Teatterin
syksyssä 
klassikoita ja moderneja
uutuuksia

Teksti Digimag/Heta Jyrälä Kuvat Kuopion Kaupunginteatteri
Läheltä ja kaukaa saapuville bisnesvieraille on luvassa upeita kulttuurielämyksiä, sillä Kuopion kaupunginteatterin syksyssä nähdään runsaasti näytelmiä, monologeja, musikaali sekä joukko vierailuja.

Kuopion kaupunginteatteri on noussut viime aikoina esiin loistavalla taiteellisella sisällöllään. Teatteri oli jopa ehdolla Vuoden teatteri 2017 -palkinnon saajaksi. Samaa korkeatasoista linjaa jatketaan syyskaudella, jolloin luvassa on ensi-iltojen ja oman kantaesityksen lisäksi runsas joukko vierailijoita.

VIULUNSOITTAJA KATOLLA on maailman kenties rakastetuin klassikkomusikaali. Ensi-iltansa näytelmä saa 9.9. Musikaali on nähty Kuopiossa viimeksi 50 vuotta sitten. Esityksen ohjaajana toimii virolainen Priit Pedajas, koreografina toimii Jorma Uotinen ja mukana olevaa kaupunginorkesterin kokoonpanoa johtaa Mika Paasivaara. Itse viulunsoittajana nähdään upea Kai Hyttinen. Musikaali toteutetaan yhteistyössä Kuopion kaupunginorkesterin ja Savonia Ammattikorkeakoulun kanssa.

Syyskauden ensimmäinen esitys on humoristinen Luolamies-monologi siitä, miksi miehet ovat miehiä ja naiset naisia. Luolamiehenä esiintyy karismaattinen Jarmo Perälä. Näytelmän on ohjannut ja sovittanut teatterinjohtaja Pekka Laasonen. Ensi-ilta on 7.9.

Vahvaa perhedraamaa nähdään Juha Jokelan satiirisessa Patriarkka-näytelmässä. Draaman kantavana teemana toimii shakki. Esitys tiivistää millaista tuhoa puhumattomuus perheessä voi aiheuttaa ja miten omien virheiden siirtäminen seuraavalle sukupolvelle vaikuttaa. Ensi-ilta tässä Olli-Matti Oinosen ohjaamassa ja lavastamassa draamassa on 21.10. 

UUDEN SUOMALAISEN näytelmän kantaesitys ja syksyn viimeinen ensi-ilta on 8.11., jolloin lavalle astelee Miisa Lindénin kirjoittama ja ohjaama näytelmä. Siipirikkoja ja matriarkkoja eli kuule meitä Kaija Koo on hulvaton syväsukellus suomalaisnaisten ytimeen. Kuusi täysin erilaista naista päätyvät lukituiksi samaan tilaan, ja näytelmän aikana nähdään, miten tämä vaikuttaa ihmissuhteisiin.

Keväältä syksylle jatkaa kansaa hurmannut Suomen hevonen. Näytelmää esitetään muutaman kerran 14.9. alkaen, ja ohjelmistosta se poistuu 10.11. Näytelmässä seurataan kuvitteellisen Kimasen kylän persoonallista uusioperhettä sekä heidän edesottamuksiaan.

TEATTERIN SYKSYYN mahtuu myös lukuisa määrä vierailuja. Lapsille suunnattuja esityksiä ovat Tatu ja Patu työn touhussa (28. ja 29.9.) sekä Maalaishiiri ja kaupunkilaishiiri (31.10. ja 1.11.). Luolamiehen poika (29.9.) on erilainen monologi rakkaudesta. Vahvaa draamaa sisältävät Muistipalatsi ja Fragile – Särkyvää. Joensuun kaupunginteatterin Muistipalatsi (12. ja 13.9.) kertoo elinkaaren kauneudesta ja hauraudesta. Fragile – Särkyvää (7. ja 8.11.) puolestaan on tarina nuoren tytön näkökulmasta, kun perheessä on aikuinen, joka juo liikaa. Jorma Uotisen Ei huono – Porista Pariisiin (7.10.) on omaelämäkerrallinen draamakonsertti eletystä elämästä.

 

Kuopion kaupunginteatteri
Niiralankatu 2, Kuopio
puh. 0600 413 143
teatteri@kuopio.fi 
www.kuopionkaupuninteatteri.fi

Kaupunginteatteri
teatteri
musikaali
viulunsoittaja katolla
monologi

Muita saman alan yrityksiä

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva