Kaikkien
aikojen kesä
Rauhalahdessa

Teksti Digimag/Marlene Sanoukian Kuvat Digimag/Mirka Happonen, Digimag arkisto, Pixabay
Rauhalahden alue tarjoaa monipuolista kesänviettoa ja ohjelmaa paikallisten perinteiden ja ruoan höystäminä. Majoittua voi Kylpylähotelli Rauhalahteen tai Matkailukeskus Rauhalahteen.

PERINTEIKÄSTÄ ILLANVIETTOA JA SAUNOMISTA

Suosittuna tilausravintolana toimiva Jätkänkämppä sijaitsee Kallaveden rannalla vain 600 metrin päässä Rauhalahden kylpylähotellista. Kämpän yhteydessä toimivaan savusaunaan mahtuu kerralla jopa 70 saunojaa. Jätkänkämpässä ja savusaunassa voi vaalia perinteitä maukkaan illallisen ja hanurimusiikin ja yhteislaulun sekä tanssin ja kesäisin huikeiden tukkilaisesitysten myötä. Matkailukeskus Rauhalahdessa on lisäksi vuokrattavana kolme saunaa: takkatuvallinen Kartanon sauna sekä perhesaunoiksi soveltuvat kaksi pienempää rantasaunaa. Iltaa voi jatkaa uimarannan lähellä olevassa Nuottakodassa, jonka keskellä on tulipaikka.

KYLPYLÄHUVEJA

Kylpylässä voivat hemmotella itseään sekä aikuiset että lapset. Tarjolla on kuntouinti-, monitoimi- ja ulkoallas, kaksi poreallasta sekä kaksi matalaa lastenallasta ja vesiliukumäki. Saunoa voi perinteisessä saunassa tai höyrysaunassa. Kylpemisen jälkeen voi rentoutua vaikkapa jalkahoidossa, kuumakivihieronnassa tai aromaterapiassa.

KESÄTEATTERIA JA TANSSIA

Rauhalahti Teatterin uudistetulla kesäteatteriareenalla nähdään Spede Pasasesta kertova koskettava musiikkikomedia Pertti. Kylpylähotellissa puolestaan voi nauttia tanssin huumasta upeiden esiintyjien ja orkesterien vauhdittamina keskiviikkoisin, perjantaisin ja lauantaisin.

Lue myös: Pertti - Tarinoita, joita ei ole ennen kuultu

JUHANNUKSEN TAIKAA

Rauhalahden kesän kohokohtana ovat koko perheen juhannusjuhlat, joita vietetään Jätkänkämpällä. Ohjelmassa on juhannuskokon lisäksi kisailuja, juhannustaikoja, kämppäkaraoke sekä Savon Sanomien 50. juhannusneitokisan finaali ja voittajan kruunaus. Aattoa tähdittää suosittu Taikakuu. Juhannuspäivänä lauletaan juhannuskaraokea ja tanssitaan Jonna Ortjun & Namun tahdissa.

PÄIVÄ VEDEN ÄÄRELLÄ

Rauhalahden uimaranta on matala ja hiekkapohjainen, joten se sopii mainiosti perheen pienimmillekin. Alueella on lasten leikkipaikka sekä SeikkailuKuopion Rantakioski, josta voi vuokrata veneitä, kanootteja, kajakkeja, polkupyöriä, SUP-lautoja ja vesijettejä. Nauttia voi siis sekä lekottelusta että vauhdin hurmasta! Kallaveden maisemia puolestaan voi ihailla paikallisristeilyaluksilla, jotka seilaavat päivittäin Rauhalahden alueen ja Kuopion sataman välillä.

LIIKUNNAN ILOA

Frisbeegolfia voi harrastaa sekä Matkailukeskus Rauhalahdessa että Kylpylähotelli Rauhalahdessa. Rauhalahden Keilailu- ja Viihdekeskuksessa voi keilata, pelata biljardia sekä minigolfata 18-reikäisellä radalla.

ELÄINPUISTO

Juhannuksena Rauhalahteen avautuu upouusi eläinpuisto. Puistossa on laajasti erilaisia maaseudun eläimiä, kuten kissoja, kaneja, minipossuja, lampaita, kanoja ja nautoja. Lapset pääsevät myös silittämään ja ruokkimaan eläimiä.

Lue myös: Vietä päivä eläinpuistossa

rauhalahti
kuopio
Jätkänkämppä
kylpylä
Kesäteatteri
juhannus
uimaranta
minigolf
frisbeegolf
Keilaus
biljardi
Rauhalahden eläinpuisto ky

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva