Avaimet elämykselliseen virkistyspäivään

Avaimet
elämykselliseen
virkistyspäivään

Teksti Digimag/Heta Jyrälä Kuvat Digimag/Jessika Narkaus, Supercorner Tahko
Onnistunut virkistyspäivä sisältää innostumista, yhdessä tekemistä ja uusia aktiviteetteja.

Hannu Airila kannustaa työporukkaa liikkumaan ja pitämään hauskaa suurellakin porukalla.

Leikkimieliset superkisailut. Savolaiset olympialaiset. Köysiseikkailu. Kuvasuunnistus. Erilaiset yhteistoiminnalliset harjoitteet ja leikkimieliset pelit luovat elämyksellisen päivän, josta henkilöstö saa uutta virtaa ja tutustuu toisiinsa paremmin. Aktiviteeteistä voi luoda kokonaisen virkistyspäivän tai ujuttaa niistä yhteistä puuhaa kokouspäivän lomaan Tahko Span ympäristössä.

– Yksi tärkeimmistä tavoitteista on luoda ryhmähenkeä, kun kokoonnutaan yhteen tekemään asioita, kertoo Hannu Airila Liike-Energialta. Isoimmillaan hän on järjestänyt aktiviteetteja 120 hengen ryhmille, jolloin ihmiset on jaettu rasteille.

Airilan hyppysissä on liikunnallisten aktiviteettien lisäksi esimerkiksi erilaisia hyvinvointiworkshoppeja, lyhytelokuvan tekemistä sekä kuvasuunnistusta tai geokätköilyä. Varsinkin workshoppien annista jää ihmisille myös kotiin viemisiä, kun opittuja asioita sovelletaan arkeen.

– Isollekin porukalle sopii suosittu savolaiset olympialaiset, jossa on erilaisia ”urheilulajeja” savolaisin säännöin, vinkkaa Airila.

AKTIVITEETTIPUISTO SUPERCORNER TAHKON Kari Ikonen kertoo, että useimmat aktiviteetit on järjestetty siten, että pärjääminen vaatii tiimityötä ja hoksottimia. Lisäksi useissa aktiviteeteissa kevyt liikunnallisuus tule huomaamatta, kun ihmiset intoutuvat leikkimään lasten tavoin. 

Esimerkiksi aktiviteettipuiston tiloissa järjestettävissä superkisailuissa on toistakymmentä erilaista pelipistettä, jossa 5–8 henkilön ryhmät pääsevät kisailemaan toisiaan vastaan. Kisoissa pääsee muun muassa ajamaan polkuautolla, puttaamaan sekä kokeilemaan erilaisia variaatioita keilauksesta, koripallosta ja jääkiekosta. Köysiseikkailupisteillä puolestaan pääsee tekemään trapetsihyppyjä sekä laskeutumaan reilusta neljästä metristä.

Kaikki aktiviteetit räätälöidään työyhteisölle sopiviksi. Hyvää kuntoa ei tarvita, sillä lajeja voi valita työporukan kiinnostuksen ja odotuksien mukaan. Usein tekemistä järjestetään noin puolestatoista tunnista kahteen.

Koko työyhteisön perheineen voi puolestaan ottaa mukaan aktiviteettipuiston perhepäivään. Perhepäivä rakennetaan usein siten, että puiston aktiviteetteja täydennetään perheiden toiveiden mukaan erilaisilla seikkailu- tai kisaelementeillä. Pääasia on luoda perheille yhteistä tekemistä ja rentoutumista. 

– Kestoa ja intensiteettiä voi säännellä myös itse kunnon mukaan tai sen mukaan, mennäänkö seikkailemasta suoraan syömään tai jatkamaan kokoustamista Tahko Spahan. Aktiviteetteihin sopii hyvin kirjava porukka, summaa Ikonen. 

Tahko Spa Hotel
Keitaankatu 1, Tahkovuori
Puh. 0600 550 147 (0,8 €/min + pvm/mpm)
sales@tahkospa.fi
www.tahkospa.fi

Tahko Spa Hotel
virkistyspäivä
tyhy
tyky
SuperCorner
tahko

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva