Tahko:
Juhannusmuistio

2018

Teksti Digimag toimitus Kuva Digimag/Jessika Narkaus
Juhannuksena Tahkolla ja lähiseudulla on paljon näkemistä ja kokemista. Juhannusaatto osuu tänä vuonna 22.6. ja juhannuspäivää vietetään 23.6.2018.

Tahkolla juhannuksen vietto aloitetaan jo torstaina 21.6. starttaamalla käyntiin perinteinen Tahkon Juhannus -festivaali. Kolmipäiväiseksi kasvanut festari tuo alueelle tuhansia ihmisiä. Tapahtumassa nähdään ykkösluokan artisteja, kuten Nylon Beat, Klamydia, Portion Boys, Cheek, Scooter, MovetronJVG ja Evelina. www.tahkonjuhannus.fi

Viralliset juhannuksen jatkot tanssitaan perjantaina ja lauantaina ravintola Piazzassa Eeverestin & Friends -kollektiivin tahdissa. Lauantaina ravintola Ukossa on esiintyjänä Rooster.

 

JUHANNUSAATON TANSSIA JA RIEMUA

Kaikenikäisille suunnattu juhannusjuhla järjestetään aattona Lehtomäen kodilla kello 17 alkaen. Ohjelmassa on muun muassa lapsille suunnattua opetusta ja musiikkia. Tarjolla on makkaraa, salaattia, lettuja ja kahvia. Paikka on osoitteessa Lehtomäentie 211. www.lehtomaenkoti.net

Pajulahden kyläyhdistyksen juhannusjuhlaa vietetään aattona kello 19 alkaen Pajulahden rannassa. Rennossa illanvietossa on muun muassa karaoketanssia, tikanheittokilpailu, arvonta sekä perinteinen buffetti ja kokko. Ranta löytyy osoitteesta Saarikyläntie 45. www.pajulahdenkylayhdistys.yhdistysavain.fi

Palonurmen Nuorisoseurantalo Poukamassa järjestetään juhannusjuhla perjantaina 22.6. kello 20–24. Ohjelmassa on tanssia, arpajaiset sekä juhannuskokon sytyttäminen säävarauksella kello 21. Tansseissa solisteina toimivat Kyösti Hartikainen ja Antti Holopainen ja säestäjänä Seppo Summanen. Nuorisoseuran kioskista voi hankkia virvokkeita. Osoite on Palonurmentie 646. www.palonurmennuorisoseura.fi

 

KOKKOJA KATSOMAAN

Kokkoja pääsee ihailemaan juhannusaattona monissa paikoissa.

  • Tahkonrannan hiekkarannalla kokko poltetaan kello 21. Kokko näkyy myös Tahkon leirintäalueen päästä sekä Piazzan rannasta.
  • Aholansaaren kokko sytytetään kello 18.
  • Nuorisoseurantalo Poukaman kokko sytytetään kello 21
  • Pajulahden rannassa kokkoa pääsee ihailemaan kello 21
  • Nilsiän Satamassa kokko sytytetään kello 21

 

JUHANNUSAKTIVITEETIT TAHKOLLA

Kannattaa muistaa, että juhannus vaikuttaa eri palveluiden aukioloaikoihin.

  • Kaupat palvelevat Tahkolla. K-Market Tahkon Tähti palvelee torstaista sunnuntaihin 10–20 ja Sale torstaista lauantaihin 9–23.
  • Nilsiän apteekki palvelee perjantaina kello 8.30–13 ja on suljettuna lauantaina.
  • Nilsiän Alko on aattona avoinna kello 9–12 ja suljettu lauantaina.
  • Tahkon ravintolat ovat avoinna.

Tahkon Maisemahissi ei pyöri juhannuksena, mutta laskettelurinteiden huipulle pääsee myös lihasvoimin Suomen pisimpiä portaita pitkin vuorokauden ympäri. Rinteiden huipulla itseään voi virvoittaa Panorama Barissa joka päivä kello 10–16. Pehku on suljettuna juhannusaattona, mutta palvelee juhannuspäivästä 23.6. alkaen kello 10.30–15.30. Ravintoloista löytyy virvokkeita sekä mahdollisuus täyttää oma vesipullo.

Tahko Farmin eläinpiha on juhannuksena avoinna perjantaista sunnuntaihin kello 10–12, jona aikana voi varata ratsastusohjelman tai käydä tervehtimässä eläimiä omatoimisesti.

Tahko Spa -keskuksesta puolestaan löytyy hupia koko perheelle – satoi tai paistoi. Keskus on avoinna myös juhannuksena kello 12–20, jona aikana ehtii hyvin rentoutua kylpylässä, käydä kahvilla Caféssa tai hankkia matkamuistot SpaShopista. Keskuksesta löytyy myös TahkoGym kuntosali sekä keilahalli, jotka ovat myös avoinna keskuksen aukiolojen mukaan. Ravintola El Pico on avoinna juhannuksena 13–21. Sisäleikkipuisto SuperCorner on suljettu juhannuksen ajan.

Golfaamaan pääsee koko juhannuksen ajan ja kentän ravintola Wanha Klubi palvelee kello 7–19. Lounas tarjoillaan kello 11–15. Ravintola Golden Resort puolestaan palvelee joka päivä kello 8–20, lounas tarjoillaan kello 11–15. Ravintolat tarjoavat myös aamiaista ja muuta virvoketta.

Myös lähes kaikki muut Tahkon alueen ravintolat ja baarit ovat avoinna valmiina palvelemaan nälkäisiä ja janoisia.
Tarkista kauppojen aukioloajat niiden omilta nettisivuilta.

Lue myös: Rinneravintola Pehku - Pysähdy huipulla

Lue myös: Elivoimainen Tahkon keskus

 

Hyvää juhannusta!

juhannus
tahko

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva