Koiran kanssa 
reissuun

Teksti Digimag/Heta Jyrälä Kuvat Nuorisokeskus Metsäkartano
Talvisesta luonnosta on hienoa päästä nauttimaan uudessa ympäristössä, kun perheen nelijalkainen ystävä on myös mukana lomareissulla.

Talvinen Rautavaaran Metsäkartano on upea lomakohde ja retkipaikka myös koiraperheille. Alueelta löytyy reilu 20 kilometriä latureitistöä, jonne pääsee hiihtämään koirien kanssa. Kevättalvella lähijärvelle tehdään runsain mitoin aurinkolatuja, jolle pääsee nauttimaan avarasta maastosta ja tasaisesta menosta. 

– Täällä pääsee myös menemään omia reittejään metsien umpihangessa. Vuokraamme esimerkiksi umpihankisuksia ja liukulumikenkiä, joiden kanssa hangessa pääsee kulkemaan, kertoo Jari Korkalainen Metsäkartanolta.

Kartanon ympäristö on suosittu tapahtumapaikka koiraharrastajien keskuudessa. Siellä järjestetään vuosittain erilaisia koiratapahtumia ja -kisoja, jolloin alueelle saapuu parhaimmillaan satoja karvaturreja. 

– Täällä koiraystävät saavat majoittua lähes kaikkiin huoneistoihin. Lisäksi metsästyskoirille saa tarvittaessa käyttöön ulkoaitauksen tai -kopin, kertoo Korkalainen.

Koiraystävällinen kartano sopii myös uudenvuoden viettopaikaksi, sillä se on sitoutunut hiljaisuuteen. Monille koiran omistajille vuodenvaihde on kauhistus ja eläimille itselleen suuri stressitekijä, joten kartanon mailla ilotulitukset jätetään väliin.

– Täällä koirat saavat viettää rentoa ja koiramaista uuttavuotta. Alueen luonto sopii mainiosti erilaiseen harrastamiseen, ulkoiluun ja oleiluun, joista on hyvä kerätä virtaa seuraavaan vuoteen, tiivistää Korkalainen. 

Nuorisokeskus metsäkartano
Metsäkartanontie 700, RAUTAVAARA
Puh. 040 839 6350
www.metsakartano.com

nuorisokeskus metsäkartano
koira
rautavaara
koiraystävällinen

Muita saman alan yrityksiä

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva