Persoonaa
bisnestyyliin

Teksti Digimag/Heta Jyrälä, Kuvat Studio Liisa/Eveliina Immonen
Työpukeutuminen on muuttunut rennommaksi vuosi vuodelta. Bisnesasullakin voidaan korostaa yksilöä ja liituraitapuvun sijaan päälle puetaan nyt värejä.

Aina tyylikkään bisnestyylin luo huoliteltu ulkoasu. Työpukeutumisessakin tärkeintä on käyttää oikeankokoisia vaatteita, laadukkaita materiaaleja sekä ajatuksella valittuja, omannäköisiä asusteita.

‒ Työpäivän pukeutuminen on rentoutunut huomattavasti, mutta edelleenkin yliampuvat tai kantaaottavat asut kannattaa jättää vapaa-ajalle, neuvoo Carlsonin naisten osaston Elina Kärkkäinen.

TÄNÄ SYKSYNÄ naistenmuodissa menee monia teemoja päällekkäin. Syksyn väreissä suositaan voimakkaita punaisia. Perinteinen viininpunainen on vaihtunut kirkkaan punaiseen ja burgundin punaiseen. Suomi 100 -teeman mukaisesti päälle puetaan sinisen sävyjä sekä erilaisia syksyisiä ruskeita ja vihreitä. 

‒ Kuosit ovat hillittyjä. On pientä koukeroa ja kukkia, sellaista ornamenttityylistä, Kärkkäinen kertoo.

Bisnesnaisen pukeutumisen perusrunkoon kuuluvat hyvin istuva jakkupuku ja siihen sopivat suorat housut. Tätä pohjaa on Kärkkäisen mukaan helppo lähteä täydentämään tilaisuuden mukaan rennommaksi tai virallisemmaksi. Yhdistämällä rennommat farkut jakkuun tai pukeutumispaidan suoriin housuihin saadaan asusta heti erilainen kuin pukemalla alle kauluspaita.

‒ Miehien pukeutuminen on kenties helpommin ajattomampaa, sillä naisilla muotivirtaukset liikkuvat sukkelammin. Nyt syksyllä naisten muodissa pinnalla ovat muun muassa röyhelöhihat, Kärkkäinen avaa.

Sekä Kärkkäinen että miesten osaston Jaana Voutilainen kannustavat varsinkin miehiä irrottelemaan työpukeutumisessa enemmän, mikäli työpaikan säännökset vain antavat myöten. Puvun kanssa revittely onnistuu Voutilaisen mukaan yhdistelemällä erilaisia asusteita.

‒ Solmio vaihdetaan neulesolmioon tai jätetään pois. Taskuliinoilla, vöillä ja kengillä voi tuoda väriä viralliseenkin asuun. Mikäli tilaisuus sallii, voi asuun yhdistää vaikkapa valkoiset tennarit, vinkkaa Voutilainen.

KAUDEN MIESTEN bisnesmuodissa suositaan pikkutakkia, jossa on aiempaa kevyemmät hartialinjat ja toppaukset sekä paikatut kyynärpäät. Kauluspaidoissa suositaan pehmeitä kauluksia sekä sinisen eri sävyjä klassisempien mustan ja harmaan rinnalla.

‒ Miehille on tullut todella paljon ihania värejä ja kuoseja. Pikkutakeissa on upeita vuorikankaita, jotka vilahtavat näkyviin rennommassa tyylissä, jossa takin ylänappi on jätetty auki, iloitsee Voutilainen.

Jokaisen itseään kunnioittavan bisnesmiehen vaatekaapista pitää löytyä tumma pikkutakki. Jos säännökset kehottavat pitämään pukua, niin se voi hyvin olla keskiharmaa.

‒ Näiden kanssa voi runsaasti yhdistellä erilaisia värejä, kuoseja ja paitoja. Myyjiä kannattaa hyödyntää uusien tuulien löytämisessä, autamme mielellämme, rohkaisee Voutilainen.

 

Carlson Kuopio
Haapaniemenkatu 22, Kuopio,
puh. 020 742 7040
Avoinna ma–pe 9–20, la 9–17,
muoti.kuopio@carlson.fi
www.carlson.fi

 

 

Bisnesmuoti
muoti
Bisnes2017
Kuopion tavaratalo sijaitsee aivan ydinkeskustassa, torin laidalla. Upeasta, vuonna 2012 uusitusta kiinteistöstä löytyvät naisten ja miesten vaatteet sekä jalkineet, Z.I.P., Lasten Maailma (lasten vaatteet, jalkineet, lelu ja lastentarvike) sekä kosmetiikkaosasto, jonka yhteydessä toimii monipuolisia kauneushoitoja tarjoava Carlsonin Day Beauty -...
Yhteystiedot: Kauppakatu 36 / Haapaniemenkatu 22
Kuopio
70110
207427040
Aukioloajat:
Liike on avoinna!
Ma - Pe: 9:00-20:00
La: 9:00-17:00
Su: Suljettu

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva