Loma on lähellä

Loma on lähellä

Teksti Digimag/Heta Jyrälä Kuvat Digimag/Mirka Happonen
Lomapäivä tai -viikko on leppoisaa viettää nauttien savolaisesta vieraanvaraisuudesta.

Sopivan kompakti Kuopio on matkailijan unelmakohde – kaikki parhaat aktiviteetit sijaitsevat 10 minuutin päässä majapaikasta. Original Sokos Hotel Puijonsarvi on matkailijan tukikohta, josta liikkumaan pääsee niin kävellen, hotellin maksuttomalla lainapyörällä, sähköavusteisilla kaupunkipyörillä tai omalla autolla.

– Paikalliseen kuopiolaiseen ja savolaiseen maailmaan pääsee heti aamiaisella. Tarjoiluissa on hyödynnetty roimasti lähialueen tuottajien tuotteita. Saapa siellä maistaa kalakukkoakin, kuvailee Kirsi Koponen.

Herkullisen hotelliaamiaisen jälkeen on aika suunnata päivän aktiviteettien pariin. Kuopiosta löytyy paljon tekemistä kaikenikäisille ihmisille. Esimerkiksi sisäaktiviteettipuisto SuperCorner liikuttaa lapsia ja aikuisia vain 12 kilometrin päässä keskustasta. Sinne hurauttaa helposti 10 minuutissa autolla.

– Hotellin tapahtumatila Suojalinna muuttuu kesäsesongin ajaksi monipuoliseksi leikkihuoneeksi. Sinne tulee pomppulinna sekä Lelukauppa Partasen kanssa yhteistyössä toteutettuja toiminnallisia pisteitä, Koponen avaa.

Aktiivisen päivän kruunaa herkuttelu joko hotellin viereisessä Ehdassa tai Frans & Shophie -ravintolassa. Eksoottisemmalle makumatkalle pääsee suuntaamalla torille. Kauppahallin alakerrasta löytyy etnisellä twistillä ja aurinkoisella terassilla varustettu ravintola Hurma.

Aikuisempaan makuun sopii hyvin myös Apteekkarin Skybar – Kuopion kattojen yllä oleva upouusi kattoterassi. Kuopion kuumimmassa korttelissa on tarjolla sykettä kahdessa kerroksessa tanssilattian ja karaokepuolen voimin.

– Sataman timanttina puolestaan on Wanha Satama ja sen viihdetarjonta. Lisäksi Kuopio Wine Festival järjestetään jo 23. kertaa Satamatorilla. Tämän vuoden teemamaa on Italia, vinkkaa Koponen. Lisää viihdettä ja elämyksiä tarjoavat leppoisat sisävesiristeilyt kesäisellä Kallavedellä.

TOIVEENNE TOTEUTUKOON

Original Sokos Hotel Puijonsarvi on Itä-Suomen suurin hotelli, jonka ensimmäinen rakennus on rakennettu jo vuonna 1873. Hotelli on jatkuvassa muutoksessa, mistä kertovat muun muassa viime vuonna uudistetut tilat.

Kuopion kattojen yllä oleva saunamaailma ja kuntosali sekä aularavintola Lobby ovat kaikki kokeneet muodonmuutoksen. Lisäksi ennen yökerhona toiminut Puikkari palvelee nyt kokous- ja juhlakansaa upeana timanttisalina. Siellä voi järjestää noin 200 hengelle istuvan illallisen tai jopa 1 000 vieraan minimessut. 

Tänä keväänä uudistuivat uusimman siiven sviitit. Sviitit hurmaavat nyt pohjoisen rouhealla ja maanläheisellä hengellään, noudatellen silti trendejä muun muassa rottinkisten lamppujen avulla. Ylelliset sviitit ihastuttavat niin vapaa-ajan matkaajia, perheitä kuin kaveriporukoitakin.

Original Sokos Hotel Puijonsarvi
Minna Canthin katu 16, Kuopio
Puh. 010 762 9500
www.sokoshotels.fi

Lue myös: Viinijuhlat - Kesän kohokohta

matkailu
kuopio
Kesä
Original Sokos Hotel
Puijonsarvi
lähiloma

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva