Lunki, hyvän mielen kauppa

Lunki, hyvän mielen kauppa

Teksti Digimag/Heta Jyrälä Kuvat Digimag/Mirka Happonen
Ihastu käsintehtyihin eettisiin vaatteisiin, koruihin ja sisustustuotteisiin.

Kun haluaa tulla hyvälle mielelle, löytää paikallisten tekijöiden kädentöitä tai saada itselle inspiraatiota, kannattaa piipahtaa Kolmeseiska LunkiShopissa Puijonkatu 37:ssa. Puoti on vastaus monen toiveeseen päästä tutustumaan paikallisiin yrityksiin ja heidän tuotteisiinsa.

Puodin perustan muodostavat seitsemän pienyritystä. Kaupalta löytyvät muun muassa Ruohobussin hampputekstiilit ja muut kestävät käyttötavarat sekä vastuullisesti Nepalissa valmistettuja Babadumin eettisiä vaatteita ja asusteita. Daiga Daiga Duu ja HiiA valmistavat kierrätysmateriaaleista ja retrokankaista vaatteet, hatut ja laukut. Kirjansitomo Clabbok tekee kauniita käsin sidottuja kirjoja ja muita paperituotteita. Frillan tuotevalikoimaan kuuluvat iloisen värikkäät käsintehdyt huopatuotteet. Pipaduu puolestaan tekee muun muassa kaupungin kauneimmat linnunpöntöt ja ötökkähotellit.

– Myös me yrittäjät halusimme pitää omaa kivijalkakauppaa, mutta samalla kiertää tuotteidemme kanssa pitkin Suomea erilaisissa tapahtumissa, kuvailee Ruohobussin Emmi Valto, yksi 37LunkiShopin perustajista.

Kauppa on samalla urbaani kohtauspaikka, jossa järjestetään erilaisia yhteisöllisiä tapahtumia ja työpajoja. Välillä kaupasta voi löytää myös vierailevien yritysten tuotteita tai pop up -pisteen.

– Yhteistyöllä mahdollistuu se, että saamme kierrellä messuja ja pitää tätä ihanaa kauppaa, jossa on helppo käydä, ihastua paikalliseen designiin ja viedä sitä kotiin, Valto hymyilee.

37LunkiShop
Puijonkatu 37, Kuopio 
www.facebook.com/37lunkishop 

kuopio
matkailu
Kesä
käsityö
tuliaiset
matkamuistot
Kolmeseiska
LunkiShop

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva