Hyvän mielen lahjakauppa

Hyvän mielen
lahjakauppa

Teksti Digimag/Heta Jyrälä, Kuvat Digimag/Mirka Happonen
Käsityöosaajien käsissä ideoista syntyy uniikkeja lahjoja.

Ihana 37LunkiShop on boheemi kohtaamispaikka sekä uniikkien tuotteiden tyyssija. Valikoima perustuu vastuullisuuteen ja käsillä tekemiseen. Syksyn aikana puotiin on tullut myös pienimuotoisesti lähellä tuotettua luonnonkosmetiikkaa ja elintarvikkeita.

– Korut ovat aina hyvä lahja. Täältä löytyy myös sellaisten tekijöiden tuotteita, jotka eivät ole aiemmin olleet esillä missään. Valikoimasta löytyy esimerkiksi betonista, kierrätetystä sisäkumista, ylijäämänahasta ja sähköjohdoista tehtyjä koruja, kuvailee Ruohobussin yrittäjä Emmi Valto.

Kun saman katon alta löytyy muun muassa polttokaivertaja, huovuttaja ja vaatturi, on erikoistenkin lahjaideoiden toteuttaminen mahdollista. Viimeisimpänä joukkoon liittyi floristimestari, jonka käsissä syntyvät esimerkiksi upeat kranssit.

– Joulun lähestyessä toteutamme mielellämme tilauksesta saajansa näköisiä lahjoja tai räätälöimme olemassa olevia tuotteita, vinkkaa Katariina Haapalainen Daiga Daiga Duulta.

Puolivuotias putiikki on hyvin löytänyt paikkansa kuopiolaisten keskuudessa. Siellä on lupa myös viettää aikaa ja katsella tuotteita rauhassa yrttiteekupposen kanssa. Värikkäällä kaupalla järjestetään aika ajoin myös erilaisia kursseja ja teemailtoja. 

– Liikettä on joskus luonnehdittu minikäsityömessuiksi, nauraa kirjansitoja Claudia Wegmann.

Puodin perustan luovat Ruohobussin hampputuotteet ja käyttötavarat, Babadumin eettiset naistenvaatteet ja käsintehdyt päiväpeitot, Daiga Daiga Duun ja HiiAn kierrätysmateriaaleista ja retrokankaista valmistetut vaatteet, asusteet ja laukut, Kirjasitomo Clabbokin upeat käsin sidotut kirjat ja paperituotteet sekä Frillan värikkäät, käsintehdyt huopatuotteet. Uusimpana joukkoon liittyi kukkaosaaja Nature Art. Näiden lisäksi liikkeestä löytyy vierailevia tekijöitä ja pop up -valikoimia.

37LunkiShop
Puijonkatu 37, Kuopio  
FB: @37lunkishop

joulu
design
käsityö
lahja
37LunkiShop

Muita saman alan yrityksiä

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva