Leikkipuistojen 

parhaimmistoa

TEKSTI: ARKISTO/LAURA KOTILAINEN, TARJA ANUNTI KUVAT: arkistokuvat/JONNA KAASALAINEN, tarja anunti
Lähiliikuntapaikassa voi viettää mukavan päivän.

PEIKKOMETSÄN LÄHILIIKUNTA-ALUE
Peikkometsän lähiliikunta-alue on oivallinen lomapäivän retkikohde. Alue on suuri ja rajautuu pieniin metsäalueisiin. Tarjolla on köysirata ja mahdollisuus pelata frisbeegolfia. Ratsastettavien eläinhahmojen lisäksi löytyy muun muassa juoksupyörä, pomppuverkko ja rengaskiikkulauta. Ympäröivä metsä, polut ja suuret kivet ovat myös hyviä seikkailupaikkoja.

Rautaniementie 73,
Saaristokaupunki

HAPELÄHTEEN LÄHILIIKUNTA-ALUE
Hapelähteen lähiliikunta-alue on iso ja monipuolisesti varusteltu puisto, jonka reunalla kulkee pieni joki. Idylliset sillat, joessa uiskentelevat sorsat luovat viihtyisää ja hallittua miljöötä. Leikkipuiston vieressä ovat pelikentät ja puistonpenkit. Alueen reunalla on jäätelökioski ja myös wc:t löytyvät. Vanhemmat voivat istuskella kiikkujen lisäksi hiekkalaatikon reunalla tai leikkikentän keskellä katetussa huvimajassa. Pelikentillä voi pallotella ja nurmialueet ovat kuin tehty frisbeen heittelyyn tai piknikille. 

Hapelähteenkatu 1, 
Keskusta

MATKUSTAJASATAMAN LEIKKIPAIKKA
Leikkipaikka sijaitsee Ravintola Wanhan Sataman takana kauniissa satamamiljöössä veden äärellä, mutta turvavälin päässä. Leikkipaikalla on yksi suurempi kiipeilypaikka, laiva, josta voi mm. laskea liukumäkeä, tasapainoilla ja leikkiä laivaa. Myös kiikut ja eväiden syöntiin sopiva pöytä löytyy. Leikkipaikka on ihanteellinen pysähdyspaikka vaikkapa silloin, kun odottaa sisävesilaivaa. WC:tä ei ole, mutta jäätelökioski ja Satamatorin antimet ovat aivan kulman takana. 

Matkustajasatama, 
Keskusta

BRAHEN PUISTO
Pari vuotta sitten remontoitu Brahen puisto sijaitsee upeassa maisemassa aivan Väinölänniemen kupeessa Kuopionlahdella. Puistoon on helppo tulla monestakin suunnasta. Se rajautuu toiselta suunnalta veteen, toiselta kaupungin rakennuksiin. Viheralueelle voi tulla auringon ottoon, piknikille, lueskelemaan ja viettämään aikaa. WC puuttuu, mutta jäätelökioski ja mattolaituri ovat aivan vieressä. 
Leikkipaikalta löytyvät mm. labyrintti, kiipeilytelineitä, heiluva maastoauto, keinut, hiekkalaatikko ja Parkour-rata. 

Brahenkatu 5, 
Keskusta

LIPPUMÄEN LÄHILIIKUNTA-ALUE
Lippumäen lähiliikunta-alue on erittäin suosittu vapaa-ajanviettopaikka. Leikkipaikan ympärillä avautuvat beach volley- ja koripallokentät. Alueella on jäätelökioski, keinuja, kiipeilytelineitä ja useita erilaisia kuntoilulaitteita. Viereisen jalkapalloilulle pyhitetyn pelikentän päädyssä sijaitsee erillinen skeittialue.

Rauhalahdentie 66, 
Petonen

PETKELKANNAN LEIKKIPUISTO
Saaristokaupungin Haukkaniemeen Rautokannantien varteen avautuu kesällä 2016 aivan uusi leikkipuisto. 
Monitasoiseksi suunnitellussa puistossa riittää puhaa monenikäisille. Keskusleikkipuistotasoisesta leikkipuistossa on laadukkaat 
Lappsetin leikkivälineet. 

Rautokannantie, 
Saaristokaupunki 

TAIMISTON PUISTO
Neulamäen alueen keskiössä Pinokujan päässä sijaitseva leikkipuisto, toiselta nimeltään "Inkkaripuisto", on mukava paikka, joka virittää mielikuvituksen ja satumaisen leikin valloilleen. 
Puiston komeus on suuri inkkarilaiva, jossa pystyy kiipeilemään. Inkkarimeininkiä virittelevät toteemipaalut ja ympäröivä luonto.  
Lisäksi puistosta löytyy hyvä valikoima muita leikkivälineitä: keinuja, keinulauta ja iso hiekkalaatikko. 

Pinokuja, 
Neulamäki

LEHTONIEMEN PÄIVÄKODIN LEIKKIPAIKKA
Lehtoniemen päiväkodin piha Saaristokaupungissa on kaikkien käytössä silloin, kun päiväkoti on kiinni. Suurella pihalla voi palloilla ja laskea liukumäkeä. Kiipeilytelineen katolla sojottaa värikkäitä mäkihyppysuksia. Pihan toisella laidalla on pienehkö metsäalue, jossa voi olla vaikka piilosilla. Leikkipaikassa on monia mielikuvitusta ja omatoimisuutta ruokkivia pienempiä elementtejä.

Lehtoniementie 107, 
Saaristokaupunki

VALKEISENLAMMEN LEIKKIPAIKKA
Valkeisenlammenpuistosta voi nauttia lampea kiertäen. Varsinainen lasten leikkipaikka on Niiralan koulun päässä. Lammen toiselta puolelta löytyy lähiliikuntapaikka ja yleisö-WC. Lammen ympäristöön on panostettu toden teolla ja upeista istutuksista ja lenkkeilyreitistä voivat nauttia kaikki alueella liikkuvat. Leikkipuistosta löytyvät mm. intiaanikylä, vieterikeinut, kiipeilytelineitä ja liukumäkiä. Pienenä maamerkkinä tunnetaan jo pitkään puistossa viihdyttänyt pyörivä pelle. 

Valkeisenkatu 7, 
Keskusta

NIIRALAN LIIKENNEPUISTO
Valkeisenlammen vieressä sijaitseva liikennesääntöjen tahdittama minimaailma viehättää monen ikäisiä polkuautoilijoita. 
- Liikennepuisto on tavattoman suosittu. Polkuautot ovat käytettävissä alkukesästä koulujen alkamiseen asti. Liikennepuisto on muihin leikkipaikkoihin nähden hiukan erilainen, ja vetää puoleensa, pohtii Kuopion kaupungin ulkoilu- ja virkistysyksikön palvelupäällikkö Hannu Pöllä. Ajaessa on käytettävä kypärää ja lapset ovat liikennepuistossa vanhempien vastuulla. Liikennepuisto on maksuton.

Huuhankatu 2, 
Keskusta (Niirala)
Aukioloajat: 1.6.-31.7.
ma - pe klo 10-17.30 /
3.8.-7.8. ma - pe klo 9-12 ja 
klo 14-16 / 8.8.-27.9. la - su 
klo 10-14 ke klo 17-19

nähtävyys
kuopio

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva