Nappikaupalla vuosikym-
menestä toiseen

Teksti ja kuvat Digimag/Maiju Korhonen
Käsityökaupoissa käyminen on monen aistin elämys. Kuluneet kaksi vuosikymmentä ovat olleet alalle nousujohteisen muutoksen aikaa.

HELI HÄMÄLÄINEN on ollut Napin ja Nauhan yrittäjänä 20 vuotta. Hänet palkittiin myös Kuopion Vuoden Yrittäjänä 2019. 

– Meillä oli pari viikkoa sitten itse asiassa triplajuhlat, kun yrittäjäpalkinnon ja 20-vuotisjuhlavuoden lisäksi koko kesän kestänyt remontti päättyi ja saimme etuoven taas käyttöömme, Hämäläinen iloitsee. 

Hän arvelee, että Nappi ja Nauha on yksi Kuopion vanhimmista kivijalkaliikkeistä.

– Tarkka perustamispäivä on jäänyt salaisuudeksi, mutta luulen, että tämä on ollut olemassa jo 50–60-luvuilta lähtien, Hämäläinen sanoo.

KUN HÄMÄLÄINEN osti nappikaupan 20 vuotta sitten, yrityksen liiketoiminta oli rajoittunut ompelutarvikkeisiin. Vuonna 2007 tapahtuneen yrityskaupan myötä neulelankoihin erikoistuneen Pistoz-liikkeen tuotevalikoima integroitui osaksi Nappia ja Nauhaa laajentaen sen tarjonnan neulelankoihin ja -tarvikkeisiin. Myöhemmin mukaan tuli muun muassa kanavatöitä ja muita käsityötarvikkeita. Nykyään liikkeessä tehdään myös pieniä korjaustöitä, kuten nepparin kiinnitystä ja napin päällystystä. Seuraava muutos tapahtuu ensi vuonna, kun liike laajentaa palvelutarjontansa verkkokaupan puolelle.  

– Nykyään käsityöt ovat trendiharrastus, mikä on laajentanut asiakaskunnan koskemaan kaikkia ikäluokkia. Maailma muuttuu nopeasti. Vielä 20 vuotta sitten ajatus neuleohjeilla elämisestä olisi saanut kuulijalta hilpeän vastaanoton, Hämäläinen nauraa. 

 

NAPPI JA NAUHA
Vuorikatu 23, Kuopio 
puh. 017 261 5756 
post(at)kuopionnappijanauha.fi
www.kuopionnappijanauha.fi

nappi ja nauha
kuopio
Kuopion vuoden yrittäjä 2019
ompelutarvikkeet
käsityöt

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva