Puijolla riittää säpinää

Puijolla riittää

säpinää

Kaupallinen yhteistyö, teksti Digimag/Heta Jyrälä, kuvat Digimag/Mirka Happonen, Puijo Peak
Meidän kaikkien Puijo tarjoaa liikettä, herkullista ruokaa sekä elämyksiä kaikelle kansalle.

Puijon lakialue on uudistunut Puijo Peak Oy:n johdolla joka päivä auki olevaksi palvelukokonaisuudeksi. Kaikki alueen infra ravintoloista saunakabinettiin on uudistettu pääyhteistyökumppanien, Ravintolamestareiden ja Jukola Industriesin, kanssa vastaamaan 2020 -lukua.

– Ensimmäinen vuosi on ollut vauhdikas, ja lisää vauhtia riittää. Avaamme premium-tason keppihevosradan, joka on lapsiperheiden ykköskohde. Siinä on mukailtu aitoa kenttäratsastusmaailmaa viimeisen päälle, kertoo Puijo Peakin yrittäjä Markku Komppula. Rataa on suunniteltu yhdessä Kuopion Raviradan ja teemapuistojen toteuttajana maailmalla tunnetun kuopiolaisen Fantasia Worksin kanssa.

Rakkaudesta luontoon ja ympäristöön alkoi myös Ähtärin eläinpuiston ja Puijo Peakin yhteistyö. Sen ensimmäinen askel on upouusi lisätyn todellisuuden (AR) luontopolku. Tuttujen luontoreittien varrella on tauluja, joiden kuvat heräävät eloon. Puhelimeen ladataan sovellus, jonka kautta pääsee katsomaan mitä kotimaiset tutut eläimet kertovat maailmastaan.

– Videot kestävät vajaan minuutin, jonka aikana lapset oppivat paljon eläimistä ja luonnosta. Omilla kuulokkeilla syntyy paras elämys, vinkkaa Komppula.

Myös hyppyrimäet on valjastettu ympärivuotiseen käyttöön. Muovitettua alastulorinnettä pitkin hurjapäät saavat laskea mäkeä myös kesällä. Rengasmäestä tutuilla donitseilla lasketaan 30 metrin mäestä, kypärät, suojalasit, hanskat ja pitkät vaatteet päällä.

– Alhaalta päinhän se ei näytä miltään, mutta ylhäällä alkaa jo jännittää. Pitää painia sen kanssa, että uskaltaako sittenkään laskea. Sitten kun laskee, on voittanut itsensä ja se euforian tunne on huikea, Komppula kuvailee.

– Jopa ammattihyppääjät huusivat matkalla alas, mutta halusivat sitten mennä kokeilemaan mäkeä uudelleen, virnistelee Komppula. 

Inspiraatiota kaikkeen toimintaan ammennetaan Puijon ikivanhasta aarniometsästä, jonka ympärille rakentuu monipuolista toimintaa. Alue palvelee niin frisbeegolfaajia, lenkkeilijöitä, luonnon ihmettelijöitä kuin lapsiperheitäkin. Puijon alue on onnellisuuden huippu, jossa kohtaavat luontoa kunnioittavat ohjelmapalvelut sekä korkeatasoiset, lähiruokaa hyödyntävät ravintolat.

– On mahtavaa miten hienosti eri toimijat ovat lähteneet mukaan kehittämään Puijoa. On harvinaista, että meillä on Kuopiossa näin hieno luontokohde näin lähellä keskustaa, summaa Komppula. 

 

Kympin vinkki!

  • Hyppää kymppibussiin ja matkusta huipulle. Bussi nro 10 kulkee kaupungintalon edestä Puijolle ja takaisin parin tunnin välein. Vuoro ajaa arkisin 11.8. saakka. Lisätiedot:  www.vilkku.kuopio.fi
  • VieVie-taksit vievät ruutukaava-alueelta Puijolle kympillä. www.vievie.fi

 

Puijo Peak – Nature Activity Park
Puijontie 135, Kuopio
info@puijopeak.fi, sales@puijopeak.fi
www.puijopeak.fi 

 

Lue myös: Päivä Puijon maisemissa >

puijo
Puijo Peak
kuopio
tunne kaupunkisi

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva