Satamassa riittää
tunnelmaa

TEKSTI digimag KUVA KUOPION KAUPUNKI/VICENTE SERRA
Kivenheiton päässä keskustasta oleva matkustajasatama tarjoaa kesätunnelmaa matkailijoille ja kaupunkilaisille. Satamamme on Vuoksen vesistön vilkkain, eikä suotta.

Kesällä ravintoloissa voi hiljentää kurnivan vatsan ja viilennystä kesäpäivään saa jäätelökioskilta. Terasseilla onnistuu niin päivän paistattelu kuin viileästä järvituulesta tai juomasta nauttiminenkin. Iltaisin satama on täynnä kulttuurielämyksiä erilaisen viihteen ja livekeikkojen muodossa.

LAPSILLE LÖYTYY suuri leikkipuisto, jossa on kaikki pelit ja vehkeet. Satamasta lähtee myös Itkonniemen ja Väinölänniemen suuntaan rantaa myötäileviä kävelyreittejä, joiden varrella voi pysähtyä penkille tai uimarannalle rentoutumaan. Seikkailunhaluisille on puolestaan tarjolla useita aktiviteetteja SUP-lautailusta melontaan. 

Satamatorilla, makasiineilla ja puistoalueella koetaan kesäisin monia pieniä ja suuria tapahtumia. Näkyvimpiä ovat Viinijuhlat, Kuopion sataman Juhannus sekä Sunsets Kuopio -beach volley -tapahtuma, joka rakennetaan satamatorille elokuun alussa. Tapahtumassa nähdään myös katusählyturnaus sekä beach futis -turnaus Väinölänniemen uimarannalla. Sataman Juhannuksessa satamatori toimii koko kansan tanssilattiana. 

MATKUSTAJASATAMASTA VOI myös hypätä laivan kyytiin tai vain oleskella alueen kiireettömässä tunnelmassa.

 

 

kuopio
matkustajasatama
Kulttuuri

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva