Korukivien

arvokkaimmat

Teksti: NMT/Tarja Anunti Kuvat: Jonna Kaasalainen
Parhailla koruilla on kahdenlaista aikaa kestävää arvoa. Toista mitataan rahassa ja materiassa, toinen kiinnittyy tunteisiin ja muistoihin.

Timantit ja jalokivet ovat kiehtoneet ihmisiä vuosisatojen ajan. Kautta aikojen niihin on yhdistetty niin tarunomaista ylevyyttä kuin valuutassakin mitattavaa arvoa. Ne ovat tänä päivänä kaikenikäisten naisten ja miesten suosimia arvolahjoja. Kivissä on paljon valinnanvaraa ja laatueroja.

- Jalokivi- ja timanttikaupassa tärkeintä on luottamus. Kun entisaikojen sukupolvelta toiselle kulkenut vahvaan omistajuuteen perustuva kultaseppäperinne väistyy Suomessakin, on vahvalle asiantuntijuudelle yhä suurempi kysyntä, kertoo Puustjärven kello ja kulta -liikkeen omistaja Petri Mielonen. 

Mielonen on mukana korubisneksessä jo kolmatta kymmenettä vuotta ja yhä riittää opiskeltavaa. Kesällä mies valmistui Kuopion alueen ainoaksi diplomigemmologiksi eli jalokiviasiantuntijaksi. Gemmologin työhön kuuluu jalokivien ja timanttien tunnistaminen niiden optisten ja fysikaalisten ominaisuuksien perusteella. 

- Minulle on tärkeää, että tunnen läpikotaisin ne tuotteet, mitä myyn ja pystyn seisomaan sanojeni takana. Toisaalta gemmologina pystyn myös määrittämään muualta hankittujen tuotteiden arvoa.

Mielosen mukaan Suomessa voi luottaa siihen, että jalokiveksi tai timantiksi väitetty kivi on sitä, mitä sen sanotaan olevan. Ulkomailla on toisin ja niinpä Puustjärvellekin tuodaan aika ajoin määritettäväksi lomamatkoilta hankittuja korukiviä, joiden laatu ei ole lähelläkään väitettyä laatua. Edullisia korukiviä ostetaan esimerkiksi Thaimaasta ja Turkista. Tarkemmin tutkittaessa niiden laatu paljastuu usein heikoksi. 

- Arvonmääritys on tärkeää esimerkiksi vakuutusten kannalta. Jos koru varastetaan ja vakuutukset ovat kunnossa, auttaa valtuutetun asiantuntijan tekemä arvotodistus ja koruluettelo korvausten hakemisessa. 

- Tietenkin kotona kannattaa panostaa myös arvokorujen säilytykseen ja hankkia arvokkaille esineille oma tallelokeronsa. 

Mielosen liikkeessä on laaja valikoima koruja, kelloja ja arvoesineitä. Timanttisormukset ovat Mielosen ylpeydenaihe ja hän todella tuntee tuotteensa. Liikkeessä on täysin uniikkeja tuotteita sekä laajat valikoimat useilta kotimaisilta valmistajilta. 

- Meillä jokainen sormus on valmistettu huolella kultasepän perinteitä kunnioittaen ja korukivien laatu on taattu. Teemme sormuksia myös tilaustyönä. 

Tiesitkö tämän?
Fairy-vesi puhdistaa useimmat timantti- ja jalokivisormuksille. Ultraäänipuhdistuslaitteet eivät sovi helmille, opaaleille ja huokoisille kiville.

- Timanttisormuksiin ja -koruihin tulee mukaan hoito-ohjeet sekä aitoustodistus, jossa näkyy timanttien väri, puhtaus, paino sekä hionta. 

Timantit ja jalokivet ovat suosittuja lahjoja kaikenikäisille. Laadukkaat tuotteet kestävät vuosikymmeniä ja säilyttävät arvonsa erinomaisen hyvin. 

PUUTSJÄRVEN KELLO JA KULTA
Puijonkatu 23, 70100 Kuopio
www.puustjarvi.fi
Myymälä puh. 017 368 0660, 
verkkokauppa puh. 044-7493166.
Avoinna ma-pe 9-18, la 10-15, verkkokauppa 24h

korut
puustjärvi

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva