Teatteriesityksiä

kevääseen

Teksti: Kuopion kaupunginteatteri
Kuopion kaupunginteatterin kevään ohjelmisto on julkaistu. Mukana on niin omia, vierailevia kuin yhteistuotantoesityksiä.

Kuopion kaupunginteatterin kevään ohjelmistossa on sekä jo julkaistuja että uusia tuotantoja. Omista tuotannoista Suomen hevonen, Yksi halusta, toinen rakkaudesta sekä Koirien Kalevala jatkavat. Näiden lisäksi ohjelmistossa on myös joitakin vierailuja sekä yhteistuotantoja.

Vierailut alkavat tammikuussa Kuopion Sirkuksen perinteisellä Pakkassirkuksella. Helmikuussa on vuorossa Sinikka Sokan ja Jaana Saarisen tähdittämä Rantarouvat. Maaliskuussa pureudutaan Helsingin Sanomien toimittajan Kimmo Oksasen tarinaan Kasvonsa menettänyt mies -näytelmän kautta. Vierailukimara päättyy toukokuussa Suomen Komediateatterin esitykseen Käyttöohje kahdelle. Musikaalikomedian pääosissa nähdään Riku Nieminen, Ushma Karnani, Kaisa Hela ja Heikki Ranta

Yhteistuotannot alkavat tammikuun alussa Leena Tammisen kirjoittamalla Seela Sellan 80-vuotisjuhlanäytöksellä Pieni eläin. Kari Paukkusen ohjaama esitys vierailee Minna-näyttämöllä 7.-8.1. ja 14.–15.1. Näytelmään liittyy myös esityksen jälkeen pidettävä noin puolen tunnin mittainen keskustelutilaisuus, jossa ohjaaja Kari Paukkunen haastattelee Seela Sellaa.

Kevään toinen yhteistyö on Miko Kivisen kirjoittama Viikingit, joka tehdään Kuopion Kansallisteatterin kanssa. Maaliskuun 16. päivä Maria-näyttämöllä kantaesityksensä saava esitys kertoo tästä päivästä ja kahdesta miehestä, jotka haluavat perustaa viikinkivaltion Suomeen. Rooleissa nähdään Miko Kivinen ja Mikko Paananen.

Jo ilmiöksi muodostunut Frida täydentää kevään esityskalenteria. Erittäin suosittu ja kehuttu, Anne Rautiaisen käsikirjoittama ja ohjaama Frida palaa ohjelmistoon yleisön pyynnöstä 18.2.

teatteri
esitykset
Kuopion kaupunginteatteri
näytelmät

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva