Sauno missä tahansa

Sauno missä tahansa 

Teksti Digimag/Heta Jyrälä Kuva Ripavi
Monikäyttöinen liikuteltava sauna sopii pihalle, mökille, rantaan, järvelle tai maailmanvalloitukseen!

Liikuteltava sauna on näppärä vaihtoehto, sillä se ei tarvitse rakennuslupaa eikä kiinteitä perustuksia. Laadukas Ripavi-sauna on rakennettu ristikkäin laminoidusta CLT-massiivikuusesta. Rakennus asettuu vakaasti kaikenlaisiin paikkoihin säädettävien jalkojen ansiosta. Tiivistettynä saunassa yhdistyvät kestävien hirsisaunojen ja ketterien liikuteltavien saunojen hyödyt.

– Säädettävät 70 sentin jalat sopivat myös kivikkoiseen ja mäkiseen maastoon, sillä niiden avulla rakennus on aina vaakasuorassa. Voipa saunan pystyttää järvelle tai hangellekin, vinkkaa Marko Kuikka. Kuikka on kehittänyt saunat yhdessä Ripavi-yrityksen kahden muun omistajan, Juha Koiviston ja Juha Poikosen, kanssa.

Kantavan rakenteen lisäksi poikkeuksellista on sadesuihku, jolla voi nauttia lämpimistä suihkuista. Sen voi kytkeä vesipisteeseen tai saunan omaan vesivarastoon. 200 litran säiliöstä riittää vettä pariin kymmeneen suihkukertaan. Lisäksi valittavana on muitakin säiliökokoja tarpeen mukaan.

MONIKÄYTTÖINEN SAUNA on ainutlaatuinen keksintö, joten sille ollaan hakemassa eurooppalaista patenttia. Siitä on kiinnostuttu Eurooppaa, Kanadaa, Yhdysvaltoja ja Afrikkaa myöten. Maailmanvalloitukseen suunniteltu kokonaisuus mahtuu merikonttiin, joten sen voi kuljettaa minnepäin tahansa.

– Idea lähti siitä, kun yksi omistajistamme kaipasi Aasian reissullaan kunnollista suomalaista saunaa. Nyt sauna on lähdössä esittelyyn Japaniin asti, iloitsee Kuikka.

SAUNAVALMIS PAKETTI sisältää saunan, jalat, kiukaan, suihkun ja järjestelmät, kuten aurinkopaneelin. Pienempi sauna kustantaa ilman arvolisäveroa 21 000 euroa ja sinne mahtuu 4–5 saunojaa. Isomman saunan hinta on 25 000 euroa ja siellä löylyttelee jopa 8 henkilöä. Saunaa voi räätälöidä värin, lauteiden, ikkunoiden ja ovien valitsemisella omannäköisiksi. Hyvin hoidettuna sauna on ikuinen ystävä.

– Uuden saunan saa käyttöönsä 8–12 viikossa. Ostajan vastuulle jää vain lämmittäminen ja löylyistä nauttiminen, naurahtaa Kuikka.

Kun saunomiset on yhdessä osoitteessa saunottu, sauna on helppo siirtää seuraavaan paikkaan. Sauna painaa kaikkinensa noin 2 500 kiloa. Lähtövalmisteluiksi riittää ainoastaan piipun ruuvaaminen alas ja saunan siirtäminen peräkärryyn. Matka voi alkaa.

Ripavi Oy
Kirstintie 7 A 7, Espoo
Puh. 040 552 7920, myynti@ripavi.fi
www.ripavi.fi

 

TRENDIKÄS EKOSAUNA IHASTUTTAA

1 Avainlipputuote
Sauna on rakennettu kotimaisella työllä suomalaisista ja laadukkaista materiaaleista.

2 Vähäpäästöinen
Rakenteiden CLT-materiaali on hengittävä, homeeton ja hiilijalanjäljeltään neutraali rakennusmateriaali, ja sillä on tiukin M1-päästötunnus.

3 Minimoidut kemikaalit
Käytetyt maalit, liimat ja suoja-aineet on valittu tarkasti. 

4 Ekologista energiaa
Puukiuas ja aurinkopaneeli lämmittävät suihkuveden tehokkaasti. Aurinkopaneelin voimalla voi laskennallisesti olla suihkussa 15 tuntia putkeen.

5 Pesuvesistä huolehditaan integroitujen lattiakaivojen avulla
Harmaa vesi suodatetaan ennen sen palauttamista luontoon tai sadevesikaivoon.

6 Terveempi sinä
Itä-Suomen yliopiston tutkimuksen mukaan 30 minuutin saunominen alentaa verenpainetta ja lisää verisuonten joustavuutta sekä vastaa keskiraskasta liikuntaa. 

Ripavi
sauna
Matkasauna
Luonto
Mökki
matkustus

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva