Onnistu
lahjanvalinnassa

TekstiI digimag/Heta Jyrälä Kuva pixabay
Lahjan valitseminen omille läheisille voi joskus olla kinkkistä puuhaa. Valintaa tehdessä kannattaa miettiä, mistä lahjansaaja pitää.
Vinkit valintaan

1. Kerro toiveesi ääneen Lahjanvalinnan onnistumisprosentit nousevat, kun tiedossa on etukäteen muutamia vinkkejä.
2. Pyydä lasta kirjoittamaan joulupukille Joulupukin pikkuapurit voivat sitten kurkata kirjeeseen ja kartoittaa toiveita.
3. Suosi aineettomia lahjoja Lahjakortit tavarataloon tai hemmotteluun jättävät saajalle pelivaraa.

 

Lahjaideoiden keksiminen tai sopivan tuotteen löytäminen voi joskus olla haastavaa. Lahjaa ostaessa pitää miettiä kenelle lahjaa on hankkimassa. Esimerkiksi lapsille sukat ja pelkät pehmeäpaketit voivat olla maailman tylsin lahja, mutta isompana lämpimiä pörrösukkia osaa arvostaa.

Molemminpuolisilta lahjapettymyksiltä säästytään, kun ottaa etukäteen selvää saajan mausta. Täysin väärän tuoksuinen kosmetiikka tai kotiin sopimaton sisustusesine kertoo, ettei lahjan saajaa tunne kovinkaan hyvin. Terveyteen, kuntoiluun ja ruuanlaittoon liittyvät lahjat voivat joskus olla riskialttiita. Jotkut voivat ottaa moiset arvosteluna ja vihjailuna.

Lasten toiveet saa selville pyytämällä heitä kirjoittamaan joulupukille. Kirjeen voi tehdä myös askartelemalla eli leikkaamalla ja liimaamalla paperille toivelahjojen kuvia. Aikuisilta puolestaan voi kysyä suoraan tai kannustaa kertomaan lahjavinkit ääneen.

Aina varma valinta on hankkia erilaisia lahjakortteja kauppoihin tai elämyksellisiin hetkiin. Hemmottelulahjakortin voi hankkia esimerkiksi kylpylään, ravintolaan tai hierontaan. Aineettomilla lahjoilla luodaan ikimuistoisia elämyksiä, jotka jäävät mieleen. Lahjakortin voi kruunata pienellä syötävällä lahjalla ja sopivalla juomalla. 

kuopio
lahjat
lahjavalinta

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva