Yleisöennätykset paukkuvat

Yleisöennätykset
paukkuvat

Teksti Digimag/Ilpo Lommi Kuvat Iskelmäviikko, Kuvakulma Tuomas Luukkonen
Arvostettu Kiuruveden Iskelmäviikko juhlii kahta vuosikymmentään upeiden artistien kera. Iskelmäviikkoa juhlitaan 18.-22.7.2018.

Kiuruveden Iskelmäviikko tulee tänä vuonna 20 vuoden ikään. Sitä juhlitaan 18.–22. heinäkuuta tavallistakin laajemmalla ja nimekkäämmällä konserttiesiintyjien joukolla sekä Kiuruveden kulttuuritalon valokuvanäyttelyllä vuosien varrelta.

Laulusolistien arvostusta tapahtumaan ilmentää, että siellä esiintyy Katri Helena 55-vuotistaiteilijajuhlassaan. Arja Havakalla on laulajauran 50-, Meiju Suvaksella 35- ja Saija Tuupasella 15-vuotisjuhlakonsertti.

Tapahtumakoordinaattori Timo Marjoniemen mukaan Iskelmäviikolla on perinteistä suosittua oheisohjelmaa kuten IskelmäMestarit- ja SenioriMestarit -kilpailut sekä lavatansseja ja tanssileirikursseja vasta-alkajista edistyneimmille harrastajille. Viikolla on myös kirkkokonsertteja.

Marjoniemi arvelee, että tähänastisen lipun- ja passinmyynnin perusteella voi juhlavuotena syntyä uusia kävijä- ja yleisöennätyksiä.

– Parhaina vuosina Iskelmäviikolla on ollut 40 000 kävijää eli viitisen kertaa Kiuruveden kaupungin asukasmäärä. Ennätyslukemat voivat ylittyä, mikäli sää on suotuisa. Yhden tapahtuman yleisöennätys on vuodelta 2005, jolloin Leningrad Cowboys veti yli 5 000 henkeä. Jari Sillanpää pääsi lähelle sitä vuonna 2013.

VIIME VUOSIEN ilmiöitä on karavaanarien määrän kasvu. Viime vuonna vaunukuntia tuli Iskelmäviikolle ennätyksellisesti lähes 740. Tänä vuonna Marjoniemi uskoo luvun yltävän uuteen ennätykseen. Hän kehuu yhteistyökumppani Kiuruveden kaupungin joustavuutta ja apua muun muassa vaunu- ja parkkipaikkojen järjestämisessä. Laaja talkoolaiskaarti palvelee iskelmäviikon kävijöitä ja järjestää olosuhteita parhaansa mukaan.

Marjoniemi uskoo, että esiintyjäkaartin monipuolistuminen tuo jatkossa lisää uusia kävijöitä. Kävijäuskollisuus on leimallisia Iskelmäviikon piirteitä, sillä vieraissa on paljon sellaisia, jotka ovat tulleet alusta lähtien joka vuosi Kiuruvedelle, satoi tai paistoi. Nuorempia kävijöitä houkuttelee loppuviikon ohjelmatarjonta, jonkä esiintyjiin kuuluvat muun muassa Jarkko Ahola, Ellinoora ja Tuure Kilpeläinen.

YLEISÖLLE ON ruhtinaallisesti katettua tilaa. Iskelmäareenan pääteltta on pinta-alaltaan 70x30 ja anniskeluteltta 50x20 metriä, joten yhteispinta-alaksi tulee yli 3 000 neliötä. Laulu- ja soittoesityksistä sekä seurustelusta tuttujen ja tuntemattomien kanssa pääsee siis nauttimaan säästä riippumatta.

Iskelmäviikko on kehittynyt asteittain pienestä paikallisesta tapahtumasta suureksi valtakunnalliseksi viihdetapahtumaksi. Nimi, taustavoimat ja tapahtumapaikka Kiuruvedellä ovat muuttuneet muutamia kertoja vuosien varrella, mutta tapahtuman perusidea, iskelmämusiikin monipuolinen tarjoaminen kuunneltavaksi ja tanssittavaksi, on edelleen punaisena johtolankana.

KIURUVEDEN ISKELMÄVIIKKO
Kukkomäentie 17, Kiuruvesi
Puh. 0400 517 429
Palvelemme puhelimitse ma–pe klo 11–17
toimisto@iskelmaviikko.fi
www.iskelmaviikko.fi

Kiuruveden Iskelmäviikko
Katri Helena
Arja Havakka
Saija Tuupanen
Jarkko Ahola
Ellinoora
Tuure Kilpeläinen

Muita saman alan yrityksiä

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva