Lumoudu luonnosta lähimatkaillen

Lumoudu luonnosta lähimatkaillen

Teksti Digimag/Marlene Sanoukian Kuva Metsäkartano
Kesäinen järviluonto tarjoaa helposti saavutettavat ja upeat puitteet sekä rauhoittumiselle että monipuoliselle tekemiselle.

Rautavaaralla erämaajärven rannalla, vain puolentoista tunnin ajomatkan päässä Kuopiosta sijaitsevassa Metsäkartanon nuoriso- ja luontomatkailukeskuksessa luonto on aidosti läsnä.
Mari Kokolahti Metsäkartanolta kertoo, että alueelta löytyy tekemistä kaikenikäisille perheen pienimpiä myöten. Myös perheen nelijalkaiset jäsenet ovat tervetulleita mukaan. Esteettömyyskin on huomioitu hyvin.

Patikoinnista pitäville on tarjolla monentasoisia reittejä sekä lähellä että pienen matkan päässä. Pyöräillä voi joko maastossa tai tämän kesän tulevalla uutuudella, pumptrack-radalla. Ihan Metsäkartanon pihapiirissä voi harrastaa metsäparkouria tai vaikkapa erikoispihapeliä, hyrlinkiä, ja järvellä pääsee melomaan tai kalastamaan. Päivän päätteeksi kannattaa suunnata rentoutumaan hiekkarannalle ja nauttimaan löylyistä rantasaunassa.

Majoittua voi lomahuoneistoihin, erähotellihuoneisiin, metsäkämpälle ja leirintäalueelle oman maun mukaan. Ravintolassa on tarjolla oman keittiön loihtimaa maittavaa lähiruokaa.

METSÄKARTANON VIIHTYISISSÄ tiloissa järjestyvät mainiosti erilaiset perhejuhlat sekä vaikkapa harrasteporukoiden kokoontumiset. Kesän leiritarjontakin on monipuolista. Retkeilytaitoihin voi perehtyä koko perheen kanssa retkeilyn peruskurssilla, metsästäjäksi aikovat saavat opastusta riistakurssilla. Nuoret puolestaan voivat osallistua kansainväliselle kesäleirille.

– Meille voi tulla vaikka yhdeksi yöksi tai koko viikoksi nauttimaan hiljaisuudesta ja tekemisestä ihanan luonnon keskellä, Kokolahti vinkkaa.

Nuorisokeskus Metsäkartano
Metsäkartanontie 700, Rautavaara
Puh. 040 839 6350, info@metsakartano.com
www.metsakartano.com

matkailu
Luonto
lähimatkailu
rautavaara
Metsäkartano

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva