Vauhdin hurmaa

Vauhdin hurmaa ja haastavia kurveja

Teksti Digimag/Marlene Sanoukian Kuva Mark Roe / Red Bull Content Pool
Alamäkiluistelun MM-osakilpailu tarjoaa vauhdikasta kisatunnelmaa koko perheelle.

Rautalammilla 8.2.2020 järjestettävä alamäkiluistelun ATSX 500 -osakilpailu kokoaa yhteen yli sata lajin huippua yli 20 maasta. Kilpailu pidetään Rautalammin urheilukentän yhteydessä sijaitsevalla alamäkiluisteluradalla. Perjantaina 7.2. lasketaan aikalaskut, jotka luovat asetelmat lauantain kisaan. Miesten kisaan pääsee 96 nopeinta ja naisten kisaan 24 nopeinta. Itse kisassa radalla on kerrallaan neljä luistelijaa, joista kaksi nopeinta pääsee seuraavaan erään.
– Kisapäivästä on tulossa todella vauhdikas ja mielenkiintoinen. Kilpailu on merkittävä siinäkin mielessä, ettei Suomessa tänä vuonna järjestetä alamäkiluistelun MM-tason osakilpailuja missään muualla, kertoo Rautalammin kunnan kulttuuri- ja viestintäkoordinaattori Petri Virta.

Lippuja kilpailuun saa paikan päältä. Koska kyseessä on ulkoilmatapahtuma, pukeutua kannattaa lämpimästi. Kilpailu alkaa kello 10, ja ohjelmaa riittää iltaan asti bändiesiintymisten vauhdittaman after partyn merkeissä.

MM-osakilpailu järjestetään Rautalammilla viidettä kertaa. Rautalammin alamäkiluistelurata on yksi koko maailman harvoista kiinteistä radoista, joka on käytössä muutenkin kuin kisojen yhteydessä.
– Radastamme on tullut yksi alamäkiluistelijoiden suosikkiradoista. Meillä on myös aktiivista juniorivalmennusta. Alamäkiluistelu on nopeasti kasvava ja monipuolisia ominaisuuksia vaativa laji, joten kisaa kannattaa tulla seuraamaan paikan päälle, Virta innostaa. 

Rautalammin kunta
Alamäkiluistelun ATSX 500 -osakilpailu lauantaina 
8.2.2020 Rautalammin urheilukentällä klo 10 alkaen.
www.rautalampi.fi/icecross

Rautalampi
Alamäkiluistelu

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva