Elinvoimainen Tahkon keskus

Elinvoimainen
Tahkon keskus

Teksti Digimag/Heta Jyrälä Kuvat Tahko Spa
Kesän voi viettää Tahkovuoren syleilyssä. Tahkolla lomapuuhaa löytyy koko perheelle.

Miksi lähteä merta edemmäs kalaan, kun täydelliseen kesälomatunnelmaan pääsee myös tunnin ajomatkan päässä Kuopiosta. Tahkolla on erinomaiset puitteet erilaisiin kesäaktiviteetteihin. Lyhyt matka varmistaa, että loma tunnelmaan pääsee lyhyemmälläkin vapaalla.

Tahkon keskuksen Tahko Spa Hotel pistää parastaan – satoi tai paistoi. Koko perheen voimin voi lähteä vaikkapa pomppimaan ja telmimään viime joulukuussa avattuun SuperCorneriin. Lapsille puuhaa riittää runsaasti niin yksin kuin sisarustenkin kanssa harrastettavaksi. Tekemistä löytyy kaikenikäisille, ainoastaan alle 7-vuotiaat tarvitsevat mukaansa täysi-ikäisen seuralaisen. Mikäli junioriosasto haluaa telmiä keskenään, vanhemmat voivat ottaa omaa aikaa vaikkapa hyödyntämällä sillä välin TahkoGymin kuntosalia.

NÄLÄN KURNIESSA lounastamassa voi käydä rennosti Kotipizzan herkullisilla pitsoilla. Iltapäivällä voi käydä ottamassa pienet nokkaunet hotellin tasokkaissa huoneistoissa, pehmeästä sängystä nauttien. Huoneistojen suuressa olohuoneessa voi lyödä yhteen aamupäivän tunnelmia ja suunnitella illan menoja. Miltä kuulostaisi happihyppely ja kävely Tahkovuorelle? Entä oletteko jo nähneet Huutavanholman komeat maisemat tai kivunneet Suomen pisimpien portaiden huipulle? Tahkon luonnossa on paljon erilaisia kävelyreittejä, joista puolentoista kilometrin mittainen Tahkolahden kierros on kaikkein helpoin, ja se sopii koko perheelle.

Ulkoleikkien, laavureissun tai auringonottamisen jälkeen voi päivät tomut lähteä huuhtomaan kylpylän leppoisiin suihkuihin ja altaisiin. Vesipetojen vesileikkeihin kylpylässä on monia erilaisia altaita sekä veikeä Wibit-seikkailurata. Radalla voi kiipeillä, liukua sekä kisailla muiden kanssa. Allasosastolla voi puitteet rauhallisemmalle oleilulle. Siellä voi uida matkaa, lekotella porealtaassa ja nauttia virkistävistä ulkoaltaista.

AKTIIVISEN PÄIVÄN lopuksi illallisesta pääsee nauttimaan italialaisen ravintolan makumaailmoissa. El Pico hemmottelee makunystyröitä italialaisilla ja muilla välimerellisillä mauilla. Vaihtoehtoja on aina pienestä ja kevyestä ruuasta tuhtiin pihviin. Myös lapsille löytyy tarvittaessa helposti lähestyttäviä vaihtoehtoja. Illan voi kruunata Tahkon ensimmäisessä viinibaarissa lasillisella täyteläistä italialaista viiniä.

TAHKO SPA OY
Keitaankatu 1, 73310 TAHKOVUORI
Puh. 0600 550 148, info@tahkospa.fi
www.tahkospa.fi

LIIKUNNAN ILOA SALIHARJOITTELULLA

Tahkon alueen suurin kuntosali, Tahko Gym, sijaitsee Tahko Span tiloissa. Kuntosalia on laajennettu 80 neliöstä 180 neliöön, ja sen laitteistoa on uusittu ja täydennetty ajankohtaiseksi ja kompaktiksi paketiksi vuoden 2016 alussa.

Kuntosalilla voi harrastaa liikuntaa säällä kuin säällä, ja se tarjoaa vaihtelua ja rauhallista vastapainoa vaikkapa laskettelulle. Salilla on monipuoliset cardiolaitteet, laaja kattaus painopakkalaitteita sekä oma tilansa vapaiden painojen kanssa harjoitteluun. Myös kestävyysharjoittelun olosuhteet on huomioitu: salilla on muun muassa ammattiurheilijoillekin sopivia Wattbike-pyöriä, soutu- ja hiihtoergot sekä ammattilaistason Woodway-juoksumatto.

Loma-aikoina on tarjolla ohjattua ryhmäliikuntaa, toiminnallista kiertoharjoittelua ja suuren suosion saaneita kehonhuoltotunteja. Syksyn uutuutena ovat lauantaisin pidettävät Method Putkisto Pilates -tunnit, jotka pyörivät koko talven ajan. Sesonkikausilla ja lomaviikoilla salilla saa myös henkilökohtaista ohjausta.

Ryhmille järjestetään tilauksesta monenlaisia aktiviteetteja, joista etenkin savolaiset olympialaiset sekä XXL-boxing ja sumopaini ovat olleet suosittuja.

Tahko Gym on tarkoitettu kaikille, jotka kaipaavat hyvää kuntosalia ja haluavat virkistyä saliharjoittelun parissa loman aikana. Ajankohtaiset liikuntatunnit kannattaa katsoa osoitteesta: www.tahkospa.fi 

TAHKO GYM
Keitaankatu 1, TAHKOVUORI, p. 0600 550 148
www.tahkospa.fi/fi/palvelut/kuntosali

Aukioloajat
ma–to 9–21, pe–la 9–22, su 10–14. Juhannuksena avoinna normaalisti.

ITALIALAISTEN MAKUNAUTINTOJEN ÄÄRELLE

Aidon italialaisen tunnelman voi kokea saapumalla uuteen seurusteluravintola El Picoon. Viime marraskuussa avattu ravintola sijaitsee Tahko Spassa, ja se on kokenut täydellisen muodonmuutoksen. Näkemisen ja kokemisen arvoinen ravintola koostuu kahdesta osasta, joiden tunnelma on kuin suoraan italiaisesta trattoriasta. Ihastuttavan ruokaravintolan puolella makunystyröitä hemmotellaan välimerellisillä mauilla, ja Tahkon ensimmäisessä, viinibaarissa nautitaan hyvistä viineistä.

Ravintola on Tahkolla 10 vuotta toimineen El Monten pikkusisko, ja sen ruoka- ja viinivalikoima sekä tunnelma rakentuvat El Monten mallin mukaan. Ruokaravintola on 150-paikkainen, ja sen yhteydessä on noin 80 terassipaikkaa. 

Kesän ajan ruokalista painottuu herkullisiin pastoihin ja salaatteihin – unohtamatta kuitenkaan suosittua pippuripihviä. Kesäteatteripäivinä ravintolassa tarjotaan myös paistettuja muikkuja. Arkisin kello 13–15 tarjolla vaihtuva pihvi- tai pastalounas. 

Lähes 100-paikkainen, hartaasti odotettu viinibaari toimii rentona kohtaamispaikkana. Siellä voi seurustelun lomassa maistella viinejä pieninäkin annoksina makoisten juustojen ja tapasten kera. Viinibaarissa myös järjestetään tilauksesta ryhmille tastingejä.

Ravintola El Picoon ovat tervetulleita kaikki, jotka haluavat rentoutua herkullisen ruoan ja viinin sekä hyvän tunnelman parissa.

RAVINTOLA EL PICO
Keitaankatu 1, TAHKOVUORI, p. 050 338 4156, elpico@tahko.com
www.tahkospa.fi

Aukioloajat
25.6.–11.8.2018 ma–la klo 13–21 
kesäteatteripäivinä klo 13–23

 

ENSILUOKKAISTA KAUNEUTTA JA HEMMOTTELUA

Kesä on paljaiden varpaiden sekä erilaisten juhlien kulta-aikaa. Tahkolla järjestetään paljon kesäjuhlia, ja myös kauneuspalvelut ovat lähellä. Kauneushoitola Organica tarjoaa monipuolisesti erilaisia kauneus- ja hemmotteluhoitoja. Kädet ja jalat laitetaan kesäkuntoon hemmottelevilla tai raikastavilla hoidoilla. Kynsien geelilakkaus on helppo ja pitkäkestoinen kaunistus. Kynttä voidaan vahvistaa myös akrygeelillä, joka yhdistää geelin kimmoisuuden ja akryylin kestävyyden. Huolettomat päivät varmistavat ripsien ja kulmien kestovärjäys- ja taivutus, jolloin ilme on aina huoliteltu. 

Juhlia varten hoitolasta saa morsiamelle ja vieraille kauneushoidot ja ehostukset. Päivän voi kruunata kasvo-, käsi-, jalka- tai vartalohoidoilla. Auringonoton jälkeen kasvojen ihoa voi kosteuttaa ja uudistaa kylmälaserhoidolla, joka vahvistaa ihon toimintoja, parantaa kollageenin tuotantoa sekä kiinteyttää ja maksimoi ihon kosteustasoa. Vartalon hemmotteluhoidoilla päästään trooppiselle mielikuvamatkalle luonnonmukaisten tuoksujen lumotessa. Mielen ja kehon hyvinvointia voidaan parantaa myös intialaisella päähieronnalla sekä kuumakivihieronnalla, jolla on stressiä poistava ja rentouttava vaikutus.

Hoidoissa käytetään luonnonmukaista hoitosarjaa ilman haitallisia säilöntäaineita, väriaineita, keinotekoisia hajusteita tai allergeenejä. Parhaimmillaan hoidot ovat rentouttavan kylpylähetken jälkeen, jolloin iho on vastaanottavaisempi hoitaville ainesosille.

KAUNEUSHOITOLA ORGANICA
Keitaankatu 1, TAHKOVUORI, p. 0600 550 148 (0,8 €/min+pvm/mpm), info@tahkospa.fi
www.kauneushoitolaorganica.fi

Aukioloajat
ma–pe klo 10–18, la / pyhät klo 10–16
Muulloin sopimuksen mukaan.

 

OSTOKSILLE TAHKO SPASHOPPIIN

Tahko Spa Hotellin vastaanoton viereen avattiin viime vuoden lokakuussa SpaShop, jonka monipuoliseen valikoimaan kuuluvat aikuisille ja lapsille tarkoitetut tekstiilit ja muut vapaa-ajan tuotteet. Erikoisuutena ovat odotetut ja piristävät logolliset Tahko-tuotteet. Perinteinen ja tyylipuhdas Tahko-logo koristaa vaatemallistoa sinipunaisin painatuksin rinnassa tai diskreetimmin kudotuin merkein esimerkiksi swetareiden helmassa.

Kylpylään mennessä puodista voi ostaa mukaan erilaisia kylpylätuotteita, kuten uimapukuja, uimalaseja ja pirteitä vesileluja. Ulkoiluun ja vapaa-ajan viettoon löytyy erilaisia vaatteita, sukkia ja muita varusteita. Lokoisampaan oleskeluun löytyy lämpimiä vilttejä, joiden kanssa terasilla tai parvekkeella viihtyy pitkälle kesäiltaan. Liikkeen sisustustuotteilla ja lahjatavaroilla voikin ilahduttaa sekä itseä että muita. Tarjolla on myös matkamuistoja, virvokkeita ja pientä purtavaa.

Looks Finland Oy ylläpitää SpaShopin tuotetarjoamaa. Yritysimagotekstiilien moniosaaja on valmis auttamaan, mikäli yrityksenne tarvitsee apua bränditekstiilien parissa.

TAHKO SPASHOP
Keitaankatu 1, TAHKOVUORI, p. 0600 550 148
www.tahkospa.fi

Aukioloajat
ma–to 9–21, pe–la 9–22, su 10–14
Juhannuksena avoinna normaalisti.

Tahko Spa Hotel
Kauneushoitola Organica
Tahko Spashop
Tahko Gym
El Pico
tahko
Kesä

Muita saman alan yrityksiä

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva