Elämyksiä lapsille

Elämyksiä lapsille

Teksti Digimag/Heta Jyrälä Kuva Kuopio-Tahko markkinointi
Keskustasta ja sen tuntumasta löytyy myös lapsille runsaasti hauskaa tekemistä. Poimi tästä vinkit!

Lähde kävelylle
Oiva vaihtoehto loma- tai vapaapäivän viettoon on kävelyretki keskustan alueella. Paikkakuntalaistenkin on virkistävää katsoa kaupunkia hetki turistien näkökulmasta. Kaupungin nettisivuilta löytyy Koe Kuopio kävellen -esite, jossa on määritelty reittejä valmiiksi. Esimerkiksi Valkeisenlammen reitti on sopivan pituinen sekä helppokulkuinen pienillekin lapsille. 

Torille leikkimään
Torilla on lapsillekin ihmeteltävää! Pysähdy kaupunkipäivän ohessa leikkipaikalle ja hyppää poljettavan karusellin kyytiin. Samalla voi nautiskella torikojujen tarjoamia paikallisia herkkuja. Kun energiaa on tankattu, voi matkaa jatkaa vaikkapa kaupunkikierrokselle.

Kiertoajelulle
Kaupunkikierroksella näkee kaupunkimme kauneimmat paikat helposti ja vaivattomasti. Torilta pääsee maisemareitille vossikan, biketaxin tai katujunan kyytiin. 

Ja sitten puistoon!
Pikkuväen mieleen olevia leikkipaikkoja ja lähiliikuntapaikkoja löytyy Kuopion alueelta useita kymmeniä. Aloittaa kannattaa Väinölänniemen kupeessa olevalta Brahenpuistolta (tunnetaan myös Pikku Kakkosen puistona) tai sataman tuntumassa sijaitsevalta Hapelähteenpuistolta. Saaristokaupungissa kannattaa vierailla Peikkometsän lähiliikuntapaikoilla ja Niiralassa uusitussa lasten liikennepuistossa.

Leikkiä ja pomppuja
Temppuja, pomppuja ja liikunnan riemua monenikäisille löytyy Bellanrannan aktiviteettikeskuksesta. Kokeilkaa koko sisarusparven voimin Huippu Centerin trampoliiniareenaa tai liikuntaseikkailupuisto HopLopia. Myös kiipeilykeskus Voemalta löytyy lapsille sopiva kiipeilyseinä. 

Tutustu kotieläimiin
Eläimistä pitävien kannattaa poiketa Vehmasmäessä Kuopion Eläinpuistossa tai Rauhalahden Eläinpuistossa. Puistossa asuu liuta tuttuja kotieläimiä sekä alpakoita. Myös Puijolla olevalla savolaistorppa Konttilalla pääsee tutustumaan eläimiin. Possuja ja kanoja voi ihastella Alahovin viinitilalla, jonne pääsee helposti satamasta lähtevällä sisävesiristeilijällä. 

Ihastu historiaan
Autofanien ykköspaikka on Kuopion Automuseo, jossa on runsaasti erilaisia autoja, moottoripyöriä ja tarvikkeita. Näyttely elää koko ajan, joten katseltavaa riittää varmasti. Historian maailmaan pääsee hyppäämään Kuopion korttelimuseossa. 

Pulahda uimaan
Kaupungin uimahallit sekä Rauhalahden ja Kunnonpaikan kylpylät ilahduttavat pientä polskijaa. Kaikista löytyy perheen pienimmille matalat lastenaltaat sekä paljon erilaisia vesileluja. Rauhalahdessa on hauska vesiliukumäki uimataitoisille lapsille. Kunnonpaikan lastenaltaan miniliukumäki puolestaan hauskuuttaa pikkuvesipetoja.

Koe kaupunkiseikkailu
Kuopion kauppatorin lähiympäristössä on 13 rastin maksuton kaupunkiseikkailu. Jokaisella pisteellä on tehtävä ja vihje seuraavasta kohteesta. Jokainen perhe kiertää seikkailun itsenäisesti. Tarinan kertojana ja reitin ohjeistajana toimii videoiden ja ääninauhoitteiden muodossa Kauppahallista tuttu hallitonttu Hilima Haepakka. www.jenga-jengala.fi/kaupunkiseikkailu. 

 

PUISTOJA KUOPIOSSA

Peikkometsän lähiliikunta-alue
Peikkometsän lähiliikunta-alue on oivallinen lomapäivän retkikohde. Alue on suuri ja rajautuu pieniin metsäalueisiin. Tarjolla on köysirata ja mahdollisuus pelata frisbeegolfia. Ratsastettavien eläinhahmojen lisäksi alueelta löytyvät muun muassa juoksupyörä, pomppuverkko ja rengaskiikkulauta. Ympäröivä metsä, polut ja suuret kivet ovat myös hyviä seikkailupaikkoja.

Rautaniementie 73, Saaristokaupunki

Valkeisenlammen leikkipaikat
Valkeisenpuistoista voi nauttia lampea kiertäen. Varsinainen lasten leikkipaikka on Niiralan koulun päässä. Lammen toiselta puolelta löytyy lähiliikuntapaikka ja yleisö-WC. Lammen ympäristöön on panostettu toden teolla, ja upeista istutuksista ja lenkkeilyreitistä voivat nauttia kaikki alueella liikkuvat. Leikkipuistosta löytyy kaiken ikäisille touhuilijoille hupia ja vempelettä, jossa leikkiä. Puiston maamerkki on pitkään viihdyttänyt pyörivä pelle. 

Valkeisenkatu 7, keskusta

Matkustajasataman leikkipaikka
Leikkipaikka sijaitsee Ravintola Wanhan Sataman takana kauniissa satamamiljöössä veden äärellä, mutta turvavälin päässä rannasta. Leikkipaikalla on yksi suurempi kiipeilypaikka, laiva, jossa voi muun muassa laskea liukumäkeä, tasapainoilla ja leikkiä laivaa. Myös kiikut ja eväiden syöntiin sopiva pöytä löytyy. Leikkipaikka on ihanteellinen pysähdyspaikka vaikkapa silloin, kun odottaa sisävesilaivaa. 

Matkustajasatama, keskusta

Taimiston puisto
Neulamäen alueen keskiössä Pinokujan päässä sijaitseva leikkipuisto, toiselta nimeltään "Inkkaripuisto", on mukava paikka, joka virittää mielikuvituksen ja satumaisen leikin valloilleen. Puiston komeus on suuri inkkarilaiva, jossa pystyy kiipeilemään. Inkkarimeininkiä virittelevät toteemipaalut ja ympäröivä luonto.  Lisäksi puistosta löytyy hyvä valikoima muita leikkivälineitä: keinuja, keinulauta ja iso hiekkalaatikko. 

Pinokuja, Neulamäki

Hapelähteen lähiliikunta-alue
Hapelähteen lähiliikunta-alue on iso ja monipuolisesti varusteltu puisto, jonka reunalla kulkee puro. Idylliset sillat, ja purossa uiskentelevat sorsat luovat viihtyisää ja hallittua miljöötä. Leikkipuiston vieressä ovat pelikentät ja puistonpenkit. Alueen reunalla on jäätelökioski ja myös wc:t löytyvät. Leikkikentän keskellä on istuimia katetussa huvimajassa. Pelikentillä voi pallotella, ja nurmialueet ovat kuin tehdyt frisbeen heittelyyn tai piknikille. 

Hapelähteenkatu 1, keskusta

Niiralan liikennepuisto
Valkeisenlammen vieressä sijaitseva liikennesääntöjen tahdittama minimaailma viehättää monen- ikäisiä polkuautoilijoita. Polkuautot ovat käytettävissä alkukesästä koulujen alkamiseen asti. Erilainen leikkipaikka vetää puoleensa, ja liikennepuisto onkin ollut erittäin suosittu. Ajaessa on käytettävä kypärää, ja lapset ovat liikennepuistossa vanhempien vastuulla. 

Huuhankatu 2, keskusta (Niirala)

Brahen puisto
Brahen puisto sijaitsee upeassa ympäristössä aivan Väinölänniemen kupeessa Kuopionlahdella. Puistoon on helppo tulla monestakin suunnasta. Viheralueelle voi tulla auringonottoon, piknikille, lueskelemaan ja viettämään aikaa. Leikkipaikalta löytyy muun muassa labyrintti, kiipeilytelineitä, heiluva maastoauto, keinut, hiekkalaatikko ja parkour-rata.

Brahenkatu 5, keskusta

Lippumäen lähiliikunta-alue
Lippumäen lähiliikunta-alue on erittäin suosittu vapaa-ajanviettopaikka, jossa on tilaa kaikenlaisille peleille ja huveille. Alueeseen kuuluu leikkikenttä, ja pienpelialueet- ja kentät, joissa voi pelata eismerkiksi sähylä, jalkapalloa ja korista.

Rauhalahdentie 66, Petonen

Petkelkannan leikkipuisto
Sijaitsee Saaristokaupungin Haukkaniemen Rautokannantien varressa. Monitasoisessa puistossa riittää puuhaa monenikäisille. Keskusleikkipuistotasoisessa leikkipuistossa on laadukkaat Lappsetin leikkivälineet. 
 
Rautokannantie, Saaristokaupunki

 

lapset
kuopio
Aktiviteetit
Leikkipuistot
Ulkoilu
perhe

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva