Vedenpitäviä kulttuurielämyksiä

Vedenpitäviä

kulttuuri-

elämyksiä 

Teksti: Tarja Anunti Kuva: NMT Arkisto
Suomalaiseen suvikulttuuriin kuuluu lähtemättömänä osana kesäteatteri eikä iloa laimenna edes sadesää. Monet kesäteatterit ovat katettuja kokonaan tai osittain. Taivasalla toimivaan teatteriin sonnustaudutaan sadetakilla ja lämmikkeiksi poimitaan vilttejä. On myös teattereja, jotka toimivat täysin sisätiloissa. Yksi niistä on Tahkon uusi Pop Up -kesäteatteri.
Kulttuurinystävän vinkkejä vesisateen varalle

 

  • Tarkista ennakkoon, millaisissa tiloissa tapahtuma järjestetään ja pukeudu sen mukaisesti. Katoksen olemassaolo ja maaperä vaikuttavat asu- ja kenkävalintoihin.
  • Vilkaise viimeistään kotoa lähtiessäsi sääennustetta. Muista kuitenkin, että kesään kuuluvat niin aurinko kuin sadepilvetkin.
  • Ota mukaasi iloinen mieli ja sadetakki tai kertakäyttösadetakki. Kireä mieli ja sateenvarjot toimivat yleensä huonosti tapahtumissa.
  • Jos olet kovin herkkähipiäinen, suosi sateella sellaisia tapahtumaelämyksiä, joissa on katos tai jotka toimivat sisätiloissa.
  • Jos vesisade muodostuu mielessäsi ylitsepääsemättömäksi esteeksi, voit aina valita kotona mököttämisen. Silloin kannattaa seurata sosiaalisesta mediasta, kuinka kavereilla kuitenkin oli kivaa. 

Teatterikansan ilo on meillä taattu kelistä huolimatta. Täydet ravintolapalvelut takaavat viihtyvyyden eikä teatteria tarvitse katsoa asu ja kengät märkänä, toteaa Tahko Span Pekka ”Pekkis” Allinen.  

Pop Up -teatteri toimii Tahko Spa -kylpylähotellin monitoimiareenassa. Torstaina 7.5. teatterissa saavat kesän ensi-iltansa lastennäytelmä Tatu ja Patu -pihalla sekä aikuisten show Finnvitsit – Tähtien sota, jota tähdittävät koomikko-imitaattorit Juha LaitilaJukka Laaksonen ja Drag Queen Sheila alias Antti Taipale. Kerta toisensa jälkeen täysiä katsomoja Porvoossa kerännyt menestysnäytelmä on nyt tuotu Savon maisemiin paikallistuntemus huomioiden.

Ilo ei kuivu myöskään parhaillaan meneillään olevilla viinijuhlilla. Alueella on kaettu viinibaari ja ravintolateltta, joissa viihdytään elävän latinalais-, jazz-, funk- ja soulmusiikin tahtiin. Ryhmille on katettuja mökkejä ja itse alue on suoraan yhteydessä Wanhan Sataman ravintolaan.

Samaan aikaan satamassa pyörivä italialaisen viinin ja ruuan sekä kulttuurielämysten Capri Wine -tapahtuma toimii sisätiloissa Kallamarinan makasiinirakennuksessa. Tapahtuman ajaksi koko makasiini on muutettu anniskelu- ja ruokailualueeksi, jossa viinin maistelu onnistuu myös kulttuuriesitysten aikaan katsomossa.

Tahko Spa Pop Up -kesäteatteri
Finnvitsit - Tähtien sota
Tatu ja Patu -pihalla
Kesäteatteri
Viinijuhlat
Kuopio Wine Festival
Capri Wine
Kuopio tapahtumat

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva