Äijä kierroksella

Äijä kierroksella 

Teksti: Rieti Jauhiainen Kuvat: Tarja Anunti
Kuopiossa on paljon nättiä nähtävää ja varsinkin kivaa koettavaa. Miehellekin. Toimittaja tutustui kaupunkiin vaatekauppoja matkan päästä kierrellen ja listasi kymmenen tervehenkistä kohdetta.

1. KELTAMUSTA

Ai miksi? Legendaarinen KuPS on Suomen menestyksekkäimpiä jalkapalloseuroja ja jalkapallo on maailman suosituimpia urheilulajeja. Kannustipa omaa tai vierasta, niin Keskuskentän katsomossa on aina äijäyhteisöllisyyttä.

2. WINGSIT 
Kivat kupsilaiset antoivat turistille viirin. Matka jatkuu Bierstubeen, jossa saa kaupungin parhaat wingsit. Jälkipelitunnelma on rento ja analyyttinen. 

3. ROKKIA
Kuopion ainoassa rokkibaarissa, Otto-pojassa eli Otarissa, ei tarvitse pelätä disco-musiikkia, paitsi Turmion Kätilöiden soidessa – ja silloin se tietysti kuuluu asiaan. Myös tuhti lounaspaikka. 

4. URHEILUMIEHEN YSTÄVÄ
Kyllähän urheilumiehellä on aina ystäviä, varsinkin Sporttipubi Futarissa isojen kisojen aikaan. Täällä voi katsoa montaa lajia telkkarista ja kisahenki on katossa. 

5. LIHAPIIRAKKA
Hanna Partasen lihapiirakka on kiireisen äijän liikelounas. Sen voi siis nauttia kävellessäkin, vaikka se onkin hivenen epäherrasmiesmäistä. 

6. MOTORIIKKAA
Kuopion Automuseossa autot ja muut kulkupelit ovat aikakaudelta, jolloin äijäkin olisi itse osannut korjata ne. Niitä nykyisiä ei pysty. Jos olisin ollut tuolloin palomies, olisin ollut se viiksekäs kaveri museosta. 

 

7. SIESTA
Meksikolainen ruokahan on mahtavaa ja Panza tekee sitä palkitusti.  Ravintolan terassilla melkein näyttää ja ainakin tuntuu siltä, kuin olisi hetken joku muu jossain muualla. (ks. jutun pääkuva)

8. RAKKAUDESTA LEVYIHIN
Aikuisella miehellä on kanttia herkistyä, varsinkin silloin, kun löytää legendaarisia logoja suomimusiikin kulta-ajoilta. Kuopiolaissyntyinen Levykauppa Äx on pelastanut koko suomalaisen levykauppaperinteen. 

9. KANSALLISPELI
Onhan se kiva seurata, kun poltetaan, kuollaan ja haavoitutaan. Pesis on maanpuolustushenkinen laji ja tämän kansallispelin pyhättö Kuopiossa sijaitsee kaupungin maamerkin, jylhän Puijon vuoren kupeessa. 

10. ILTAPALA
Päiväkierroksen päätepiste. Pannuhuoneella on kaupungin suurin viskivalikoima, yli 70 eri sorttia koko ajan hyllyssä. Harvinaisista herkuista harvinaisinta, Macallan Reflexionia, on saatu Suomeen peräti kolme pulloa. Ainakin komediafestareiden aikaan myös kaupungin hauskin terassi.

KuPs
automuseo
puijo
Pesis
Ottopoika
Futari
Hanna Partanen
Pannuhuone
Levykauppa Äx
Bierstube

Tutustu myös näihin yrityksiin

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva