Elämyksiä ja kalaa ruokapöytään

Elämyksiä ja kalaa
ruokapöytään

Teksti Digimag/Heta Jyrälä Kuvat Lohimaa/Teemu Hiltunen
Satojen järvien Savo on ihanteellinen paikka kalastaa. Kokeneen oppaan matkassa jokainen saa kaiken irti kalareissusta.

Kalastusopas Teemu Hiltusella on yli 20 vuoden kokemus heittokalastuksesta. Hän on erikoistunut varsinkin jigikalastukseen. Intohimo kalastukseen syntyi jo pikkupoikana ukin kautta, jonka jälkeen hän on myös opiskellut alalle. Hiltunen toimii kalastusoppaana koko Pohjois-Savon alueella, jossa kalastuksen huippusesonki on kesä–elokuussa.

– Täällä on enää harvoja järviä, joissa en ole käynyt. Hallitsen hyvin opastettavat alueet ja löydämme varmasti kalaisat paikat. Apuna ovat myös kaikuluotaimet, Hiltunen hymyilee.

Hiltunen tuo veneen ja varusteet ryhmän luokse noin 100 kilometrin säteellä Kuopiosta. Viimeisenpäälle varustellun veneen avulla hän vie ryhmän vesille turvallisesti opastaen. Mukaan tarvitsee vain hyvää mieltä, säänmukaisen vaatetuksen sekä voimassaolevan kalastusluvan. Pääsääntöisesti vesilläoloon kannattaa varata vähintään neljä tuntia.

– Kalastusreissu vie usein niin mennessään, että eväätkin meinaavat jäädä syömättä. Maissa käydään aina tarpeen mukaan, kertoo Hiltunen. Reissun jälkeen oman saaliin saa fileroituna mukaansa. Kohdelajeja ovat ahven, hauki ja kuha.

Yhteen veneeseen mahtuu viisi henkeä, jonka lisäksi suuremmat ryhmät hoituvat apuoppaiden avulla. Isompien ryhmien opastukset kannattaa varata ajoissa, mutta pienien ryhmien reissut onnistuvat parhaimmillaan jopa samana iltana. Useat kalastus vie täysin mukanaan, jolloin Hiltusen tiedot ovat heidän käytössään myös opastetun reissun jälkeen.

– Monesti seuraavana päivänä soi puhelin kalastusvälineliikkeestä, ja asiakas kysyy; mitä minun pitikään hankkia, nauraa Hiltunen.

LOHIMAA FISHING SERVICES
Lohitie 701, Tervo
Puh. 040 774 6308
teemu.hiltunen@lohimaa.fi
www.lohimaafishing.com

Lohimaa Fishing Services
Tervo
kalastus
kalareissu

Muita saman alan yrityksiä

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva