Ruskakohde vailla vertaa

Ruskakohde
vailla vertaa

Kaupallinen yhteistyö, Teksti: Digimag/Heta Jyrälä Kuvat: Digimag/Mirka Happonen
Syksyn väriloisto tarjoaa silmänruokaa Tahkon matkailijoille.

Pian luonto puhkeaa upeaan väriloistoon ja on aika lähteä ruskamatkalle. Kuopion alueella paras ruska-aika on yleensä syys–lokakuussa. Lapin veroisen ruskan perässä pääsee ulkoilemaan esimerkiksi Tahkon upeisiin luontokohteisiin. Väriloisto sijoittuu vilkkaimman lomasesongin ulkopuolelle, joten lähilomailusta ja retkeilystä pääsee nauttimaan hieman väljemmillä vesillä.

Tahkon uusi luontokohde Mäkiaution rotko sopii syksyn retkikohteeksi kuin nakutettu. Upean rotkon lähtö on Tahkovuoren huipulla, jolle pääsee kipuamaan kätevästi Suomen pisimpiä portaita pitkin, vaeltamalla Tirolin edestä Tahkovuoren kierros -maastopyöräreittiä pitkin tai kulkemalla upean Huutavanholman luonnonsuojelualueen kautta.

Ennen rotkolle menoa voi käydä ihastelemassa maisemia myös 13 metriä korkeasta näköalatornista. Uuden näköalatornin huipulta avautuvat upeat näköalat yli syksyisen järvimaiseman. 

Portaiden yläpäästä oikealle lähdettäessä löytyy ensin ravintola Panorama, jonka ohitettuaan pääsee Tahkomäen kierrokselle. Varsinaisia opasteita ei vielä ole, mutta ravintolalta rotkon portille on noin 300 metriä. Rotkolle avautuva puuportti näkyy selvästi kierroksen metsätielle.

Rotkon helppokulkuinen reitti koostuu pitkospuista ja portaista. Se puikkelehtii sammaleisten kallioiden välissä. Reitti huipentuu Mäkiaution laavulle, jossa voi ihailla puiden välistä näkyviä upeita maisemia. Tulipaikalla on valmiina polttopuita, ja siellä voi keittää vaikka pannukahvit sekä nauttia retkieväät. Ihasteltavaa riittää koko perheelle!

REIPPAILUN PÄÄTTEEKSI on ihana palata takaisin Tahkon ytimessä sijaitsevaan Tahko Spa Hoteliin. Raitis ilma ja reippailu herättävät varmasti ruokahalun, joten suunnaksi kannattaa heti kättelyssä ottaa ravintola Riemu. Rennossa ravintolassa nälkä siirtyy takuulla maittavien pastojen, pitsojen ja burgereiden voimalla.

Herkutteluhetken jälkeen voi suunnata kylpylähotellin tasokkaisiin huoneistoihin lepäämään, seurustelemaan ja saunomaan. 

SYKSYN PARHAAT AKTIVITEETIT

  • Padel – tämän kesän hittipeliä pääsee pelaamaan myös Tahko Spalla
  • Tennis – klassikkopelissä saa kivasti lämmön pintaan 
  • SuperCorner – koko perheen sisäaktiviteettipuistossa riittää tekemistä
  • Kylpylä – rentoutumista, uimista ja lasten polskimissa takuulämpimässä vedessä
  • Keilaus – mukavaa yhdessäoloa perheen ja ystävien kanssa

 

Tahko Spa Oy
Keitaankatu 1, Tahkovuori
Puh. 0600 550 148, info@tahkospa.fi
www.tahkospa.fi

Tahko Spa Hotel
Mäkiaution rotko
luontopolku
tahkovuori
retki
patikka
vaellus
näköalatorni
nähtävyys
lähiloma

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva