille hienossa luonnonympäristössä.

Rauhalahden ylpeys on aito 1950-luvun 250-neliöinen tukkikämppä, Jätkänkämppä. Siellä pyritään säilyttämään katoavaa tukkilaisperinnettä muun muassa sen ajan tunnelmista kertovien valokuvien ja työkalujen muodossa.

Kämppä ja ”mualiman suurin” savusauna ovat avoinna tiistaisin ympäri vuoden ja kesäisin sekä pikkujoulukaudella myös torstaisin. Kämpän sisätiloissa voi ruokailla 130 henkilöä, pihalla on kesäaikaan pöytiä ja penkkejä, ja osa ruokailijoista voi syödä myös ulkona.

- Herkullinen kämppäateria buffet-pöydästä nautitaan suomalaisen hanurimusiikin säestyksellä. Ohjelmassa on myös yhteislaulua, kämppätansseja ja kesällä myös tukkilaisesityksiä. Ruoka- ja ohjelmateemat vaihtelevat vuodenajan mukaan, kylpylähotelli Rauhalahden viestintäpäällikkö Sirpa Nyyssönen esittelee.

Paikassa vietetään perinteiset juhannusaaton juhlat kokkoineen ja ohjelmineen. Se on myös erinomainen paikka järjestää työyhteisön tyhy-päivät. Ohjelmana voi olla esimerkiksi kämppäkisailu, monen tyyppistä liikuntaa tai vaikkapa loimulohikurssi.

KAIKKI KYLPYLÄHOTELLIN huoneet on juuri uudistettu ja kokoustilat on kunnostettu 2013. Kylpylähotellin lisäksi majoitusta on tarjolla huoneistohotellissa ja hostellissa erikokoisissa huoneistoissa.

Kylpylä palvelee kaikkina vuodenaikoina ja antaa mukavaa vaihtelua polskimiseen myös kesäaikana. Kylpyläkäyntiin voi hyvin yhdistää myös hierontaa ja monipuolisia hoitoja.

Rauhalahden uimaranta on suosittu kesäpaikka ja rantaelämän lisäksi alueella voi harrastaa monipuolisesti myös liikuntaa. Kalastuksen ystäville on läheisen Kivilammen virkistyskalastusalue.

Kylpylähotellissa voi osallistua myös ohjattuun jumppaan ja muut kuntoiluun. Liikunnan ja mielihyvän osastolle voidaan lukea myös suositut tanssi-illat keskiviikkoisin, perjantaisin ja lauantaisin. Viihdettä matkailijoille ja kaupunkilaisille tarjoaa myös Rauhalahden teatteriareenalla toimiva Kuopion Uusi Kesäteatteri.

RAUHALAHTEEN PÄÄSEE myös vesitietä pitkin Koski-laivoilla säännöllisin paikallisristeilyin matkustajasatamasta.

Matkailukeskus Rauhalahti on viiden tähden matkailukeskus, jonka majoitusvaihtoehtoihin kuuluvat niin korkeatasoiset, ympärivuotiset lomahuvilat, kesäkauden mökit, caravanpaikat kuin telttamajoitus.

- Rauhalahden alueen monipuoliset palvelut ja vapaa-ajanviettomahdollisuudet sekä Kuopion tapahtumat kiinnostavat matkailijoita. Yöpymisvuorokausia on vuosittain noin 43 000, ja lisäksi on hotelliyöpymiset erikseen, Matkailukeskus Rauhalahden
aluepäällikkö Mervi Rissanen kertoo.

SeikkailuKuopion perustuotteet ovat erimuotoisia safareita moottorin avulla ja ilman sekä tiimihenkeä nostattavia kisailu- ja seikkailutuotteita. Kesäisin ohjelmaan kuuluvat Kuopiossa esimerkiksi mönkijä-, moottorivene- ja vesijettisafarit sekä melontareissut.

Uusi vesijettituote on retki Rauhalahdesta Alahovin viinitilalle, jossa retkeläiset pitävät tauon ja voivat käydä tilan myymälässä tuliaisostoksilla.

Rauhalahden alueella pelataan myös paintballia ohjaajien opastamana. Uutuustuotteena Rauhalahdessa on kalastus läheisen Kivilammen virkistyskalastusalueella.

Alueella on lisäksi eri yritysten tarjoamina palveluina muun muassa keilahalli, tenniskeskus ja ratsastuskoulu.

Katso kuvat: 
rauhalahti
kylpylähotelli

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva