Historiallinen miljöö rauhoittaa

Historiallinen

miljöö rauhoittaa

Teksti Digimag/Heta Jyrälä Kuvat Aholansaari
Lomakeskuksessa vietetään nykyaikaisia kokouksia ja juhlia perinteitä kunnioittaen.

Aholansaarella on 200-vuotinen historia, josta ammennetaan vielä nykyisinkin oppia. Jo Paavo Ruotsalainen aikoinaan ensin ruokki, saunotti ja antoi saareen saapuneiden vieraiden levätä yön yli, ennen kuin alettiin puhua maailman menosta.

– Tätä samaa vieraanvaraisuuden viitoittamaa tietä noudatamme joka päivä, kertoo toimitusjohtaja Anne Tuomainen.

Viidenkymmenen hehtaarin alueella on tilaa olla ja temmeltää. Saarelle kulkee päivittäin vuorolaiva, johon mahtuu 50 henkeä. Isommat ryhmät voidaan myös hakea kahdella laivalla sopimuksen mukaan. Jäiden tullen kulkemaan pääsee jäätietä pitkin. Talvisin käytössä on 150 ja kesäisin 200 vuodepaikkaa.

– Monet yllättyvät, kuinka paljon täällä on tilaa. Tilaa ajatuksille ja rauhoittumiselle on myös, sillä kaupungin kiireet sulavat ihmisistä pois heidän saapuessaan saareen, hymyilee Tuomainen.

SAARELLA ON paljon erilaisia tiloja eri  kokoisille ryhmille. Esimerkiksi ulkoauditorioon mahtuu järjestämään 800 hengen konsertteja tai muita esityksiä. Ravintola taipuu kestitsemään jopa 250 vieraan joukkoja, kun käyttöön otetaan ravintolasalin lisäksi muita tiloja ja kesäterassi. Kokoustiloja ja -tekniikkaa on monenlaisiin tarpeisiin.

– Yönylikokouksiin on täysi ylläpito aamupalasta iltapalaan. Löylyt aidossa puurantasaunassa kruunaavat kokouspäivän, vinkkaa Tuomainen.

Kokouksien ja palaverien ohella saaressa järjestyvät myös monenlaiset oheisohjelmat. Tauolla voi käydä itsenäisesti kävelyllä luonnon helmassa tai tutustua ohjatusti saaren historiaan. Ryhmille voidaan järjestää myös leikkimielisiä joukkuekisoja. Sunnuntaina 8.9. järjestetään kaikille avoimet Hyvämäen kesäpappilan avajaiset. Tapahtumaan on vapaa pääsy ja maksuton laivakuljetus. 

Museo ja lomakeskus Aholansaari
Tahkovuori
Puh. 010 3370 660
www.aholansaari.fi

Aholansaari
lomakeskus
kokous
pappila
Paavo Ruotsalainen
Anne Tuomainen
saari

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva