Nykyaikainen 

kivijalkakauppa

TEKSTI nmt/sirpa korhonen KUVA nmt/Mirka happonen
Kotimaisella perheyrityksellä on pitkä historia ja se jatkaa menestystarinaansa ajan hermolla.

Carlsonin rautakaupan historia juontaa juurensa Juantehtaalle, juankoskelaiselle rautaruukille, jonka myymälä sai kaupankäyntioikeudet 14.9.1859. Siitä alkoi Carlsonin rautakaupan menestyksekäs taival kohti tätä päivää. Näiden 158 vuoden aikana rautakaupan toimintaa ovat ennättäneet koetella niin maailmansodat kuin lama-ajatkin.  

Vuosien varrella yrityksestä tuli osa Halosen konsernia, tuotevalikoima laajeni ja uusia kiinteistöjä rakennettiin Kuopion keskustaan ja sen tuntumaan. Myymälät kantavat edelleen entisen omistajansa John Carlsonin nimeä. Volttikadun rautakauppa valmistui vuonna 1998 ja tällä hetkellä myymälää uudistetaan ja valikoimaa laajennetaan.

Maailma on muuttunut kovasti vuosien saatossa. Tuotteet ja materiaalit kehittyvät nopealla vauhdilla ja samalla rakennusmääräykset tiukentuvat. Digitalisaation myötä uudet trendit ja tuotteet ovat nopeasti tarjolla. Parin vuoden päästä pyöreitä vuosia täyttävä Carlsonin rautakauppa on pysynyt vauhdissa ja mukana jatkuvasti uudistuvilla markkinoilla. 
Carlsonin Kuopion rautakaupan myymälänjohtaja Mikko Sairasen mukaan viime vuodet ovat olleet rakennuspuolella vaikeita, mutta vuosi 2016 oli käännekohta kasvuun ja piristystä on näkyvissä.

- Kuluttajat ovat olleet varovaisia päätöksissään. Nyt olisi paras mahdollinen aika uskaltaa, sillä 
tekijöitä on vielä saatavilla, Sairanen neuvoo.

Enää kuluttaja ei ehdi, osaa tai saa tehdä kaikkia rakentamiseen ja remontointiin liittyviä asioita itse. Näin ollen rautakaupan myynti on siirtynyt enemmän yksityishenkilöiltä yrityspuolelle. Periaatteessa rautakaupan myyntiprosessiin kuuluu esittely kahteen kertaan. Asiakas haluaa yleensä olla katsomassa ja päättämässä materiaaleista, jotka ammattihenkilö sitten kaupasta hakee. Carlsonilta asiakas saa saman katon alta kaikki tarpeet aina perustuksesta sisustukseen, kodinkoneita myöten. Sisustussuunnittelu on kuulunut myymälän tarjontaan syksystä lähtien. Asennustehtäviin ammattilaiset löytyvät laajan kumppaniverkoston kautta.

- Haluamme kulkea rakentajan ja remontoijan mukana projektin alusta loppuun saakka ja olla hyvä, monipuolinen ja luotettava kumppani. 

Parhaillaan käynnissä olevan Volttikadun myymäläuudistuksen myötä asiointia helpotetaan tehokkaammilla myymäläjärjestelyillä.

Carlson Pro keskittyy ammattilaisille tarjottaviin tuotteisiin ja palveluihin, kun taas kuluttajille tarjotaan heidän tarpeitaan palvelevia esillepanoja, kalustenäyttelyitä ja tuotteita. Meneillään olevan remontin aikana myymälä palvelee normaalin aukioloajoin.

- Volttikadun myymälä uudistuu täysin ja avajaiset pidetään kevään aikana, Sairanen hehkuttaa.

Carlson
rautakauppa
volttikatu
Kuopion tavaratalo sijaitsee aivan ydinkeskustassa, torin laidalla. Upeasta, vuonna 2012 uusitusta kiinteistöstä löytyvät naisten ja miesten vaatteet sekä jalkineet, Z.I.P., Lasten Maailma (lasten vaatteet, jalkineet, lelu ja lastentarvike) sekä kosmetiikkaosasto, jonka yhteydessä toimii monipuolisia kauneushoitoja tarjoava Carlsonin Day Beauty -...
Yhteystiedot: Kauppakatu 36 / Haapaniemenkatu 22
Kuopio
70110
207427040
Aukioloajat:
Liike on suljettu
Ma - Pe: 9:00-20:00
La: 9:00-17:00
Su: Suljettu

Muita saman alan yrityksiä

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva