Loma on mielentila

Loma on
mielentila

Teksti Digimag/Heta Jyrälä Kuvat Tahko Spa
Uusia kokemuksia etsiessä ei tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan. Resepti onnistuneeseen viikonloppuun on hyvä seura, iloinen asenne ja yhdessä tekemisen meininki.

Staycation-ilmiö kannustaa lähimatkailuun sekä tutkimaan omia kotikulmiaan uusin silmin. Termi on yhdistelmä englanninkielisistä sanoista stay (jäädä) ja vacation (loma). Ilmiön ydin on itsestä huolehtiminen ja oma hyvinvointi, sillä jokainen tarvitsee välillä taukoa. Arjesta irtaantumiseen riittää hyvin päivän tai kaksi kestävä lähiloma. 

Minilomalla voi viettää aikaa vaikkapa kaveriporukan kanssa. Ystävien säännöllinen tapaaminen lataa akkuja, rentouttaa ja pitää vireänä. Uudet kokemukset rikkovat rutiineja, ja jopa yhden päivän viettäminen poissa tavallisesta ympäristöstä virkistää mieltä. Kuopiolaisille Tahko tarjoaa kaikki lähilomaan tarvittavat elementit eli tasokkaan majoittumisen sekä laadukkaat tapahtumat ja aktiviteetit.

YSTÄVÄT OVAT parasta seuraa uusille elämyksille ja kokemuksille. Tahkolla kaveriporukan voi viedä luvan kanssa vaikkapa SuperCorneriin, minne yksinään ei tulisi lähdettyä. Ystävät kannustavat irrottelemaan, ja heidän kanssaan uudet kokemukset on helppo ja mukava jakaa.

Kaverin kanssa saa myös tavalliseen kuntosalitreeniin uusia ulottuvuuksia. Aika hyvässä treeniseurassa lentää kuin siivillä samalla, kun keho tekee töitä. Kaverin kanssa voi jakaa omat suosikkiliikkeensä ja kokeilla rauhassa uusia tapoja kuntoilla. Omassa arjessa liikunta ja kuntoilu helposti jäävät töiden ja muiden kiireiden alle. Treenikaverin kanssa salille tulee myös lähdettyä helpommin.

TAHKON ALUEEN suurin kuntosali on 180 neliön Tahko Gym. Salilla on monipuoliset cardiolaitteet, laaja kattaus painopakkalaitteita sekä oma tilansa vapaiden painojen kanssa harjoitteluun. Myös kestävyysharjoittelun olosuhteet on huomioitu: salilla on muun muassa ammattiurheilijoillekin sopivia Wattbike-pyöriä, soutu- ja hiihtoergot sekä ammattilaistason Woodway-juoksumatto.

Liikunta vapauttaa keskushermoston tuomia endorfiineja, jotka tuottavat ihmiselle suurta hyvän olon tunnetta sekä lievittävät kipuja. Liikunnan avulla myös stressi saa kyytiä. Kovan intervallityyppisen harjoittelun on tutkittu vapauttavan hyvänolon hormoneja enemmän kuin tasainen suoritus. 

ISOMMALLE PORUKALLE voi myös tilata erilaisia aktiviteetteja, joissa pääsee toimimaan tiiminä. Tsempatkaa kaverin kanssa toisenne voittoon esimerkiksi savolaisten olympialaisten, XXL-boxingin tai sumopainin parissa. Lisäksi loma-aikoina on tarjolla ohjattua ryhmäliikuntaa, toiminnallista kiertoharjoittelua ja suuren suosion saaneita kehonhuoltotunteja.

Hauskaa voi lähteä pitämään myös keilaradalle. Tahko Spa Hotellin kuusiratainen keilahalli on varustettu uusimmalla tekniikalla. Viihtyisässä ja miellyttävässä ympäristössä on helppo siivittää itsensä ja tiiminsä uusiin ennätyksiin. Yhdessäolon kruunaa näyttävä hohtokeilaus, jossa musiikki, valot ja tunnelma vievät mukanaan. Popin soidessa arkihuolet voi heittää pallon mukana kohti keiloja. 

TAHKO SPA OY
Keitaankatu 1, 73310 Tahkovuori
Puh. 0600 550 148, info@tahkospa.fi
www.tahkospa.fi

Tahko Spa
lähiloma
staycation
tahko

Muita saman alan yrityksiä

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva