Tähdet viihdyttävät Tahkolla

Tähdet
viihdyttävät
Tahkolla

Teksti Digimag/Teemu Viemerö Kuva Finnvitsit/Satu Laitila
"Nauru pidentää ikää", sanoo vanha sananlasku. Nauruhermoja kutittelevaa komiikkaa tarjoava Finnvitsit-ryhmä esiintyy jo viidettä kesää Tahkovuorella.

Tahko lupaa ohjelman täyteistä kesää, jota näyttelijäpoppoo Finnvitsit ovat raikas ja huumoririkas osa kokonaisuutta. Näyttelijät Antti "Sheila" TaipaleJukka Laaksonen ja Juha Laitila ovat kokoontuneet Tahkolle tuoden hauskoja kesäteatterielämyksiä jo vuodesta 2013 lähtien. Laaksonen ja Laitila muistetaan 1990-luvun lopun legendaarisesta Huuliveikot-sketsisarjasta. Haastateltavaksi saapunut Laaksonen muistetaan erityisesti vuosien 2000–2010 välillä esitetystä, Venla-palkitusta "Se on siinä!" -ohjelmasta, jota mies teki yhdessä Risto Kaskilahden ja Antero Mertarannan kanssa.

– Tämän kesän "Kirkaskoski – kaiken alku" -näytelmä on tarinaltaan ehdottomasti kesäteatterimaisin mitä olemme tehneet. Tarina kertoo Hyvälisen mummon kaivosta, jota monikansalliset yritykset yrittävät ryöstää. Tapaus paisuu siihen mittaluokkaan, että jopa Vladimir Putin ja Donald Trump joutuvat puuttumaan asiaan. Yli 12-vuotiaille ja sitä vanhemmille suunnatussa näytelmässä selvitetään miten koko hullunkurinen soppa tulee päättymään, Laaksonen kertoo.

NÄYTTELIJÖIDEN MUKANA kuullaan kertojana toimiva Kimmo Vehviläinen ja näytelmän  käsikirjoituksesta on vastannut Juha Laitila ja ohjauksesta Otto Kanerva. Tahkovuoren lisäksi ryhmä on esiintynyt Porvoon Taidetehtaalla sekä muualla Suomessa. Finnvitsien tarinat ja imitaatiot ovat houkutelleet yleisöä salit täyteen ja Laaksonen toivoo näytelmien tavoittavan useampia live-näytöksien ystäviä. 

‒ Olemme kiertäneet Tahkon ja Porvoon lisäksi muualla Suomen kolkissa, kuten Salossa ja Porissa. Näytökset ovat usein olleet loppuunmyytyjä, joten porukkaa on käynyt katsomassa esityksiämme ilahduttavissa määrin. Toivomme, että kuopiolaiset ja lähikuntalaiset löytävät meidän shown, jonka näytökset alkavat heinäkuun 4. päivä Tahko Spa Arenalla. Arenalle on kiva tulla satoi taikka paistoi, sillä näytökset tehdään sisätiloissa ja tarjoilu pelaa – paikan päällä saa niin ruokaa kuin juomaakin niin kuin kunnon kesäteatterissa kuuluukin olla, Laaksonen kommentoi.

HEINÄKUUN AIKANA näytelmää esitetään Tahkolla yhdeksän näytöksen verran. Tämän jälkeen ryhmä siirtyy elokuuksi Porvoon Taidetehtaaseen, jossa nähdään kymmenen näytöstä.

– Luvassa on kiireinen ja työn täyteinen kesä. Olemme harjoitelleet näytelmää todella paljon – etenkin minulla ja Juhalla on todella iso kakku. Tähän mennessä olemme kokoontuneet yhteen jo noin kymmenen kertaa ja tulemme kokoontumaan toisen mokoman vielä ennen heinäkuutakin yhdessä ohjaajan kanssa. Valitettavasti emme saaneet mahdollisuutta toteuttaa tänä vuonna erillistä lapsille suunnattua ohjelmaa. Töiden paiskimisen ohella, muistamme kuitenkin välipäivien aikana nauttia lämpimästä kesäsäästä ja uittaa varpaitamme lämpimässä vedessä noin puolen toista viikon verran, Laaksonen kertoo.

Kirkaskoski – Kaiken alun näytökset alkavat 4. heinäkuuta Tahko Spa Areenalla. Liput ja aikataulut Tahko Spa Hotellista, SalaCavalasta, Break Sokos Hotelli Tahkovuoresta, Tahko.comista sekä nettiticket.fi:stä. Lipun hinta 24,50 euroa henkilöltä. 

TAHKO SPA OY
Keitaankatu 1, TAHKOVUORI
Puh. 0600 550 148
info@tahkospa.fi
www.tahkospa.fi

 
tahko
Finnvitsit
Kirkaskoski
Kaiken alku
Antti Taipale
Sheila
Jukka Laaksonen
Juha Laitila
Tahko Spa Hotel

Muita saman alan yrityksiä

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva