Ostosten vietävänä

Ostosten vietävänä

Teksti: Tarja Anunti Kuvat: Rieti Jauhiainen
Eläväinen Kuopion kaupunki tarjoaa upeat puitteet kesäiseen ostosreissuun naisten muodin, kodinsisustuksen ja pienien herkkuhetkien merkeissä. Toimittajamme tutustui kutsuviin kivijalkakauppoihin ja muihin houkutuksiin.

1. Viiniä ja vaellusta
Puijonkatua astellessa katse pysähtyy mielenkiintoiseen kokonaisuuteen: vaelluskamppeita ja viinitarvikkeita. Vaeltajankaupan ja Viinitarvikekaupan yhdistelmä on täynnä ihania ideoita. Luontoonkin voi napata pikkaisen luksusta mukaan. 

2. Sisustusaarteita
Sisustus Kodin Picaso Puijonkadun toisella on täynnä kodinsisustuksen klassikoita ja uusia aarteita, valaisimia, huonekaluja, tekstiilejä. Hypisteltävää riittää. Onneksi upeat huonekalut ovat liian raskaita kannettavaksi kaupunkikierroksella. 

3. Torin vilskettä
Kauppatori on pullollaan ihmisiä ja iloista hälyä. On kukkia, vaatteita, marjoja ja lihapiirakkakojuja. Suuntaamme muutaman mutkan kautta Kauppahalliin, josta löytyy italiaista jäätelöä. Päivän ensimmäinen herkkuhetki. 

4. Muotia 
Vaellus jatkuu Sokoksen kongin kautta Ninaan ja Henriin, jossa on mahtavan ystävällinen tunnelma. Ajurinkadun toisella kulmalla on Muoti-Pia, joka yllättää myös iloisesti valikoimallaan. 

5. Terassihoukutuksia
Suloisesta Pähkinäkauppa-kahvila Poemesta poimittu pähkinäpussi helpottaa orastavaa lounasnälkää hetken, mutta Houkutuksen terassi pakottaa pysähtymään salaatille. 

6. Timanttien loistoa
Matka jatkuu kohti Kauppakeskus Minnaa. Timanttisilla katse tarttuu Ritva-Liisa Pohjalaisen & Lumoavan mallistoihin. Kuopiolaista osaamista parhaimmillaan. 

7. Kukkia kengässä
Kauppakeskus Sektorista löytyy kenkäkauppa Zapata, jota ei voi ohittaa. Kukkakuosiset avokkaat tahtovat selvästi lyöttäytyä matkaamme. 

8. Vaatehelmiä
Puijonkatua kannattaa suunnata myös alaspäin, Musiikkikeskuksen suuntaan. Tien molemmin puolin on useita muoti- ja kaudenhoitoliikkeitä. Minna Canthin kadun kulmassa komeilee vastustamattomien kesämekkojen täyttämä Muotikuu.

9. Ukon kyytiin
Shoppailuannos on nautittu ja suuntaamme kohti vilvoittavia satamatuulia. Laiva tekee lähtöään ja hyppäämme kyytiin. Vastaanotto on upea. Aurinkoisella M/S Ukko-laivan kannella kelpaa kippistää lasillinen kuplivaa mukavan päivän päätteeksi. 

10. Makasiinit
Ilta huipentuu satamamakasiineilla italialaisen Capri Marinan illallisella ja Satamankulman riennoissa. Täällä savolainen kulttuuri on selvästi elossa ja kietoutuu hienosti yhteen maailmantuulien kanssa. 

Roll Risteilyt
Vaeltajankauppa
Poeme
Nina ja Henri
Timanttiset
Houkutus
Kauppatori
Satamankulma
Capri Marina
Ukko-laiva
Picaso
Kauppahalli
Zapata
Muotikuu
Muoti Pia
Lakeland Lines – elämyksellisiä Kallavesi­risteilyjä. Varustamon kolme laivaa: m/s Queen R ja m/s Princess Anne, tarjoavat monimuotoisen näköalapaikan Kallaveden upeaan vesistöön ja Kuopion kaupunkiin ympäristöineen.  Laivojen omissa keittiöissä valmistettu ruoka koostuu puhtaista ja kotimaisista raaka-aineista. Tarjolla on...
Yhteystiedot: Matkustajasatama
70100
Kuopio
0440266330
Aukioloajat:

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva