Säpinää keskustaan

Säpinää keskustaan

Teksti: Tarja Anunti Kuva: NMT Arkisto
Syys-lokakuun vaihteessa Pop Up Kuopio -tapahtuma tuo uusia yrityksiä Kuopion keskustan tyhjiin liiketiloihin.

Nuorkauppakamarit ympäri Suomen ovat vastanneet mediassa vellovaan keskusteluun kaupunkikeskustojen tyhjistä liiketiloista toteuttamalla POP UP -tapahtumia, joilla haetaan keskustoihin uusia yrityksiä. Myös Kuopiossa heräsi halu toimia ihmettelyn sijaan. Tuloksena syntyi 26.9.-8.10. ajoittuva Pop Up Kuopio-hanke. 
- Sopivat yhteistyökuviot rakentuivat yhdessä Kuopion keskustan kehittämisyhdistyksen kanssa. Otimme selvää jo toteutetuista hankkeista ja aloimme selvittää mahdollisuuksia toteuttaa vastaavanlainen tempaus Kuopiossa. Vastaanotto on ollut hyvin positiivinen, kertoo hankkeesta vastaava Terhi Roivainen Kuopion Nuorkauppakamarista. 

HANKKEEN IDEANA on yksinkertaisuudessaan tarjota tyhjiä toimitiloja vuokrattavaksi yrittäjille tai yrittäjiksi aikoville viikon tai kahden viikon mittaisella sopimuksella. Huokea vuokrahinta kannustaa kokeilemaan kivijalkakauppaa ja tarjoaa myös helpon tien jatkaa.
Vastoin toimitilojen tyhjyyttä huutavien uutisointien, Kuopion keskustan kehitys on ollut viime vuosina varsin positiivista. Toriremontin ja uusien kävelykatujen myötä keskustan ilme on uusiutunut täysin. Torin ympäristössä myös tapahtuu paljon. Silti on totta, että ydinkeskustassa on lukuisia tyhjiä tiloja. 
Liiketiloja tyhjenee edelleen syksyllä, kun suuria vaatekaupan toimijoita lopettaa tai vaihtaa paikkaa, mutta toisaalta myös uusia avauksia nähdään kaiken aikaa. Tuoreimpana esimerkkinä on vaatekauppa Piattaco, joka avasi liikkeensä elokuussa. Tällaista kehitystä yhdistykset haluavat olla tukemassa. 
- Toivomme hankkeen madaltavan uusien yrittäjien kynnystä kokeilla yrittämistä ja oman putiikin avaamista keskustaan. Samalla haluamme myös haastaa kuopiolaisia tulemaan tutustumaan Pop Up -tarjontaan ja vaikuttamaan itse siihen, minkälaisia yrityksiä keskustaan tulevaisuudessa sijoittuu.
Tiloihin valitaan yritykset hakemusten pohjalta. Tapahtumassa mukana olevat julkaistaan viimeistään kaksi viikkoa ennen tapahtumaa. Tapahtuman yhteistyökumppaneina ovat myös Uusyrityskeskus, Kuopion Yrittäjät sekä Kuopion alueen kauppakamari.

www.popupkuopio.fi

Pop Up Kuopio
Uudet yritykset
kuopio

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva