Täydellistä
juhlapuvun

alla

Teksti: Heta Jyrälä Kuva: Lady Royal/Marie Jo
Kaikki lähtee alusvaatteista. Laadukkaat alusasut saavat olon tuntumaan ja näyttämään hyvältä koko päivän. Ryhdikäs vartalo ja mukava olo näkyvät myös ulospäin ja tuovat hymyn huulille.
8 vinkkiä alusasuihin

1 Mieti mihin
käytät liivejä

Rintaliivit valitaan käyttötarkoituksen mukaan. Arki, juhla ja urheilu on mukavampaa oikeilla liiveillä.

2 Sovita aina
Liivi on aina sovitettava, koska mitat ovat eri valmistajilla erilaiset ja istuvuus riippuu materiaalista, kuidusta, kankaan leikkaussuunnasta ja kuppimallista.

3 Pienet 
puristavat 

Liian pienissä liiveissä rinta ei mahdu kuppiin eikä saa sitä oikeaa tukea ja hartiat jännittyvät. Olo on rönsyilevä.

4 Suuret ovat 
epämukavat

Liian suuret liivit eivät myöskään tue oikein. Kaarituki painaa kipeästi kainaloa ja niska-hartiaseutu on kovilla.

5 Kiinnitä oikein
Sopivan liivin selkäkaistale on horisontaalisesti rinnan suuntainen. Oikea kiinnityskohta on ensimmäisessä hakasessa, koska materiaali löystyy käytön myötä.

6 Luonnollinen 
istuvuus 

Kun kaarituki on rintojen mukainen, sitä ei tunne. Povi lepää luonnollisesti.

7 Tasaisesti 
tukea

Rinnan koko painon ei tule levätä pelkän olkaimen varassa. Sopivassa liivissä paino jakautuu tasaisesti ylävartalolle.

8 Valmiina 
arkeen 

Aika, minkä sovituskopissa käyttää, maksaa itsensä takaisin käyttömukavuutena ja tuotteen pitkäikäisyytenä. 

Suomalaiset haluavat näyttää juhlissa hyvältä, joka näkyy myös laadukkaisiin alusasuihin panostamisena. Juhlaan ja arkeen sopivat alusvaatteet eivät kuitenkaan välttämättä eroa toisistaan. Joskus juhlamekot asettavat tiukkoja reunaehtoja alusasun valinnalle läpikuultavuudella, syvään uurretulla selkäosalla tai erittäin laskeutuvan materiaalin vuoksi.

Avoselkäisen juhlapuvun kanssa sopivat yleensä madalletun ympäryksen liivit. Jo viiden sentin madallus voi olla tarpeeksi. Oikein syvään uurrettujen asujen kanssa puolestaan voi käyttää siipiliivejä eli rintaliivejä, joissa tuki on vahvasti kainalon alla eikä selkäkappaletta ole. Vaihtoehtona on itseliimautuvat kupit, joissa ei ole lainkaan olkaimia tai ympärysmittaa.

LÄPIKUULTAVAN ASUN kanssa ratkaisu löytyy esimerkiksi muokkaavasta, helmallisesta alusmekosta. Alusasu antaa suojaa läpikuultavuudelta, saa asun istumaan paremmin ja helman häivyttämään näppärästi alusasun rajat. Erittäin laskeutuvat juhlamekkomateriaalit paljastavat helposti kaikki ylimääräiset saumat, joten apu on usein saumattomissa housuissa ja paidoissa. 

- Jokaiseen vaatteeseen sopivia alusasuja löytyy varmasti. Kannattaa aina hyödyntää ammattilaisten apua, neuvoo Leea Kuoppa Lady Royalilta.

Juhlakautena alusasuilta haetaan enemmän koristeellisuutta sekä laadukasta pitsiä. Varsinkin morsiamet etsivät norsunluunvärisiä, vaaleita ja valkoisia alusasuja. Hääpuvun alle puetaan usein korsetti tai olkaimettomat push up -liivit, jotka tukevat povea ja pitävät ryhdin hyvänä.

- Pitkänä juhlapäivänä alusasun istuvuuteen, oikeaan kokoon ja materiaaleihin kannattaa kiinnittää huomiota. Joskus juhla-asun alle laitetaan tukevat ja mukavat alusvaatteet ja sitten illaksi on hankittu erikseen hieman romanttisempaa asustetta, kertoo Kuoppa.

Rintaliivien materiaalit kehittyvät koko ajan. Nykyään urheiluliivien lisäksi muitakin rintaliivejä valmistetaan materiaaleista, jotka hengittävät ja siirtävät kosteutta pois iholta. Onttojen 3D-ompelukuidusta valmistettujen tai lämpömuovautuvien rintaliivien mukavuusaste on ihan uutta luokkaa. Olo pysyy raikkaana ja varmana koko päivän.

KEVÄÄN JA KESÄN trendiväreissä on selvästi havaittavissa kaksijakoisuutta. Toisaalta vallalla on usvainen värimaailma, jossa on pastellisia ja puuterisia värisävyjä. Vastapainona näille suositaan intensiivistä pinkkiä, punaista, farkunsinistä sekä neonkorallia. Muodissa on raita-, ruutu- ja pitsiprinttejä, jotka ovat räväkämmän pukeutujan mieleen. Myös valkoinen väri tekee uutta tulemistaan. 

Laatuun kannattaa aina satsata, alusvaatteissakin. Alusvaateostokset harvoin onnistuvat verkkokauppojen välityksellä, joten sovittaminen on tärkeä osa ostoprosessia. Sopivat alusasut tuovat ryhtiä, tukea ja varmuutta sekä saavat juhlapuvun näyttämään entistäkin paremmalta.

- Hyvä olo näkyy naamasta, kiteyttää Kuoppa alusasujen merkityksen.

 

Tsekkaa tämä
Lady Royal
Kauppakatu 32 (H-talo, keskusta) & Matkuksentie 60 (Matkus Shopping Centre), Kuopio. p. 017 263 1460, www.ladyroyal.fi

HOIDA RINTALIIVEJÄ OIKEIN

Rintaliivien käyttöikä pidentyy huomattavasti, kun niitä huoltaa huolellisesti.

  • Noudata rintaliivien pesuohjeita
  • Pese tarpeeksi usein
  • Älä käytä huuhteluainetta
  • Käytä mietoa pesuainetta
  • Vältä liian kuumassa pesemistä
  • Hanki riittävän useat liivit
  • Jätä rintaliivit välillä kaappiin lepäämään
juhlat
alusasut
lady royal
muoti
naisten muoti

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva