Bellanrantaan uusi matkailukeskus

Bellanrantaan uusi matkailukeskus

Teksti Digimag/Heta Jyrälä, Kuva Matkailukeskus Kuopion Saana Oy / Qvim Arkkitehdit Oy
Kuopion Siikarantaan valmistuu reilun vuoden päästä noin neljän miljoonan euron matkailukeskus. Keskus houkuttelee vieraikseen niin kuopiolaisia kuin matkailijoitakin.

Matkailukeskus Kuopion Saana Oy yhdistää saunaelämykset, rantaluonnon sekä lukuisat aktiviteetit ja tapahtumat yhdeksi isoksi kokemukseksi. Uusi sauna- ja kokoustila avataan Kuopion Bellanrantaan keväällä 2019.

Reilun vuoden ikäinen Bellanrannan elämyskeskus on saavuttanut suuren suosion niin matkailijoiden kuin kuopiolaistenkin keskuudessa. Aktiviteettikeskuksessa toimii paljon erilaisia palveluita ja yrityksiä. Arkisin elämyskeskuksessa on noin 700 kävijää ja viikonloppuisin tuhat.

- Kuopion kaupunki on ensimmäistä kertaa ottanut matkailun mukaan kaupungin strategiaan painopistealueeksi. Kuopio on jo nyt matkailukohde, jota Tahkon liittyminen alueeseen vahvistaa, toteaa Kuopion kaupungin yritysasiamies Unto Juutinen.

Luontevana jatkumona kaupungin ja Bellanrannan kehittämiseen syntyi uusi Kuopion Saana Oy. Yrityksen toimitusjohtajana toimii Vararengasravintoloiden Mika Hämäläinen. Matkailukeskus yhdistää saunaelämykset, kokoukset ja konferenssit puhtaaseen järviluontoon. Keskuksen sisätiloissa voi järjestää 10–300 hengen tilaisuuksia. Ulkotilaisuuksissa, kuten konserteissa, alueelle mahtuu jopa 2 500 henkilöä.

- Bellanrannan ainutlaatuinen sijainti keskellä kaunista Järvi-Suomea ja kuitenkin samalla aivan Kuopion kaupungin keskustassa luo ainutlaatuisen mahdollisuuden tarjota hienot puitteet matkailulle, kertoo Matkailukeskus Kuopion Saana Oy:n hallituksen puheenjohtaja Raimo Sonninen.

Noin tuhatneliöiseen rakennukseen tulee suuri monitoimisali, valmistuskeittiö, ravintola, pienimuotoinen kylpylä, terassi sekä kolme erillistä saunaa. Ulkoaltaan viereen tulee erillisenä rakennuksena savusauna, sisätiloihin parikymmentä henkeä vetävä unisex-sauna sekä pienempi privaattisauna. Ensimmäisen kerroksen terassi ja patio ovat yhteensä noin 1 500 neliömetriä, joiden lisäksi käytössä on kattoterassi.

- Rakennusta lähdettiin suunnittelemaan ekologisuus edellä niin materiaalien kuin energian käytössäkin. Tiloja voivat varata erilaiset yritykset ja muut ryhmät, kertoo Jussi Konttinen Maalaus- ja saneeraus Konttinen Oy:sta.

Saunan rakentaminen alkaa toukokuun puolivälissä ja sen on määrä valmistua vuoden 2019 keväällä. Matkailukeskuksen kustannusarvio on noin neljä miljoonaa euroa. Keskuksen yhteyteen on suunnitteilla myös sitä tukevia oheispalveluita, kuten erilaisia matkailua, veneilyä ja harrastamista tukevia palveluita. Talvella jäälle pääsee hiihtämään ja luistelemaan.

Alueen kehittämisen ja saunan rakentamisen takana on tunnettu kuopiolainen yrittäjäjoukko. Porukassa on monipuolista osaamista eri toimialoilta. Matkailukeskus Kuopion Saana Oy:n hankkeessa mukana ovat Bella-Veneiden yrittäjä Raimo Sonninen, Tahko Span omistaja Heikki Vienola, Vararengasravintolat Oy, Ropo Capitalin perustaja ja osakas Tuomo Rissanen, Maalaus ja saneeraus Konttinen Oy, RPS Brewing Oy ja Junttanin entinen omistaja, kiinteistösijoittaja Juha Heinonen.

Matkailukeskuksen tarjonnassa on vahvasti paikallisen osaamisen leima. Hankkeen toimijoiksi on valittu maakunnallisia osaajia tuotteineen. Kuopiolainen keittiömestari Anssi Kantelinen tulee suunnittelemaan neljä kertaa vuodessa vaihtuvat ála carte -listat sekä muun ruokatarjonnan, juomapuolella puolestaan näkyvät paikallisen pienpanimon PRS Brewingin tuotteet.

kuopio
Bellanranta
matkailukeskus
sauna
Kuopion Saana Oy

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva