Koko perheen 

Tahko

Teksti: Tarja Anunti Kuva: Visit Lakeland
Kesä Tahkovuoren ympäristössä tarjoaa helposti saavutettavaa tekemisen iloa ja ihanaa irtautumista kaiken ikäisille. Matkailukeskus on entisestään vahvistanut paikkaansa valtakunnallisesti kutsuvana kesälomakeitaana, jossa arjen kiire unohtuu. Se on sopivan lähellä ja kuitenkin riittävän kaukana

Tahkon kesässä tapahtuu tänä vuonna enemmän kuin koskaan.   Nyt panostetaan erityisesti perheisiin ja lapsiin. Ohjelmaa ja tekemistä riittää kesän jokaiselle päivälle. 

Kulttuuri on voimakkaasti läsnä, kun Tahkolle avautuu uusi ammattikesäteatteri, jonka ohella teatteria tarjoavat harrastajateatteri ja koko perheen illuusioteatteri.  Toista kertaa järjestettävä juhannusfestivaali kokoaa yhteen suosittuja artisteja. Kesän kohokohta on Scorpionsin konsertti uudella tapahtumakentällä heinäkuussa. 

Urheilu elää alueella vahvana. Se näkyy loputtoman harrastetarjonnan ja aktiivisten tapahtumien kirjona. Suomen suurin maastopyöräilytapahtuma MTB Tahko ja kuntoilijoille sopiva Finnthriathlon ovat hienoja kärkiä sporttisen keskuksen kesässä. Suurten tapahtumien ohessa päivittäiset aktiviteetit ja viikko-ohjelmat tuovat ideoita lomapuuhasteluun. 

RUNSAS TEKEMISEN tarjonta ei peitä alleen ainutlaatuista matkailumiljöötä ja sen suomia mahdollisuuksia rentoutumiseen. Tahkon kesässä on lupa laiskotella: lekotella rannalla, pysähtyä piknikille tai viettää siestaa loma-asunnon terassilla. 

Alueen kaunis luonto korkeuseroineen, monimuotoisine metsineen ja vesistöineen puhuttelee. Siihen tutustuminen on tehty helpoksi. Monet merkityt polut ja reitit mahdollistavat omaehtoisen liikkumisen koko perheen voimin.  

Monipuolinen ravintolavalikoima hemmottelee ja hyvät ruokakaupat sekä Tahkon ytimessä että Nilsiän keskustassa mahdollistavat kodinomaiset puitteet myös heille, jotka mieluummin kokkaavat ja grillaavat itse. 

Matkailukeskuksessa on peräti 10 000 vuodepaikkaa: mökkimajoitusta, hotelleja, huoneistohotelleja ja maatilamajoitusta. Tahko toimii myös erinomaisena tukikohtana maakunnan muihin matkailukohteisiin tutustujalle. 

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva