Hyvällä
suunnittelulla

säästöjä

Teksti: NMT/Heta Jyrälä Kuva: Pixabay
Ikimuistoisten juhlien järjestämiselle raha ei ole este. Juhlien suunnittelu alkaa kustannusarvion tekemisestä ja vierasmäärän arvioinnista. Vieraslistan pituus on suorassa suhteessa esimerkiksi tarjoilujen määrään.
Muistilista
Juhlapaikan vuokra
Tarjoilujen määrä
Ruoka ja juomat
Juhlakukat
Onnitteluun ja koristeluun
Valokuvat ja -kuvaaja
Koristeet
Ostetaan, askarrellaan, kerätään
Kutsu- ja kiitoskortit
Materiaalit ja postikulut
Kampaaja ja meikkaaja
Juhlavaatteet

Budjetti on helppo räjäyttää, joten laaditusta suunnitelmasta tulee pitää kiinni. Heräteostokset tai suunnittelematon kokonaisuus näkyvät äkkiä loppulaskussa. Budjettia on helpompi hallita, kun se on pilkottu pienempiin osakokonaisuuksiin.

Juhlien järjestämisessä suurimmat kuluerät ovat yleensä juhlapaikan vuokra, ruoka- ja juomatarjoilun järjestäminen sekä erilaiset materiaalikulut. Järjestelyitä tehdessä tulee huomioida, että yleisiä hyödykkeitä roskapusseista käsisaippuaan kuluu juhlissa normaalia enemmän. 

TARKKA JÄRJESTÄJÄ hankkii vain sellaista, minkä voi myöhemmin kierrättää tai käyttää uudelleen. Esimerkiksi astioita voi lainata helposti ystäviltä. Eriväriset lautaset tai lasit tuovat kattaukseen persoonallisuutta. Paljon voi myös leipoa ja askarrella itse, mikäli aikaa ja säilytystilaa riittää.  

Ruoka- ja juomatarjoilussa merkitsee vierasmäärä ja tyyli, jolla tarjoilut hoidetaan. Noutopöydästä ruokailu on pöytiin tarjoilua edullisempaa, koska tarjoilijoita tarvitaan vähemmän. Juhlan voi myös järjestää grilli-iltana tai nyyttikestien hengessä. Alkoholitarjoilun kustannukset riippuvat siitä, montako juomaa tarjoillaan juhlittavan laskuun. 

Kukat, juhlapaikan koristelu ja kiitoskortit tulee myös listata budjettiin. Mitä tarkemman ostoslistan kanssa kaupassa käy, sitä helpompi päätetyssä suunnitelmassa on pysyä.  

Juhlien suunnittelun voi tilata myös ammattilaiselta, jolloin suunnittelija toimii asiakkaan antaman budjetin puitteissa. Mitä enemmän juhlakalulla on räätälöityjä toiveita, sitä kalliimmaksi kokonaishinta muodostuu. Toisaalta samalla itse saa keskittyä paremmin juhlapäivään ja ystävien kanssa seurusteluun.

Kekseliäisyys, luovuus ja yhdessä tekeminen varmistavat unohtumattoman juhlapäivän.

 

juhlat
juhlan järjestäminen
suunnittelu ja valmistelu
budjetointi

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva