Pysähdy matkalla Tahkolle

Pysähdy matkalla

Tahkolle

 

Teksti Digimag/Mirka Happonen Kuvat Shutterstock, Digimag arkisto
”Hups, unohtui muuten ottaa mukaan…”

Matkareitti Tahkolle kannattaa suunnitella kaiken kattavan ruokakaupan kautta. Päivärannasta saa napatuksi mukaan kaiken mitä lomalainen tarvitsee.
Kun talvilomalla aletaan suunnata kohti Tahkon rinteitä, kannattaa viimeinen pysähdys ennen määränpäätä tehdä Päivärannan kauppakeskukseen. Moottoritieltä on näppärä poiketa Päivärannassa ilman ylimääräistä kurvailua ja jatkaa matkaa liittymällä suoraan takaisin moottoritielle. 
Päivärannan K-Citymarketista löytyvät matkaeväiden ja tankin täydennyksen lisäksi muun muassa sushibuffet, yksi Suomen suurimmista lihatiskeistä sekä mitä mainion juomavalikoima. 

 

K-Citymarket Päiväranta
Päivärannantie 18, KUOPIO 
Puh. 010 537 9600
Ma–su 8–21
www.k-citymarket.fi

10 askelta sujuvaan lomareissuun

Hammasharjat ja pientuotteet
Passi mukana, mutta hammasharja unohtui? Ei hätää, liikkeestä löytyvät kaikki päivittäistavarat ja hygieniatuotteet vaivatta. Palvelupisteestä saa myös lähetetyksi unohtuneet lomakortit sekä vastaanotetuksi tilatut paketit. 

Ruoka ja kuplajuoma
Majoitukseen saapuessa on mukavaa, kun ruokatarvikkeet ovat jo valmiiksi hankittuina. Nopeaan ruokailuun sopivat niin palvelutiskien valmisruuat, salaattibaarin raikkaat antimet kuin sushibaarin paikan päällä valmistut tuoreet sushit.
Kaupan tuotevalikoimissa on kaikki tarvittava – myös erikoisruokavalioille löytyy runsaasti vaihtoehtoja. Saunan vilvoittelujuomat löytyvät K-Citymarketin juomaosastolta. Vastikään uusitulla osastolla on paljon myös paikallisia erikoisuuksia, joten jokainen hörppijä löytää oman suosikkinsa. Lisäksi kauppakeskuksessa palvelee Alko, josta saa viinit ja kuplajuomat lomaan. 
Arkisin kaupan kahvilalle kannattaa suunnata lounasaikaan, jolloin nälkäiset matkalaiset ravitaan herkullisella keittolounaalla. Lomailijaa palvelevat myös muut kauppakeskuksen ravintolatoimijat.

Apteekki 
Matkasta unohtuneet särkylääkkeet löytyvät palvelevasta apteekista, josta saa mukaansa myös reseptilääkkeet ja muut apteekkituotteet. Lääkäri ja lomaflunssa pysyvät loitolla, kun lomalaisen toilettilaukusta löytyy tarvittavat vitamiinit sekä sinkkituotteet. 

Sukset ja talvivaatteet
Talven lämpimimmät toppavarusteet löytyvät vaateosastolta. Lisäksi tarjolla on paljon erilaisia harrastusvälineitä hiihtovälineistä retkeilyyn. Nuotioretken Tahkon maastossa kruunaa kuksasta nautittu, ihanan paahteinen kahvi. Älä unohda lämpimiä villasukkia ja aluskerrastoja!

Kukat ja muut tuliaiset
Viemisiksi sopivat ruusut ja suklaat. Talvisen herkkukorin saa kasatuksi muun muassa pähkinöistä, suklaasta, glögistä ja siemennäkkileivistä. Lisää joukkoon herkullisia juustoja ja tuoreita hedelmiä, niin vastaanottaja on taatusti hurmattu.

Sähköauton lataus, 
tankkaaminen ja autonpesu 
Puhtaalla autolla on mukava jatkaa eteenpäin. Suomen vaihtelevissa talvikeleissä autonpesu tulee tarpeen silloin tällöin. Autopesun lisäksi tankin saa täyteen mihin aikaan vaan. Sähköauton latauspiste palvelee näppärästi kauppareissun ajan.

Karvakamuille mukava loma
Lemmikkitavaraliikkeen ja palvelevan marketin hyllyiltä löytyvät herkut jokaiselle karvatassulle. Myös erilaiset laadukkaat suoja- ja sadeasut takaavat, että lemmikilläkin on mukava loma – niin suojasäällä kuin pakkaskelilläkin. 

Monipuoliset kierrätyspisteet
Loman jälkeen saattaa olla tarpeen kierrättää kertyneet jätteet. Rinki-ekopisteelle on vaivaton tuoda paperi-, metalli-, lasi-, kartonki- ja muovi- sekä tekstiilijätteet. Piste sijaitsee kauppakeskuksen ulkopuolella parkkipaikkojen lähettyvillä. Kauppa vastaanottaa myös tyhjät paristot.

Muista nostaa myös käteistä
On ikävää, jos pankkikortti hukkuu tai pankkipalveluihin iskee tekninen häiriö kesken talviloman. Siksi lomalle kannattaa varata aina mukaan käteistä, jolloin saa aina ainakin syödyksi. Lisäksi usein käteisen käyttäminen nopeuttaa asiointia. 
Perinteinen Otto-käteisautomaatti löytyy kauppakeskuksen käytävältä. Lisäksi K-Citymarketin Osta & Nosta -palvelulla saa kätevästi nostetuksi rahaa kassalta ostosten yhteydessä.

Verkkokaupasta ostokset matkaan nopeasti
Kiireisen lomailijan pelastus on K-Citymarketin ruuanverkkokauppa, josta saa nopeasti noudetuksi ostokset matkaan. Tilauksen ja noutoajan voi liikkeeltä varata hyvissä ajoin. Näin matka jatkuu leppoisasti ja lomailuun sekä rentoutumiseen voi varata enemmän aikaa. 
Verkkokauppaa on näppärä hyödyntää myös paluumatkalla, kun kodin kaapit huutavat tyhjyyttään. Täytä tilaus jo ennen kotimatkalle lähtöä tai värvää vänkäri laatimaan ostoslista. Ostokset saa napatuksi noutopalvelulla matkaan kaupan kohdalta. 

K-citymarket Päiväranta
tahko
kuopio
Ostoskeskus

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva