Kansainvälinen 
osaamis-

keskittymä

Teksti Digimag/Heta Jyrälä Kuva Vesa Toivanen
Monipuolinen elinkeinorakenne ja huippuosaaminen tukevat kuopiolaisten yritysten menestystarinoita maailmalla. Suomalaiset ovat uskottavia kumppaneita hyvän maineen, ahkeruuden sekä luotettavuuden ansiosta.

Kuopio on Kallaveden ympäröimä noin 118 000 asukkaan innovaatiokeskittymä ja tärkeä korkeakoulukaupunki. Kaupunki tunnetaan kansainvälisesti merkittävänä osaamiskeskittymänä, josta esimerkkinä Kuopion tiedepuistossa sijaitsevien Kuopion yliopistollisen sairaalan (KYS), Itä-Suomen yliopiston ja muiden alueen tutkimuslaitosten merkittävä tutkimus- ja kehitystyö. Merkittävä määrä maan turvallisuusosaajia koulutetaan Kuopion Pelastusopistossa.

Kuopio toimii useiden huipputeknologia- ja palveluyhtiöiden kotina. Kansainvälisiä huipputason tutkimusalueita Kuopiossa ovat neurotieteet, kardiovaskulaariset ja metaboliset sairaudet sekä aerosolit, ilmastonmuutos ja ihmisen terveys. Valtakunnallista kärkeä ovat myös muun muassa translationaalinen syöpätutkimus, hoidon ja palveluiden vaikuttavuuden tutkimus sekä vesitutkimus, elintarviketuotanto, -tutkimus ja -jalostus.

KUOPIO JA Pohjois-Savon teollisuuden liikevaihto kasvoi muuta maata enemmän. Alueen suurimmat vientialat ovat teollisuus, rakentaminen, kauppa ja matkailu. Yhteensä Pohjois-Savossa vienti kasvoi 3,7 prosenttia vuonna 2016. Viennin arvo oli 1 828 miljoonaa euroa, joista teollisuudella on suurin osuus 1 475 miljoonaa euroa. 

Itä-Suomen kasvukeskuksena Kuopio houkuttelee monenlaisia osaajia. Vuosittain kaupunkiin rakennetaan noin 850 uutta asuntoa. Sen lisäksi Kuopion korkeakoulut kouluttavat uusia ammattilaisia ja synnyttävät uusia liikeideoita, start up -yrityksiä sekä tuotteita ja palveluita. Suomen hyvä koulutustaso, alhainen eriarvoisuus sekä yritysystävällinen taloustilanne ovatkin tehneet Kuopiosta oikean taivaan start up -toiminnalle.

KAUPUNGISSA ON laaja valikoima erilaisia tapahtumia, ostosmahdollisuuksia sekä hotelleja, joista voi valita mieleisensä. Erilaiset liikunta-, taide- ja kulttuuritapahtumat vetävät puoleensa vuoden ympäri. Ice Marathon järjestetään Kallaveden jäällä alkuvuodesta, Kuopio Dance Festival tarjoaa tanssia kesällä ja vaihtoehtoinen kulttuuritapahtuma ANTI Festival hurmaa syksyllä. Näiden lisäksi tunnettuja tapahtumia ovat esimerkiksi Puijon Kisat, Kuopio RockCock -festivaali ja Kuopion Viinijuhlat sekä Kuopio Juhlii.

Kuopio-Tahko-matkailukeskittymä on savolaisen matkailuosaamisen kruununjalokivi. Alueelta löytyvät kaikki samat palvelut, kokemukset ja ihmeet, kuin Suomen Lapistakin, lisättynä monipuolisemmilla kulkuyhteyksillä.

 

kuopio
kansainvälistyminen
Osaaminen

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva