Tahkolle uusi

ammatti-

kesäteatteri

Teksti: Tarja Anunti Kuva: Satu Laitila
Tahkovuoren sydämeen avautuu kesällä 2016 uusi kesäteatteri. Kylpylähotellin monitoimihalliin, Tahko Spa Areenalle rakentuva Pop Up-teatteri tuo ensimmäisenä kesänään ohjelmistoon kaksi ammattilaistuotantoa: musiikki- ja komediashow Finnvitsit – Tähtien sota sekä suositun lastennäytelmän, Tatu ja Patu, pihalla.

Näytelmien pääosissa hääräilevät Tahkolla kesänsä asuva imitaattori Jukka Laaksonen, koomikko Juha Laitila viihdetaiteilija Antti Taipale alias Drag Queen Sheila. 

- Tahko on toinen kotini ja merkitsee minulle tosi paljon. On upeaa saada tuoda sen heinäkuuhun lomalaisten toivomaa viihdettä. Tämä on vastauksemme kysyntään, joka on ollut selvästi läsnä, kertoo Laaksonen.

HUIPPUSUOSITTU FINNVITSIT on nähty aiemmin kahtena kesänä Porvoon Taidetehtaalla. Porvoossa kerta toisensa jälkeen täysiä katsomoita vetänyt Finnvitsit kertoo humoristisia hetkiä "tositapahtumista" ja tarinoista viihdetaiteilijoiden ja poliitikkojen elämästä menneinä aikoina.  Show:n on käsikirjoittanut Juha Laitila ja ohjannut Otto Kanerva

Lavalle marssitetaan toinen toistaan tunnetumpia hahmoja: Katri Helena, Paula Koivuniemi, Tina Turner, Lady Gaga, Tarja Halonen, Martti Ahtisaari, Sauli Niinistö, Matti ja Teppo, Sakari Kuosmanen, Robin ja monet muut. Tahkon versiossa hersyy myös aito paikallistuntemus, sillä kesän show sovitetaan paikkaan ja aikaan. Kokonaisuus on täynnä humoristisia hetkiä, runsaasti musiikkia ja ajankohtaisia tarinoita suomalaisten viihdetaiteilijoiden ja politiikkojen elämistä. 

- Vitsit muotoutuvat paikallisesti. Tahkon ja Kuopion alue huomioidaan tekstissä. Hahmokavalkadimme loihtii lavalle ennennäkemättömiä kommelluksia, loistokkaita asuja ja viihdettä, joka ei jätä ketään kylmäksi, naurahtaa Laaksonen.

 

TATU JA PATU perustuu Aino Havukaisen ja Sami Toivosen suosittuun lastenkirjasarjaan. Outolan hassut ja kummallisesti käyttäytyvät pojat opastavat perheen pienimpiä ulkona leikkimisen ihanuuteen sekä kuraveden ja hiekkakakkujen välisiin fysiikan lakeihin koko perheen esityksessä, jonka on ohjannut Sami Rannila. Esitykset kuuluvat osana Tahko Kids -tuotevalikoimaan, jolla tuodaan lisää sisältöä erityisesti perheille kohdennettuun kesämatkailuun. 

- Tämä on kokonaisuudessaan uusi tapa tehdä kesäteatteria ja odotettu ripaus Tahkon ja koko Kuopion alueen kesän kulttuuritarjontaan. Pohjois-Savo on vahvaa kesäteatterialuetta, mitä Pop Up-kesäteatterimme täydentää entisestään. Puitteet ovat otolliset niin lähiseutujen teatterinystäville kuin kauempaakin saapuville kesämatkailijoille. Tässä teatterissa ei kastuta millään kelillä, vaan nauretaan vatsat kippurassa, hymyilee Pekka ”Pekkis” Allinen Tahko Spasta. 

Teatterin laadukkaat oheispalvelut, majoitus, ruokailu, väliaikatarjoilut, lastenhoitopalvelut ja monenlaiset aktiviteetit, löytyvät kylpylän kokonaisuudesta ja ovat tarjolla kaikille teatterivieraille ja suurillekin ryhmille. Pop Up -kesäteatteri on Tahko Spa Hotellin, Iltama Oy:n ja Kuopio-Tahko Markkinointi Oy:n yhteistyön tulos.

 

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva