Eheä tyyli
juhlakoristeluun

Teksti: NMT/Emma Heinonen, Kuva: Pixabay
Juhlien koristeluun kannattaa suunnitella yhdenmukainen tyyli. Se syntyy muun muassa väreistä, kynttilöistä, kukka-asetelmista ja kattaukseen valittavista asioista.
Diy-tyylillä juhlat kuin juhlat

NIIN SANOTTU Diy-trendi eli ”do it yourself” näkyy myös juhlakoristeluissa. Kokkola ohjeistaa, että esimerkiksi kalkkimaaleilla voi maalata havunoksan valkeaksi, jolloin se toimii kauniisti kukka-asetelman pohjana. Silkkipaperista tehdyt PomPomit toimivat niin häissä kuin lasten kutsuilla. Myös juhlaviirin saa näppärästi tehtyä esimerkiksi pitsistä häihin ja värikkäästä kartongista vappubrunssille.

- Juhlakoristelussa heliumpallot ovat nyt hyvin trendikkäitä. Niistä saa helposti näyttäviä ryppäitä juhliin kuin juhliin, Kokkola kertoo.

Hänen mukaansa juhlien koristelussa usein vähemmän toimii paremmin. Muutama iso juhlakoriste, kuten kynttilät ja kukka-asetelmat, ovat usein tyylikkäämpiä kuin paljon pieniä koristeita siellä täällä. Kokkola kannustaa myös lisäämään omaa persoonaa juhlakoristeluun.

- Jos juhlissa tarjotaan esimerkiksi olutta, pulloille voidaan askarrella omat persoonalliset etiketit, Mikkonen komppaa.

Charmante Oy:n Marjo Kokkolan mukaan juhlakoristelun yhteneväinen tyyli syntyy muun muassa kahdesta tai kolmesta pääväristä sekä yhdestä tehosteväristä mausteena. Hänen mukaansa yhteneväinen tyyli kannattaa säilyttää läpi juhlatilan.

Juhlavision juhlasuunnittelija Tiina Mikkosen mukaan, jos valitsee esimerkiksi ruusuja pöytäkoristeisiin, niiden rinnalle sopii pitsi ja siistit materiaalit. Jos taas valitsee luonnonkukkia, materiaalitkin voivat olla rennompia.

Hänen mukaansa häiden tai muiden kutsujuhlien tyylistä annetaan vihiä jo kutsussa. Itse askarreltu kutsu kertoo rennosta ja kotoisasta tunnelmasta juhlissa, kun taas painettu ja virallinen kutsu luo tunnelmaa asiallisesta juhlasta. Samaa yhtenevää linjaa kannattaa jatkaa myös kiitoskortissa.

-Värit kannattaa valita juhlatilan värien mukaan sekä tietysti myös omia mieltymyksiä käyttäen, Kokkola pohtii. 

Mikkosen mukaan luonnolliset sävyt ovat juhlakoristeluiden trendit keväällä. Metsän vihreä, okra, kaura, beigen eri sävyt sekä esimerkiksi tehostevärinä toimivat kirkas keltainen, magentan punainen sekä sinisen harmaa värittävät niin häitä kuin puutarhajuhliakin. 

-Kannattaa miettiä, mihin materiaaliin väri tulee. Pinkki voisi toimia servietissä, mutta tuolin hupussa tai pöytäliinassa se saattaa mennä jo överiksi, Mikkonen avaa.

Kokkola muistuttaa, että tarjoilupöytä on usein juhlien keskipiste. Sen somistaminen kannattaakin suunnitella huolella. Kynttilöiden, liinojen, kukkien ja serviettien tulisi sointua toisiinsa. Juhlatilassa hän koristelisi kaikki tilat, joissa juhlat pääosin tapahtuvat. Sisäänkäyntiin kannattaa myös panostaa.

Mikkosen mukaan on ammuttu yli, jos vieraat eivät mahdu kukka-asetelmien tieltä pöytään istumaan, oviaukossa ilmapallot jäävät hiuksiin kiinni tai pöytien välissä ei mahdu kulkemaan. Juhlia kannattaakin suunnitella käytännöllisyys edellä.

 

Tsekkaa tämä
Charmante Home Decor
Puijonkatu 27, 70100 Kuopio (Keilatalo), www.charmante.fi
juhlat
juhlan järjestäminen
suunnittelu ja valmistelu
koristelu

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva