Kuopion talvi 
tarjoaa
parastaan!

Teksti Digimag/Heta Jyrälä Kuva Jarmo Pirhonen
Vierailu Kuopiossa on aina elämys, vuodenajasta riippumatta.

Kuopio on kansainvälisestikin arvioiden ainutlaatuinen matkakohde: lähes 120 000 ihmisen kaupungissa on monipuoliset ostos- ja kulttuuripalvelut sekä tasokas Tahkon talviurheilukeskus.

Kuopiosta löytyy mielenkiintoisia tapahtumia pitkin talvea. Perinteisistä Tammimarkkinoista kuuluisasta Kuopion torista on muodostunut olennainen osa kuopiolaisten talvenviettoa, ja kansainvälinen Finland Ice Marathon tarjoaa helmikuussa talviliikunnan riemua parhaimmillaan. 

Tahkon laskettelurinteet ja after ski ovat käsitteitä ympäri Suomen! Täyden palvelun hiihtokeskus tunnetaan monipuolisista aktiviteeteista, loistavista rinteistä ja rennosta ilmapiiristä. Tahkon talven kohokohtiin kuuluvat myös jo neljättä kertaa järjestettävä startup-tapahtuma Tahkon Ski Lift Pitch. 

Puijo on Kuopion maamerkki ja suosittu retkeilykohde, jonka näköalatorni ja uudistunut maisemaravintola ovat vailla vertaansa. Monipuolisessa latuverkostossa on reittejä aina Puijon vanhan metsän hiljaisuudesta Kallaveden rantoja myötäileviin latuihin ja palveluiden äärelle.

TALVILOMALLA KUOPIOSSA kannattaa tutustua kiinnostavaan kulttuuriin. Kuopion kaupunginteatteri ja Musiikkikeskus ovat kulttuurikuluttajan ykköspaikkoja ja tarjoilevat tunteita täydellä skaalalla. RIISA-kirkkomuseo häikäisee ainutlaatuisuudellaan ja kutsuu ihmisiä rauhoittumaan ikonien äärelle. Taidemuseossa Von Wrightin veljesten sykähdyttävät maalaukset vievät katsojan kansallisromanttiseen Suomeen, ja Minna Canthin monivaiheiseen elämään voi tutustua lähemmin korttelimuseossa.  

Tervetuloa viihtymään!

Jarmo Pirhonen
Kaupunginjohtaja
Kuopion kaupunki

kuopio
tahko

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva