Elämyksiä
ja hyviä unia
hotellilaivassa

Teksti Digimag/Heta Jyrälä Kuva Iitu Apell
Rennon tunnelman persoonallinen hotellilaiva on nopeasti valloittanut kaikenikäisten pariskuntien, seurueiden ja työmatkailijoiden sydämet.

Hotellilaiva Wuoksin hellässä keinunnassa läheltä ja kaukaa saapuvat matkailijat saavat nauttia makoisista unista. Kallaveden vesillä Wuoksi aloitti toimintansa helmikuun puolessa välissä. Laiva sijaitsee muutaman korttelin päässä Kuopion keskustasta, joten siitä on nopeasti kehkeytynyt suosittu yöpymispaikka.

– Laivan vastaanotto on ollut kiihkeää ja ihmiset ovat löytäneet meidät hyvin, iloitsee hotellilaivaa emännöivä Piia Oikarinen

Majoittumisen lisäksi hotellilaiva sopii mainiosti erilaisten tilaisuuksien tapahtumapaikaksi. Laivassa on jo ehditty järjestää parit syntymäpäivät ja yritystilaisuudet. Myöhemmin tulossa on myös lisää suku- ja hääjuhlia. Laivan ravintolaan mahtuu lähes 40 henkeä, ja kesäkaudella voidaan järjestää jopa 70 hengen juhlat. Majoittumaan mahtuu 50 henkilöä.

– Tapahtumien ohjelmaa ja menua räätälöidään tilaisuuteen sopivaksi yhdessä asiakkaiden ja kumppaneiden kanssa, kertoo Oikarinen.

KAHDESSA KERROKSESSA olevat hotellihuoneet mukailevat laivan persoonaa. Huoneet ovat kahdelle hengelle ja niissä on ylävuodemahdollisuus. Oikarisen mukaan parivuoteelliset huoneet ovat suosituimpia, mutta kaikissa huoneissa vuoteet saa yhdistettyä tai erotettua toisistaan. Laivan suurin huone on upea sviitti, jossa on myös oma aurinkoterassi.

– Varsinkin lapset rakastavat ruuman keulapiikkihuoneita. Niissä sängyt menevät veikeästi porrastettuina. Itsekin valitsisin sen, nauraa Oikarinen.

Kaikissa huoneissa on suihku ja wc, langaton internet sekä televisio. Majoittujille tarjoillaan runsas kodinomainen aamiainen arkisin 7–10 välillä ja viikonloppuisin kello 8–10.30. Lisäksi majoittujat saavat vapaasti oleskella komentosillan salissa sekä käyttää kahviautomaattia silloin, kun henkilökunta ei ole paikalla.

– Kysymme aina etukäteen erityisruokavaliot ja aikataulutoiveet, niin pystymme tarvittaessa järjestämään joustavasti aamiaiset siihen aikaan, kun vieraat sen haluavat, hymyilee Oikarinen.

HOTELLILAIVA WUOKSI
Kuopion Matkustajasatama 
Koljonniemenkatu 1 A, Kuopio
Puh. 0400 720 600, hotelliwuoksi@gmail.com
www.wuoksi.fi

Hotellilaiva Wuoksi
hotellihuoneet
ruuma
vuoteet

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva