Kuule Rautavaaran kutsu

Kuule
Rautavaaran kutsu

Teksti Digimag/Heta Jyrälä, kuva Rautavaaran kunta
Upeat luonnonhiekkaiset uimarannat, huikeat näköalat ja puhdas erämaa ovat elämyksellinen matkakohde.

Rovaniemeltä alkujaan kotoisin oleva Tuula Palojärvi pohti pitkään, miksi Rautavaara tuntuu niin kotoisalle. Sitten hän hoksasi: kunnan vaaramaisemat ja ilmasto ovat kuin eteläisestä Lapista.

– Täällä on upeita retkeily- ja vaellusreittejä, hiljaisia erämaita sekä mainioita marja- ja sienestysmahdollisuuksia, kuvailee kunnan hanke- ja elinkeinokoordinaattorina toimiva Palojärvi.

Maisemiin pääsee loistavasti tutustumaan esimerkiksi Tiilikkajärven kansallispuistossa. Siellä on helppokulkuista, myös lapsiperheille sopivaa, erimittaista reitistöä 20 kilometrin edestä. Myös Älänteen alueella on kolmen kilometrin mittainen helppokulkuinen Kaivonnonkierros päiväretkikohteeksi. Siellä on myös oivat melonta- ja soutumahdollisuudet.

– Molemmilla alueilla on upeat hiekkarannat. Tiilikkajärvellä Venäjänhiekka ja Älänteessä Rouskunhiekka. Molemmissa on luonnonhiekkainen uimaranta ja nuotiopaikka, jonka ääressä voi levähtää ja nauttia eväistä, vinkkaa Palojärvi.

Palojärven mukaan mielenkiintoinen luontokohde löytyy Kiparilta. Vaaran huipulle menee jyrkkä, mutta helppokulkuinen reitti entisen kelkkaradan pohjaa ja portaita pitkin. Huipulta löytyy kota tulipaikkoineen ja näköalatorni, josta avautuvat upeat maisemat yli järvien ja erämaan.

Rautavaaran alueelta löytyy seikkailuita useaksi päiväksi. Majoittuminen on helppoa hotelleissa, mökeissä ja omassa matkailuautossa tai -vaunussa. Hotellien läheisyydessä on karavaanareiden matkaparkit palveluineen. Omaan rauhaan pääsee Jokisuunniementien venevalkaman matkaparkissa.

– Se on upea paikka, missä on kunnan ylläpitämät nuotio- ja uimapaikat. Pulahdus järveen kruunaa patikointipäivän, lupaa Palojärvi. Rautavaaran kirkonkylän kaupat ja muut palvelut ovat vain parin kilometrin päässä. Matkaevääksi voi hakea esimerkiksi omassa kylässä valmistettua ruisleipää, karjalanpiirakoita tai hunajaa. 

Rautavaaran kunta
Koulutie 1, Rautavaara
Puh. 040 860 8000, kirjaamo@rautavaara.fi
www.rautavaara.fi
Tutustu esitteeseemme: www.esitteemme.fi/Rautavaaran_kunta

 

Lue myös Lumoudu luonnosta lähimatkaillen >

lähimatkailu
luontomatkailu
rautavaara
pohjois-savo
Kesäopas

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva