Rento perheloma

Rento perheloma

Teksti Digimag/Heta Jyrälä Kuvat Kuopio–Tahko markkinointi, Tahko Spa Oy
Tahkovuoren voi valloittaa myös lasten kanssa. Rennon perheloman jälkeen akut ovat latautuneet arkea varten.

Kuopion lähimatkailun helmi löytyy Tahkolta. Perjantaina töiden jälkeen voi vain pakata perheen autoon ja ajella rauhassa viikonlopun viettoon Tahkolle. Vajaassa tunnissa on saavuttu Tahkovuoren syleilyyn, missä luonnon rauha pyyhkii pois arjen hälyt.

Rentoutuminen alkaa tasokkaasta majoittumisesta. Tahko Spa Hotelin huoneistoihin mahtuu isokin seurue. Kodinomaisiin huoneistoihin on helppo saapua lastenkin kanssa, sillä niissä on kaikki valmiina. Iltapalaa voi kokkailla lähikaupan antimista tai nauttia hotellin yhteydessä olevan Ravintola Riemun tai ravintola Rehtin tarjonnasta. Lopulta koko pesue voi nauttia kauniista unista pehmoisessa pedissä. 

LAUANTAINA SARASTAA kaunis päivä, joten hyvin levännyt seurue on valmiina Tahkovuoren valloitukseen. Tahkovuorelle pääsee kapuamaan niin helpompia kuin vaikeampia reittejä. Aivan pienten lasten kanssa paras reitti on tasaisempi Tahkolahden kierros ja isompien kanssa voi mennä retkeilemään Huutavanholman kierrokselle. Retkeilyn lomassa makkarat tai muut eväät voi syödä laavulla metsän siimeksessä.

Lapset voi ottaa mukaan myös Suomen pisimpiin portaisiin, jotka vievät retkikunnan Tahkovuoren huipulle, josta voi reippailla Pehkubaariin. Huipulla sijaitsevasta, 13 metriä korkeasta näköalatornista perheen pienimmätkin voivat tuntea näkevänsä koko maailman.

Savolaisen vaaramaiseman yllä sielu lepää. Syksyistä maisemaa sävyttää upea ruska kaikkine sävyineen, talvella voi fiilistellä lumen ja pakkasen luomaa kimallusta. Kesällä Tahkolahden ja Syvärijärven loputtomat vedet, saaret ja salmet hurmaavat retkeilijän.

Paluu majapaikkaan menee leppoisissa tunnelmissa, joten energiaa riittää vielä. Ruokailun kautta koko kopla siirtyy keilahallin puolelle. Perheen kuopus saa avukseen laidat, joten keilapallon heittäminen on kaikille hauskaa. 

SUNNUNTAINA VOIDAAN nukkua pitkään ja nauttia hidas perheaamupala. Koska edessä ei ole pitkää kotimatkaa, aikaa jää vielä yhteiseen puuhasteluun. Niinpä perheen junioriosaston voi viedä SuperCornerin sisäaktiviteettipuistoon pelmuamaan samalla, kun vanhemmat suuntavat kylpylään. Rentoutumisen lisäksi kylpylästä löytyy uudenlaiset Hydrohexin treeniohjelmat. Tabletilta valitaan itselle sopiva treeni ja mennään altaaseen virkistävälle vesijumpalle.

Myöhäinen lounas nautitaan Riemun modernin retrossa tunnelmassa. Jokaiselle löytyy mieleistä purtavaa, kuten pizzaa, burgeria tai salaattia. Ravintolassa lapset pääsevät myös nauttimaan leikkipaikan tarjoamista leikeistä.

Näillä eväillä keho ja mieli ovat rentoutuneet, joten paluu arkeen sujuu mainiosti. Mielessä siintää jo seuraava reissu: ensi lumen latu avattiin jo 11.10. ja ehkä päästään myös rinteisiin.

Tahko Spa Oy
Keitaankatu 1, Tahkovuori
Puh. 0600 550 148, info@tahkospa.fi
www.tahkospa.fi

Tahko Spa Hotel
tahkovuori
perhe
loma
syvärijärvi
Keilaus
SuperCorner

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva