Talvipäivä lasten tyyliin

Talvipäivä 
lasten tyyliin

Teksti Digimag toimitus Kuva Kuopio−Tahko markkinointi
Leppoisana talvipäivä valloitetaan pulkkamäet ja pakkasen iskiessä nautitaan sisäaktiviteeteista. Kuopio ja Tahko tarjoavat paljon näkemistä ja kokemista koko perheelle.
Perinteisiä pulkkamäkiä Kuopiossa

Kuopiossa lasketaan mäkeä perinteisesti seuraavissa paikoissa: 

  • Kuopion kaupungin mäki Valkeisenlammella Niiralassa. Valkeisenkatu 7
  • Puijon Antikkala, Kallantie/Ruutikellarinkatu
  • Pikku Kakkosen puistonakin tunnettu Brahenpuisto Kuopionlahdella Erityisesti keskustan pikkuväen laskupaikka. Brahenkatu 5
  • Lippumäen lähiliikunta-alue Petosella. Rauhalahdentie 66

 
Pulkkamäkien olemassaolo riippuu paljolti lumitilanteesta ja kaupunkilaisten omasta aktiivisuudesta – mäkihän voi syntyä kuin huomaamatta vaikkapa leikkipuiston yhteyteen. Aikuisten on pidettävä huolta, että laskupaikka on turvallinen sekä laskijoille että alueen muille ulkoilijoille.

 

KUOPIO

1 Lähde kävelylle
Pirteällä pakkassäällä oiva vaihtoehto loma- tai vapaapäivän viettoon on kävelyretki keskustan alueella. Paikkakuntalaistenkin on virkistävää katsoa kaupunkia hetki turistien näkökulmasta. Kaupungin nettisivuilta löytyy Koe Kuopio Kävellen -esite, jossa on määritelty reittejä valmiiksi. Esimerkiksi Valkeisenlammen reitti on sopivan pituinen sekä helppokulkuinen pienillekin lapsille. 

2 Torille Leikkimään
Kuopion kauppatori palvelee myös perheen pienimpiä talvikaudella maanantaista lauantaihin kello 7–15.  Torille on pystytetty muun muassa uusi leikkipaikka, johon voi jäädä vapaasti leikkimään. Talven aikana torilla nähdään muun muassa perinteiset Tammimarkkinat, joilta löytyy varmasti tekemistä ja iloa koko perheelle.

3 Pulahda uimaan
Kaupungin uimahallit sekä Rauhalahden ja Kunnonpaikan kylpylät ilahduttavat pientä polskijaa. Kaikista löytyy perheen pienimmille matalat lastenaltaat sekä paljon erilaisia vesileluja. Rauhalahdessa on hauska vesiliukumäki uimataitoisille lapsille. Kunnonpaikan lastenaltaan miniliukumäki puolestaan ilahduttaa pikkuvesipetoja. 

4 Pelaa letkeästi
Sukella retropelien maailmaan keskustassa Pelihuone Game Overissa tai ihastu virtuaalimaailman mahdollisuuksiin Virtuaalimaailma Warpissa. Lasten lisäksi näiden pelien maailmassa viihtyvät myös vanhemmat. Myös monien ravintoloiden yhteydessä on erilaisia lasten leikki- ja pelipaikkoja.

5 Lumoudu tarinoista
Alle kouluikäisille järjestetään Kuopion pääkirjastolla sopivia satutunteja viikoittain ja lähikirjastoissa kerran tai pari kuussa. Nukketeatteri Satuaarteen esityksissä viihtyvät vanhemmatkin lapset, ja kaupunginteatterin anti lumoaa koko perheen. Elävästä kuvasta puolestaan kannattaa käydä nauttimassa Finnkino Scalassa tai perinteikkäässä Kino Kuvakukossa.

6 Mäkeen mars
Upeana talvipäivänä kannattaa hyödyntää mäkisen Kuopion useat pulkkamäet tai Siilinjärven Kasurilan hiihtokeskuksen laskettelumahdollisuus. Pulkka tai liukuri mukaan ja mäkeen!

7 Leikkiä ja pomppuja
Temppuja, pomppuja ja liikunnan riemua monenikäisille löytyy Bellanrannan aktiviteettikeskuksesta. Kokeilkaa koko sisarusparven voimin Huippu Centerin trampoliiniareenaa tai liikuntaseikkailupuisto HopLopia tai sisäaktiviteettipuisto SuperCorner ABC Pitkälahden seikkailuita. 

8 Ihastu museoihin
Autofanien ykköspaikka on Kuopion Automuseo, jossa on runsaasti erilaisia autoja, moottoripyöriä ja tarvikkeita. Näyttely elää koko ajan, joten katseltavaa riittää varmasti. Historian maailmaan pääsee hyppäämään Kuopion korttelimuseossa. Lapsille suunnattu kuvitusnäyttely Minna Canthiin perustuvasta kuvakirjasta sekä lastenkokoisen kaupan pyörittäminen ilahduttavat varmasti.

 

TAHKO

Tahkon talvi on lapsiperheille tekemistä tulvillaan. Kokosimme alueiden suosikkimenot yhteen.

1 Rinteet
Tahkolta löytyy sopiva rinne kaikenkokoisille ja -tasoisille laskijoille. Maksuton mattohissi kuljettaa lastenrinteeseen, ja alle 7-vuotiaat lapset pääsevät kypärä päässä aikuisten kanssa maksutta samalla portinavauksella kaikkiin hiihtohisseihin vanhempansa seurassa. Lisäksi lapsille tarkoitettu 10 metriä leveä seikkailureitti Minipolku tuo vauhtia päivään. Wernerin hiihtokoulu opastaa yli 4-vuotiaita lapsia. Vauhdin hurmaa riittää myös laskettelurinteen edustalla Werneri Parkissa, jossa voi laskea pulkkamäkeä ja pyöriä napakelkassa tai suksikarusellissa. 

2 Kotieläinpiha
Tahko Farmilla pääsee rapsuttamaan, silittämään ja ruokkimaan kotieläinpihan eläimiä omatoimisella farmikierroksella. Farmin eläimiä ovat alpakat, vuohet, lampaat, possut, ankat, kukot, kanat, miniponit ja puput. Farmilla on mukavan lämmintä puuhailla myös kovilla pakkasilla. Kelien salliessa iso liukurimäki Farmin vieressä on talvisin vapaassa käytössä.

3 Ratsastus
Tahkon Farmi järjestää perheen pienimmille talutusratsastusta, ja perheet voivat nousta ratsaille Kinahmin Hevostilan islanninhevosvaelluksella.

4 Mönkijäajelu
Lapset voivat harjoitella mönkijöillä ajamista turvallisesti ja ohjatusti Tahko Farmin piharadalla. Farmilta löytyy myös pienemmille lapsille sopivia minimönkijöitä.

5 Retkeily 
Tahkon vaihtelevaan luontoon voi tutustua koko perheen voimin. Laajassa latuverkostossa on myös lapsille sopivia hiihtoreittejä, ja matkan varrella voi pysähtyä laavulla tai katsella poroja Latukahvion pihassa. Perheen kanssa voi kokeilla myös lumikenkäilyä tai pilkkimistä.

6 Geokätköt
Tahkon alueelle piilotettujen geokätköjen etsiminen on perheille jännittävää yhteistä tekemistä. 

7 Lähiliikunta-alue
Tahko Span viereisellä peli- ja leikkikenttäalueella on reippaasti liikunnallista tekemistä kaikenikäisille. Talvella alueen jääkiekkokaukalo jäädytetään, ja puistosta pääsee hiihtämään Tahkon laduille.

8 Kylpylä 
Ulkoilupäivän jälkeen on mukava nauttia kylpylän lämmöstä Tahko Spassa.  Allasosastolla on neliratainen 25 metriä pitkä uima-allas, kuntoutus- ja viihdeallas, poreallas, lasten allas, vesiliukumäki, ulkoaltaat ja Wibit-vesiseikkailurata.

9 Sisäpelit
Tahko Span Monitoimiareenan varaamalla pääsee pelaamaan salibandya, lentopalloa, koripalloa, pöytätennistä ja sulkapalloa. Kylpylän yhteydessä on myös kuusiratainen keilahalli.

10 Supercorner Tahko
Lasten kestosuosikki SuperCorner Tahko –sisäaktiviteettipuistossa on hauskaa koko perheelle. Puisto tarjoaa kaikki erilaiset huvit ja pelit säästä riippumatta.

kuopio
tahko
lasten
talvipuuhat
lapset
tekemistä lapsille

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva