Tahkon juhannusmuistio 2019

Tahkon

juhannusmuistio 2019

Teksti Digimag toimitus Kuva Jarkko Laine
Juhannuksena Tahkolla ja lähiseudulla on paljon näkemistä ja kokemista. Juhannusaatto on perjantaina 21.6. ja juhannuspäivä lauantaina 22.6.

Tahkolla juhannusta juhlitaan 20.–22.6. perinteisen Tahkon Juhannus -festivaalin merkeissä. Viime vuonna Pohjois-Savon vetovoimaisin juhannusfestivaali keräsi Tahko Event Parkkiin 13 000 kävijää.

Artistikattaukseen kuuluu tänä vuonna liuta kotimaisia eturivin artisteja, kuten

  • torstaina 20.6. Apulanta, Ellinoora, Gasellit, Ellips, Movetron
  • perjantaina 21.6. Popeda, Vesala, Kaija Koo, Juha Tapio, Teflon Brothers, Roope Salminen & Koirat
  • lauantaina 22.6. JVG, SANNI, Reino Nordin, Pikku G, Evelina sekä Stereo.

www.tahkonjuhannus.fi

Viralliset juhannuksen jatkot tanssitaan perjantaina ja lauantaina ravintola Piazzassa, jossa esiintyvät DJ Eeverest, Töölön Ketterä & Rony Rex  -TALLI ja InstaGlamour.

 

JUHANNUSAATON TANSSIA JA RIEMUA

Kaikenikäisille suunnattu juhannusjuhla järjestetään aattona Lehtomäen kodilla kello 17 alkaen. Ohjelmassa on muun muassa lapsille suunnattua opetusta ja musiikkia. Tarjolla on makkaraa, salaattia, lettuja ja kahvia, myyjäispöytä ja arpajaiset. Lehtomäentie 211, Nilsiä, www.lehtomaenkoti.net

Pajulahdessa juhannusjuhlat vietetään perjantaina 21.6. kello 19 alkaen. Ohjelmassa on karaoketanssia, tikanheittokilpailu ja arvontaa. Perinteinen buffet on tarjolla. Juhannuskokko syttyy kello 21. Pajulahden uimaranta, Saarikyläntie 45, www.pajulahdenkylayhdistys.yhdistysavain.fi

Palonurmen Nuorisoseurantalo Poukamassa järjestetään juhannusjuhla perjantaina 21.6. kello 20–24. Ohjelmassa on tanssia, arpajaiset. Kokko syttyy säävarauksella kello 21. Tanssit tahdittaa Markku Niiranen (liput 10 euroa). Nuorisoseura myy makkaraa ja ylläpitää kahviota. Palonurmentie 646, Palonurmi, www.palonurmennuorisoseura.fi

 

KOKKOJA KATSOMAAN

Kokkoja pääsee ihailemaan juhannusaattona monissa paikoissa. Mikäli metsäpalovaroitus on voimassa, juhannuskokot jäävät polttamatta. Tarkista asia www.ilmatieteenlaitos.fi/varoitukset

  • Tahkonrannan hiekkarannalla kokko poltetaan kello 21. Kokko näkyy myös Tahkon leirintäalueen päästä sekä Piazzan rannasta.
  • Aholansaaren kokko sytytetään kello 18.
  • Nuorisoseurantalo Poukaman kokko sytytetään kello 21
  • Pajulahden rannassa kokkoa pääsee ihailemaan kello 21

 

JUHANNUSAKTIVITEETIT TAHKOLLA

Kannattaa muistaa, että juhannus vaikuttaa eri palveluiden aukioloaikoihin.

Kaupat palvelevat Tahkolla. K-Market Tahkon Tähti palvelee to 10–20, pe 9–18, la 10–20 ja Sale torstaista lauantaihin 9–21.

Nilsiän apteekki palvelee perjantaina kello 8.30–13 ja on suljettuna lauantaina.

Nilsiän Alko on aattona avoinna kello 9–12 ja suljettu lauantaina.

Tahkon ravintolat ovat avoinna.

Tahkon Maisemahissi ei pyöri juhannuksena (avautuu kesäkaudelle 27.6. –9.8.), mutta laskettelurinteiden huipulle pääsee myös lihasvoimin Suomen pisimpiä portaita pitkin vuorokauden ympäri. Rinteiden huipulla itseään voi virvoittaa Panorama Barissa joka päivä kello 10–16. Pehkun juhannusbrunssi tarjoillaan lauantaina 22.6. kello 11–15, juhannusaattona perjantaina Pehku on kiinni. Ravintoloista löytyy virvokkeita sekä mahdollisuus täyttää oma vesipullo.

Tahko Farmin eläinpiha on juhannuksena avoinna perjantaista sunnuntaihin kello 10–12, jona aikana voi käydä tervehtimässä eläimiä omatoimisesti ja kello 12–14 ratsastussafareita, varaus etukäteen. Koivulantie 2 B, Tahkovuori, www.tahkofarmi.fi

Tahko Spa -keskuksesta puolestaan löytyy hupia koko perheelle – satoi tai paistoi. Keskus on avoinna myös juhannuksena kello 12–20, jona aikana ehtii hyvin rentoutua kylpylässä, käydä kahvilla Caféssa tai hankkia matkamuistot SpaShopista. Keskuksesta löytyy myös TahkoGym kuntosali sekä keilahalli, jotka ovat myös avoinna keskuksen aukiolojen mukaan.

Ravintola Riemu on avoinna juhannuksena kello 12–20 ja su kello 12–17. Sisäleikkipuisto SuperCorner on avoinna to 20.6. kello 11–17, suljettu pe–su 21.–23.6.

Golfaamaan pääsee koko juhannuksen ajan ja kentän ravintola Wanha Klubi palvelee kello 7–19. Lounas tarjoillaan kello 11–15.

Ravintola Golden Resort puolestaan palvelee joka päivä kello 8–19, lounas tarjoillaan kello 11–15. Ravintolat tarjoavat myös aamiaista ja muuta virvoketta.

 

Myös lähes kaikki muut Tahkon alueen ravintolat ja baarit ovat avoinna valmiina palvelemaan nälkäisiä ja janoisia.

Tarkista ravintoloiden ja kauppojen aukioloajat niiden omilta nettisivuilta.

 

Lue myös: Kuopion juhannusmuistio 2019

 

Hyvää juhannusta!

juhannus
juhannusaatto
kokko
tahko
piazza

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva