Valloita Tahko eFatbikella

Valloita Tahko
eFatbikella

Teksti Digimag/Heta Jyrälä Kuva Kuopio-Tahko-markkinointi
Massiivinen läskipyörä on vakaa kulkuväline, jonka avulla Tahkon polut ja metsät tulevat tutuiksi. Isot renkaat pitävät ajajan reitillä kelillä kuin kelillä.

Vähemmän tunnettu mutta tutkittu tosiasia on, että metsästä saa hyvinvointia. Luonnosta saa uutta näkökulmaa, mittasuhdetta sekä etäisyyttä arkisiin asioihin, stressiin ja huoliin. Metsässä ihminen sulautuu suurempaan ja ajattomampaan kokonaisuuteen. Japanissa lääkärit jopa määräävät metsässä liikkumista lääkkeeksi stressin lievittämiseen ja mielen rauhoittamiseen.

Mielen tasapainon ja rauhan lisäksi luonnossa voi kohottaa fyysistä kuntoa erilaisilla liikuntamuodoilla. Tahko on upea kohde luontomatkailulle. Alueen monipuolinen reitistö tarjoaa eripituisia ja -tasoisia reittejä, joita voi hyödyntää oman kuntotason mukaan. 

TAHKOVUOREN HUIPULLE voi kavuta luonnon keskellä sijaitsevia Suomen pisimpiä portaita pitkin. Pari vuotta sitten valmistuneissa portaissa on opasteet omatoimiseen porrastreeniin eritasoisille liikkujille, ja niiltä avautuu vaikuttava näkymä Syvärille. Lapsiperheille sopii esimerkiksi Tahkon portaista ja Huutavanholman luontopolusta muodostuva muutaman kilometrin reitti, jolla alueen hienot maisemat ja kohteet tulevat hyvin esiin.

Metsissä seikkailuun sopivat myös Tahko Spa Hotellilta vuokrattavat eFatbiket. Tämän kevään helppokäyttöiset uutuuspyörät auttavat polkijat vaivattomasti eteenpäin muuttuvassa maastossa. Kun leveät renkaat yhdistetään sähköavustukseen, pääsee maastoretkistä nauttimaan vaivattomammin kuntotasosta riippumatta.

Sähköavustus auttaa poljettaessa aina 25 kilometrin tuntivauhtiin asti. Pyörällä huristeltaessa pystyy loistavasti tutustumaan upeisiin maisemiin, rinnekahviloiden tarjontaan tai pitämään leppoisan evästauon jollakin Tahkon monista laavuista. Leveärenkaisella pyörällä on turvallista ajaa myös muuttuvassa kelissä tai lumisilla teillä.

PYÖRÄN SAA vuokrattua kylpylähotellin vastaanotosta. eFatbiken saa käyttöönsä kolmeksi tunniksi 50 eurolla ja koko päivän seikkailuihin 70 eurolla. Vuokrattaessa mukaan saa lukon, kypärän ja pikaopastuksen yksinkertaiseen hallintapaneeliin. Pyörät on hankittu yhteistyössä paikallisen Pyörä-Manninen-liikkeen kanssa.

Ulkoilun vastapainona voi nauttia hyvästä ruuasta ja tasokkaasta majoituksesta aivan Tahkon ytimessä sijaitsevassa Tahko Span viihdekeskuksessa. Ravintola Riemun mehukkaan burgerin jälkeen kelpaa köllötellä kylpylän poreissa tai jatkaa seikkailuja SuperCornerin aktiviteettipuistossa ennen seuraavan päivän luontoretkiä.

Tahko Spa Oy
Keitaankatu 1, TAHKOVUORI
Puh. 0600 550 148, info@tahkospa.fi
www.tahkospa.fi

eFatbike
pyöräily
tahko
Luonto
matkailu
TahkoSpa

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva