Kierrätyksellä romusta aarteeksi

Teksti: NMT/Heta Jyrälä, Kuva: Elävä Kauppa
Ajansaatossa kaappien perälle kertyy turhaa tavaraa, jotka kannattaa käydä välillä läpi. Viimeistään muuton lähestyessä on hyvä alkaa perata kertynyttä tavaramäärää.
Vinkkejä tuunaajalle

1 Tutki kierrätystalot
Uutta kotia sisustaessa kannattaa käydä kiertämässä paikalliset kierrätystavaratalot. Niissä on helppo tehdä löytöjä, joista myös lompakko ja ympäristö kiittävät! Kierrätysliikkeistä löytää aarteita eri aikakausilta.

2 Tuunaa itse
Löysitkö kierrätyskeskuksesta aivan ihanan tuolin, mutta se on väärän värinen? Maalaa tai verhoile huonekaluja reippaasti oman näköiseksi. Vanhoille tavaroille voi luoda uusia käyttötarkoituksia, esimerkiksi laittamalla kukat jatkossa vaikkapa tuoppiin, kahvipannuun tai vanhaan vaasiin.

3 Yhdistele rohkeasti
Nyt on trendikästä leikitellä ja käyttää sekaisin eri materiaaleja tai värejä. Mielenkiintoa kattaukseen voi luoda yhdistämällä useamman sarjan lautasia tai mukeja. Tee kodista itsesi näköinen.

Turhaksi jääneet vaatteet ja käyttötavarat voi lahjoittaa hyvän tarkoitukseen. Helppo tapa päästä tavarasta eroon on antaa tavaroita lahjoituskeräyksiin tai viedä niitä kirpputoreille ja kierrätystavarataloihin. Rikkinäisille tai nuhjaantuneille tekstiileille, kuten vanhoille pyyhkeille, on aina käyttöä löytöeläinsuojilla.

- Kierrätystavarataloihin voi aina soittaa ja kysyä, millaista tavaraa siellä otetaan vastaan. Henkilökunta auttaa mielellään kierrätyspulmissa, vinkkaa Elävän Kaupan myymälävastaava Sakari Kallio.

KIERRÄTYKSESSÄ ON tärkeää huomata, ettei hyväkuntoista ja toimivaa tavaraa kannata heittää käytön jälkeen suoraan roskiin. Toisen turhake ja kaapin perälle unohtunut tavara voi olla toiselle aarre. Kierrättämällä säästää luontoa ja pääsee halujensa mukaan tekemään myös itse tuunaamalla tavaroita mieleisikseen. 

Kuopiossa kierrätyskeskuksissa on käytettävissä tavaroiden noutopalvelu, joten esimerkiksi sängyn kuljettamisesta ei tarvitse huolehtia. Joissakin paikoissa myös korjataan rikkinäisiä huonekaluja, polkupyöriä tai elektroniikkaa, joten sitäkin kannattaa tiedustella.

- Elävä Kauppa onkin varsinainen aarreaitta, sillä sieltä saa myös omien puu- ja metallipajojen tuotteita. Luovassa pajassa puolestaan valmistetaan kierrätysmateriaaleista vaatteita, sisustus- ja lahjatavaroita, Kallio kertoo.

 

Tsekkaa tämä
Elävä Kauppa
Teollisuuskatu 1, 70620 Kuopio, Puh. 0440 225 810

KIERRÄTÄ KAIKKI TURHAT

  • Ehjät ja puhtaat huonekalut
  • Käyttökelpoiset vaatteet ja kengät
  • Kaikenkuntoiset polkupyörät
  • Kaikenlainen viihde-elektroniikka. Rikkinäiset korjataan, puretaan varaosiksi tai laitetaan SER-kierrätykseen.
  • Kodinkoneet, kuten jääkaapit, pakastimet, astian- ja pyykinpesukoneet
  • Astiat ja muu kodin käyttötavara
  • Koriste-esineet, taulut ja muut sisustustarvikkeet
  • Urheilu- harrastusvälineet
  • Kirjat sekä erilaiset pelit ja lelut

 

koti
kierrätys
kierrättäminen
elävä kauppa
huonekalut
sisustus

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva